«Σφαίρα» το σκάφος των Δεληγιάννη και Καμπουρίδη, κατέκτησε το Ράλλυ Αιγαίου

«Σφαίρα» το σκάφος των Δεληγιάννη και Καμπουρίδη, κατέκτησε το Ράλλυ Αιγαίου

Το σκάφος «Bullet», με κυβερνήτες τους Δημήτρη Δεληγιάννη και Σίμο Καμπουρίδη, είναι ο μεγάλος νικητής

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σκάφος «Bullet», με κυβερνήτες τους Δημήτρη Δεληγιάννη και Σίμο Καμπουρίδη, είναι ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία Performance στο 61ο Aegean Rally, κατακτώντας το τρόπαιο με την εμφάνισή του στην τελευταία ιστιοδρομία την Κυριακή.

Παράλληλα, το «Afroditi-Solaris» του Βασίλη Μηλιώτη κατέκτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία στην κατηγορία Sports, στον σπουδαίο για μία ακόμη χρονιά αγώνα που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Ομιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με τη συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού. 

Η 4η ιστιοδρομία, από τον Φοίνικα Σύρου στο Σούνιο ήταν μια από τις πιο γρήγορες, συναρπαστικές και ταυτόχρονα απαιτητικές ιστιοδρομίες, καλύπτοντας απόσταση 95 ναυτικών μιλίων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και δικαιωμένοι για την προσπάθεια και τη νίκη μας. Ηταν ο βασικός μας στόχος και για αυτό επιστρέψαμε στο Ράλλυ. Δώσαμε μια πραγματικά δύσκολη “μάχη” με την πολύ καλά οργανωμένη τουρκική ομάδα του “Orient Express VI”. Νομίζω ότι η λεπτομέρεια που έκρινε τον νικητή ήταν ότι εμείς, σε σχέση με τον αντίπαλό μας, είχαμε καλύτερη γνώση του Αιγαίου. Αποφύγαμε στην τελευταία ιστιοδρομία τις παγίδες, απέδωσε η στρατηγική μας και κερδίσαμε», έλεγε εμφανώς ικανοποιημένος ο Ολυμπιονίκης, κυβερνήτης του «Bullet», Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος μαζί με τον Σίμο Καμπουρίδη οδήγησαν το σκάφος σε τίτλο μετά το 2015.

Ηταν ο έβδομος συνολικά τίτλος των πρωταθλητών που επέστρεψαν στη δράση του Ράλλυ Αιγαίου από την τελευταία τους παρουσία το καλοκαίρι του 2020. «Μετά από εννέα χρόνια τα καταφέραμε. Το Αιγαίο είναι τελικά αυτό που αποφασίζει για τους νικητές. Αν το Αιγαίο δεν θέλει να κερδίσεις, δεν θα κερδίσεις. Μετά λοιπόν από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες το 2018, το 2019 και το 2020, καταφέραμε τον στόχο μας που ήταν ο τίτλος. Ο ανταγωνισμός με το “Orient Express VI” ήταν πολύ δυνατός. Ο τίτλος κρίθηκε στα τελευταία 11 μίλια της 4ης ιστιοδρομίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο έμπειρος κυβερνήτης.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές του 61ου Ράλλυ Αιγαίου θα φιλοξενηθεί το βράδυ (21.00) της Δευτέρας στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT