Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι: Η ελληνική αποστολή στον Σηκουάνα

Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι: Η ελληνική αποστολή στον Σηκουάνα

Το πρώτο σκάφος που άνοιξε τη ναυτική παρέλαση είχε την ελληνική αποστολή

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, η τελετή έναρξης του Παρισιού 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων δεν πραγματοποιείται σε γήπεδο. Αντίθετα, δεκάδες σκάφη μεταφέρουν περίπου 7.000 αθλητές και καλλιτέχνες σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων κατά μήκος του Σηκουάνα.

Η Ελλάδα άνοιξε τη ναυτική παρέλαση που θα κλείσει, κατά παράδοση, η αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας, μπροστά σε 320.000 θεατές στις αποβάθρες και τις γέφυρες του Παρισιού. Οι αθλητές μας κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες.

Το σκάφος της Ελλάδας διέσχισε τη γέφυρα Αούστερλιτς γύρω στις 20:40 όταν ένας τοίχος με νερό που χύνεται κάτω από τη γέφυρα άνοιξε, ελευθερώνοντας το πέρασμα για αυτό το σκάφος, το πρώτο από τα 85 που πρέπει να μεταφέρουν περισσότερους από 6.500 αθλητές στο Τροκαντερό.

Στη γέφυρα που βρίσκεται στα ανατολικά της πρωτεύουσας εμφανίζεται το Ολυμπιακό σύνθημα «Πιο γρήγορα, ψηλότερα, πιο δυνατά, μαζί».

Τα σκάφη που μεταφέρoυν τους αθλητές είναι εξοπλισμένα με κάμερες που επιτρέπουν σε όσους παρακολουθούν στην τηλεόραση ή το τηλέφωνό τους να βλέπουν από κοντά.

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT