Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτο τζάμπολ για την εθνική ομάδα μπάσκετ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτο τζάμπολ για την εθνική ομάδα μπάσκετ

Η «επίσημη αγαπημένη» ρίχνεται από νωρίς στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων, απέναντι στον Καναδά (απόψε 22.00)

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη θετική αύρα που άφησε η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο κρατώντας στα χέρια την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης, η «επίσημη αγαπημένη» ρίχνεται από νωρίς στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ επιστρέφει στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια και αναμφίβολα οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του «Greek Freak» αλλά και το ταλέντο των υπολοίπων παικτών είναι στοιχεία ικανά να της χαρίσουν ένα μετάλλιο παρά τον δύσκολο όμιλο στον οποίο βρίσκεται.

Εχοντας να αντιμετωπίσει κατά σειρά Καναδά (απόψε 22.00, ΕΡΤ1), Ισπανία (30/7, 12.00) και Αυστραλία (2/8, 20.00), στον μακράν πιο ανταγωνιστικό όμιλο της πρώτης φάσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις που θα του δώσουν την πρόκριση στους νοκ άουτ αγώνες. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από τον κάθε όμιλο και οι δύο καλύτεροι από τους συνολικά τρεις ομίλους.

Στο «Pierre Mauroy Stadium» της Λιλ, η Εθνική με «όπλο» την άμυνά της θα πρέπει να βρει τις λύσεις για τα μακρινά σουτ απέναντι στους εξαιρετικούς περιφερειακούς αμυντικούς του Καναδά.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Μουντομπάσκετ 2023, ο Καναδάς έχει φιλοδοξίες για να φτάσει ψηλά στο Ολυμπιακό τουρνουά. Αλλωστε το ρόστερ του απαρτίζεται από 10 σπουδαίους παίκτες που κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ, όπως οι Σέι Γκίλτζιους και Λούγκουεντς Ντορτ των Θάντερ, ο Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς, ο Ντίλον Μπρουκς των Ρόκετς και αρκετοί ακόμη που τον καθιστούν πολύ δυνατό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στα φιλικά που έδωσε έχασε με 86-72 από τις ΗΠΑ, ενώ επικράτησε με άνεση της Γαλλίας με 85-73.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μοιάζει με το απόλυτο αουτσάιντερ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ωστόσο αν καταφέρει να περιορίσει την ταχύτητα των αντιπάλων, να πιέσει τους κινητήριους μοχλούς Γκίλτζιους και Μάρεϊ και να τους προσαρμόσει στο παιχνίδι της, τότε έχει τύχη. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου παίζουν Αυστραλία – Ισπανία (12.00, ERT Sports 1).

• Ο Ντάντε Εξουμ της Αυστραλίας υπέστη εξάρθρωση δακτύλου του χεριού και θα χάσει τουλάχιστον τα δύο πρώτα ματς των Αγώνων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT