Ολυμπιακοί Αγώνες: Λύγισε η Δώρα Γκουντούρα μετά τον αποκλεισμό της (Βίντεο)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Λύγισε η Δώρα Γκουντούρα μετά τον αποκλεισμό της (Βίντεο)

Η Ελληνίδα ξιφομάχος έκανε λόγο για «προβάδισμα... διαιτησίας» στην αντίπαλό της, Μανόν Απιτί-Μπρουνέ. «Να μου είχε δοθεί η ευκαιρία να παίξω με απόλυτη δικαιοσύνη»», ανέφερε μεταξύ άλλων

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξιφομάχος Δώρα Γκουντούρα άφησε σαφείς αιχμές για τη διαιτησία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον αποκλεισμό της στη φάση των οκτώ.

Η αθλήτρια της σπάθης έκανε λόγο για «προβάδισμα… διαιτησίας» στην αντίπαλό της, Μανόν Απιτί-Μπρουνέ (Νο 3) από τη Γαλλία.

Η Δώρα Γκουντούρα ηττήθηκε με 15-13 και ο αγώνας τελείωσε με τον προπονητή της Θανάση Δελενίκα να διαμαρτύρεται στους διαιτητές για δύο πόντους που δεν δόθηκαν υπέρ της Ελληνίδας, όταν το σκορ ήταν 14-13.

 

«Θεωρώ ότι στο τέλος, της δόθηκε ένα προβάδισμα διαιτησίας. Δεν μ’ αρέσει να γκρινιάζω για τις διαιτησίες, αλλά θέλω να ξαναδώ το ματς για να μην αδικώ κανέναν. Ειλικρινά για να μην αδικώ κανέναν. Μα… θεωρώ πως πήρε ένα προβάδισμα που δεν χρειαζόταν. Να… ήμασταν στα ίσα… αυτό ήθελα μόνο, τίποτε άλλο. Να μου είχε δοθεί η ευκαιρία να παίξω το «14 όλα» με απόλυτη δικαιοσύνη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δώρα Γκουντούρα.

«Είχα διαβάσει κάποτε ότι αυτό που διαφοροποιεί τους πρωταθλητές ότι “εν τέλει βρίσκουν πάντα τον τρόπο να κάνουν αυτό που θέλουν. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα τους πάρει αλλά θα το κάνουν”. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω σε αυτήν την κατηγορία», πρόσθεσε.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

«Δεν με πείραξε τίποτα από τον αγώνα… καλά πήγαινε, ήξερα ότι είχα να αντιμετωπίσω μία καλή αθλήτρια. Δεν περίμενα ότι θα τελειώσει 15-5… ήξερα ότι θα πηγαίναμε πόντο πόντο και πως όποια κρατήσει στο τέλος θα κερδίσει. Ένιωθα αρκετή αυτοπεποίθηση, αν όχι για να κερδίσω, τουλάχιστον ν’ ανταγωνιστούμε στον έναν πόντο, να έχει πάει 14 όλα. Θεωρώ ότι στο τέλος, της δόθηκε ένα προβάδισμα διαιτησίας. Δεν μ’ αρέσει να γκρινιάζω για τις διαιτησίες, αλλά θέλω να ξαναδώ το ματς για να μην αδικώ κανέναν. Ειλικρινά για να μην αδικώ κανέναν. Μα… θεωρώ πως πήρε ένα προβάδισμα που δεν χρειαζόταν. Να… ήμασταν στα ίσα… αυτό ήθελα μόνο, τίποτε άλλο. Να μου είχε δοθεί η ευκαιρία να παίξω το 14 όλα με απόλυτη δικαιοσύνη».

Για την αδικία που αισθάνεται εξήγησε: «Κάνουμε ένα άθλημα που υπάρχει συνέχεια… αδικία, είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη. Το ξέρουμε αυτό. Δεν μπορείς να μένεις συνέχεια σε αυτό. Έχω πάρα πολλούς αγώνες στην πλάτη μου που έχω αδικηθεί εξίσου. Όμως, αυτή τη φορά πονά περισσότερο… γιατί είναι ένας αγώνας που έρχεται κάθε τέσσερα χρόνια. Επίσης, δεν είναι ότι έρχεται κάθε τέσσερα χρόνια… έχω δουλέψει πολύ σκληρά, λείπω τουλάχιστον δυο μήνες από το σπίτι μου. Δεν έχω πατήσει στο σπίτι μου (κλαίει). Ήρθα με πάρα πολλή όρεξη. Μπήκα να παίξω… έβγαλα εις πέρας την αποστολή και… αυτό… με πονά λίγο περισσότερο… αλλά εντάξει θα περάσει». 

Στο τέλος, η Δώρα Γκουντούρα είπε: «Είχα διαβάσει κάποτε ότι αυτό που διαφοροποιεί τους πρωταθλητές ότι “εν τέλει βρίσκουν πάντα τον τρόπο να κάνουν αυτό που θέλουν”. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα τους πάρει αλλά θα το κάνουν. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω σε αυτήν την κατηγορία».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT