Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρεμιέρα για τους Ελληνες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρεμιέρα για τους Ελληνες

Στη μάχη των Ολυμπιακών ρίχνονται οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριές μας

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», λέει ο λαός και μια καλή αρχή θέλουν να κάνουν σήμερα οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που μπαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η χώρα μας θα κάνει πρεμιέρα στη διοργάνωση με το… βαρύ πυροβολικό. Ντούσκος, Κορακάκη, Πετρούνιας, τενίστες, κολυμβητές, κολυμβήτριες και πολίστριες είναι έτοιμοι να κάνουν το πρώτο βήμα που θα τους οδηγήσει στην επίτευξη των ονείρων – στόχων τους.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του σκιφ Στέφανος Ντούσκος είναι ο πρώτος που θα αγωνιστεί στους Αγώνες του Παρισιού.

Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο πρώτος αθλητής μας που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Παρισιού (10.00). Σε ένα πανέμορφο κωπηλατοδρόμιο ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του σκιφ θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση, προκειμένου, στη συνέχεια, να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

Τη… σκυτάλη θα πάρουν τα αγωνίσματα κολύμβησης, με τη «χρυσή πεταλούδα» μας Αννα Ντουντουνάκη να παίρνει μέρος στους προκριματικούς των 100 μ. πεταλούδας. Μαζί της θα «πέσει» και η Γεωργία Δαμασιώτη (12.00). Η Αννα Ντουντουνάκη, όπως έχει πει στην «Κ», βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει ταξιδέψει στο Παρίσι με στόχο να κατακτήσει κάτι περισσότερο από την 9η θέση των Αγώνων του Τόκιο, καθώς έμεινε εκτός τελικού για έξι δέκατα του δευτερολέπτου. Η 21χρονη Γεωργία Δαμασιώτη θα προσπαθήσει να πετύχει ένα ατομικό ρεκόρ και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατόν.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και τα 4×100 στο ελεύθερο των ανδρών (13.30). Θα πάρουν μέρος οι Στέργιος Μπίλας, Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ και Οδυσσέας Μελαδίνης ή Παναγιώτης Μπολάνος.

Την ίδια ώρα (13.20) στην «Μπερσί Αρένα» ο Λευτέρης Πετρούνιας θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των κρίκων. Ο γυμναστής μας βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και οτιδήποτε διαφορετικό θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη.

Μία ώρα αργότερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί με τον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς (13.00). Ο 25χρονος αυτή τη χρονιά έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του σε τουρνουά του γραν σλαμ.

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι, στο Σατερό, η Αννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη θα αγωνιστούν (13.30) στο πιστόλι 10 μ. Και οι δύο αθλήτριες προπονούνται με τον Τάσο Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλό.

Από την άλλη πλευρά, η δύο φορές ολυμπιονίκης έχει αποδείξει σε δεκάδες αγώνες την αξία της και στους 3ους Ολυμπιακούς της καριέρας της θα αγωνιστεί με περισσότερη ηρεμία. Η προπονητική περίοδος δεν κύλησε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, αλλά η Αννα είναι μαχήτρια και θα προσπαθήσει για μια πρόκριση στον τελικό.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, στους 6ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, θα βρει σήμερα απέναντί του τον εξαιρετικό Καναδό Λι Εντουαρντ (16.00). Μισή ώρα αργότερα (16.35) η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών θα αντιμετωπίσει την υπερομάδα των ΗΠΑ. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου έχουν έρθει αποφασισμένα να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή στον δύσκολο όμιλο στον οποίο κληρώθηκαν.

Πρώτο τζάμπολ για την εθνική ομάδα μπάσκετ

Με τη θετική αύρα που άφησε η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο κρατώντας στα χέρια την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης, η «επίσημη αγαπημένη» ρίχνεται από νωρίς στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρεμιέρα για τους Ελληνες-1
Η Εθνική ρίχνεται απόψε στη μάχη του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ με αντίπαλο τον Καναδά των 10 παικτών από το ΝΒΑ. [INTIME NEWS]

Η εθνική ομάδα μπάσκετ επιστρέφει στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια και αναμφίβολα οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του «Greek Freak» αλλά και το ταλέντο των υπολοίπων παικτών είναι στοιχεία ικανά να της χαρίσουν ένα μετάλλιο παρά τον δύσκολο όμιλο στον οποίο βρίσκεται.

Εχοντας να αντιμετωπίσει κατά σειρά Καναδά (απόψε 22.00, ΕΡΤ1), Ισπανία (30/7, 12.00) και Αυστραλία (2/8, 20.00), στον μακράν πιο ανταγωνιστικό όμιλο της πρώτης φάσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις που θα του δώσουν την πρόκριση στους νοκ άουτ αγώνες. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από τον κάθε όμιλο και οι δύο καλύτεροι από τους συνολικά τρεις ομίλους.

Στο «Pierre Mauroy Stadium» της Λιλ, η Εθνική με «όπλο» την άμυνά της θα πρέπει να βρει τις λύσεις για τα μακρινά σουτ απέναντι στους εξαιρετικούς περιφερειακούς αμυντικούς του Καναδά.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Μουντομπάσκετ 2023, ο Καναδάς έχει φιλοδοξίες για να φτάσει ψηλά στο Ολυμπιακό τουρνουά. Αλλωστε το ρόστερ του απαρτίζεται από 10 σπουδαίους παίκτες που κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ, όπως οι Σέι Γκίλτζιους και Λούγκουεντς Ντορτ των Θάντερ, ο Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς, ο Ντίλον Μπρουκς των Ρόκετς και αρκετοί ακόμη που τον καθιστούν πολύ δυνατό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στα φιλικά που έδωσε έχασε με 86-72 από τις ΗΠΑ, ενώ επικράτησε με άνεση της Γαλλίας με 85-73.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μοιάζει με το απόλυτο αουτσάιντερ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ωστόσο αν καταφέρει να περιορίσει την ταχύτητα των αντιπάλων, να πιέσει τους κινητήριους μοχλούς Γκίλτζιους και Μάρεϊ και να τους προσαρμόσει στο παιχνίδι της, τότε έχει τύχη. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου παίζουν Αυστραλία – Ισπανία (12.00, ERT Sports 1).

• Ο Ντάντε Εξουμ της Αυστραλίας υπέστη εξάρθρωση δακτύλου του χεριού και θα χάσει τουλάχιστον τα δύο πρώτα ματς των Αγώνων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρεμιέρα για τους Ελληνες-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT