Αννα Κορακάκη: Πρόβλημα με τα μάτια της, δεν εγκαταλείπει τη μάχη

Αννα Κορακάκη: Πρόβλημα με τα μάτια της, δεν εγκαταλείπει τη μάχη

Ο αποκλεισμός μιας εκ των κορυφαίων αθλητριών της σκοποβολής από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων εντυπωσίασε το φίλαθλο κοινό

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΠΑΡΙΣΙ. Ο αποκλεισμός μιας εκ των κορυφαίων αθλητριών της σκοποβολής, της Αννας Κορακάκη, από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, εντυπωσίασε το φίλαθλο κοινό. Κανένας όμως δε γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον αποκλεισμό. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης έχει ένα πρόβλημα με τα μάτια εξαιτίας της μεγάλης κόπωσης και δεν μπορεί να εστιάσει.

Για να πάρει μέρος στους Αγώνες του Παρισιού κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, αλλά το θέμα με την όραση, σε συνδυασμό με μία σειρά άλλων προβλημάτων την αποσυντόνισε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πάρει την πρόκριση.

Αρκετές εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, σε συζήτηση που είχαμε με τον προπονητή και πατέρα της Αννας Κορακάκη, ο παλαιός πρωταθλητής της σκοποβολής μας μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το «χρυσό» κορίτσι μας. Για έναν δημοσιογράφο, μία τέτοια πληροφορία αποτελεί σοβαρή είδηση. Οταν όμως ο δημοσιογράφος σέβεται το επάγγελμα του και τους ανθρώπους που έχουν σχέση με αυτό, τότε… ξεχνάει την είδηση.

Ο αποκλεισμός της Αννας Κορακάκη από τον τελικό, μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε και πάλι με τον κ. Κορακάκη, ο οποίος μας ενημέρωσε με περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία της πρωταθλήτριάς μας. «Υπάρχει μία κόπωση στα μάτια και δεν μπορεί να εστιάσει. Ολο αυτό το διάστημα έχουμε μιλήσει με γιατρούς αλλά και αυτοί δεν μπόρεσαν να βρουν τη λύση», δήλωσε στην «Κ» ο πατέρας της αθλήτριας.

Εκτός όμως από το πρόβλημα υγείας υπάρχει και μία σειρά αντιξοοτήτων που βρήκε απέναντί της η πρωταθλήτρια, στην προσπάθειά της για να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα και να σηκώσει ψηλά τη γαλανόλευκη. Πριν από την έναρξη των Αγώνων του Παρισιού, έσπασε το ελατήριο της ταχύτητας από το όπλο της αθλήτριας και αυτό, σε συνδυασμό με μία ιγμορίτιδα, την αποσυντόνισαν περισσότερο.

«Είναι πολλά αυτά που έχουν συμβεί θα ήθελα όμως να σταθώ σε κάτι που μας δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Εχουμε αγοράσει μία συσκευή που χαλαρώνει τα μάτια και βοηθάει στη συγκέντρωση. Αυτό βρίσκεται στο αρχηγείο της Ελληνικής Αποστολής στο Παρίσι και θα έπρεπε να το στείλουν στο Σατορού. Μου είπαν όμως ότι δε μπορώ να έχω επαφή με το αρχηγείο. Το είπα στον συνοδό που βρίσκεται μαζί μας προκειμένου να επισπευστεί η μεταφορά αλλά μου απάντησε με αοριστίες. Στη συνέχεια, μου είπαν ότι θα έρθει εδώ στις 31 Ιουλίου με τη μεταφορική. Τι να το κάνουμε στις 31 όταν την άλλη ημέρα αγωνίζεται; Ας το έβαζαν σε ένα τρένο και θα πηγαίναμε εμείς από τον σταθμό να το πάρουμε. Βρίσκονται εδώ για να λύνουν τα προβλήματα και εμένα το πρόβλημά μου δεν το έλυσαν. Οσοι αθλητές βρίσκονται στο Παρίσι και όσοι είναι μακριά είναι για… πέταμα;», τόνισε ο προπονητής.

Η Αννα Κορακάκη όμως δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη. Γεννημένη πρωταθλήτρια, με μία, για την ηλικία της, πρωτόγνωρη συλλογή σε μετάλλια θα λάβει μέρος και στον αγώνα με το 25άρι. Παρόλο που δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα, παρά τα προβλήματα, θα βρεθεί για ακόμα μία φορά απέναντι από τον στόχο και θα δώσει έναν δύσκολο αγώνα με αντίπαλο το πρόβλημα όρασης.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT