Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κρίσιμη δοκιμασία της Εθνικής μπάσκετ με Ισπανία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κρίσιμη δοκιμασία της Εθνικής μπάσκετ με Ισπανία

Σήμερα στις 12.00 το μεγάλο ματς

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χνάρια του Νο 1 στα mind games, Εργκίν Αταμάν, ο Βασίλης Σπανούλης έχει δηλώσει με κάθε τρόπο ότι η Εθνική μας θα προκριθεί στην προημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο ψηλά κι αν ανέβηκε ο πήχυς μετά την ήττα από τον Καναδά στην πρεμιέρα του ομίλου.

Επόμενος αντίπαλος θα είναι σήμερα στις 12 το μεσημέρι (ΕΡΤ 1) η Ισπανία, κακός μας δαίμονας ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, αλλά με τα τωρινά δεδομένα ίσως πιο χαμηλό εμπόδιο σε σχέση με τον Καναδά και την Αυστραλία.

Είναι ένας πρόωρος τελικός, καθώς σε περίπτωση ήττας μόνο από την κλειδαρότρυπα μπορεί να περάσει η «γαλανόλευκη» στην προημιτελική φάση, υπό την προϋπόθεση να νικήσει στον τελευταίο αγώνα την Αυστραλία με τόσο μεγάλη διαφορά που να της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει στις ισοβαθμίες, ειδικά στο σενάριο που θα διεκδικήσει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των τριών ομίλων.

«Ολα τα ματς είναι δύσκολα, με αντιπάλους τρεις πολύ καλές ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία. Το 2ο ημίχρονο της πρεμιέρας πρέπει είναι ο οδηγός μας για όλο το τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι πως όλα τα παιδιά κατάλαβαν πόσο καλή ομάδα μπορούμε να είμαστε όταν κάνουμε αυτά που πρέπει», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης, αισιόδοξος ότι η ομάδα μας θα ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση.

Σπανούλης: «Εχω πίστη γιατί βλέπω τους παίκτες» – Σκαριόλο: «Προετοιμαζόμαστε για ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι».

Για να προσθέσει: «Η Εθνική είχε χρόνια να βγάλει τέτοια αντίδραση απέναντι σε μια ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου, όπως ο Καναδάς. Αυτό με ικανοποιεί πάρα πολύ και δείχνει την ταυτότητα και τη νοοτροπία μας. Συχνά μια ήττα μπορεί να σου κάνει πολύ μεγαλύτερο καλό από μια νίκη. Το παιχνίδι με τον Καναδά είναι μια νίκη με τον εαυτό μας. Με τα συναισθήματά μας, με τα προηγούμενα χρόνια που, όταν χάναμε, μέναμε πίσω 20-25 πόντους… Αυτή την πρώτη μάχη με τον εαυτό μας την κερδίσαμε. Η επόμενη είναι να είμαστε καλύτεροι από το πρώτο δευτερόλεπτο, για να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Εχω πίστη γιατί βλέπω τους παίκτες. Οι εθνικές ομάδες είναι παρέα, αυτή η ευχαρίστηση, η περηφάνια, που μαζευόμαστε όλοι μαζί και προσπαθούμε για την Ελλάδα μας».

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, όπως έδειξε και η εμφάνιση του (εγχειρισμένου) Θανάση Αντετοκούνμπο στην τελευταία προπόνηση με πατερίτσες, για να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του.

Ετοιμη για τη μεγάλη πρόκληση είναι και η Ισπανία, όπως δήλωσε ο προπονητής της, Σέρτζιο Σκαριόλο: «Το γκρουπ των παικτών είναι ενωμένο, έτοιμο να δώσει άλλη μια μάχη. Οι πιο έμπειροι παίκτες προσαρμόζονται γρήγορα, γιατί το μέλλον είναι τώρα. Προετοιμαζόμαστε για ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Η Ελλάδα έχει έναν από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου, αλλά και πολλούς αθλητές με σημαντικό ρόλο σε ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι συνηθισμένοι σε αυτά τα ματς. Παίζουν καλά στην άμυνα, σουτάρουν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι εκεί, όπως και ο Παπανικολάου, ένας από τους κορυφαίους φόργουορντ, αλλά και παίκτες όπως ο Λαρεντζάκης και ο Μήτογλου».

Ο πολύπειρος Σέρχιο Γιουλ τόνισε πως στον όμιλο της Ισπανίας δεν υπάρχει περιθώριο να παίξουν ούτε… πέντε άσχημα λεπτά: «Το “κλειδί” είναι να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα, να ελέγχουμε το ριμπάουντ λίγο καλύτερα, που ήταν ένα κομμάτι που αποτύχαμε, και μετά να προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Εμπιστεύομαι την ομάδα, είναι ξεκάθαρο πως ο όμιλος είναι δύσκολος και δεν σου επιτρέπει ούτε πέντε άσχημα λεπτά σε ένα παιχνίδι. Πρέπει να μπούμε στον αγώνα αποφασισμένοι και πιο σκληροί».

Το πρόγραμμα

Το βήμα που θα τους φέρει πιο κοντά στους στόχους τους θα προσπαθήσουν να κάνουν σήμερα οι αθλητές και οι αθλήτριές μας σε πόλο, κωπηλασία, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα.

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, μετά την εύκολη νίκη της επί της Ρουμανίας (14-7), θα βρει απέναντί της το ισχυρό Μαυροβούνιο (20.30).

Στην πανέμορφη Μασσαλία, ο Βύρων Κοκκαλάνης θα αγωνιστεί στο iQFoil.

Στις 11.30 ο «χρυσός» ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος θα διεκδικήσει την είσοδο στους ημιτελικούς και στις 14.17 οι κολυμβητές μας στα 4×200 ελεύθερο θα «πέσουν» στην πισίνα με στόχο έναν καλό χρόνο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT