Παρίσι 2024: Η ρύπανση του Σηκουάνα οδήγησε σε αναβολή το τρίαθλο

Παρίσι 2024: Η ρύπανση του Σηκουάνα οδήγησε σε αναβολή το τρίαθλο

Το τρίαθλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί σήμερα, Τρίτη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρίαθλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί σήμερα Τρίτη, καθώς τα επίπεδα ρύπανσης στον Σηκουάνα παραμένουν πολύ υψηλά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (World Triathlon), αποτελώντας μεγάλο πλήγμα για τους διοργανωτές και αφήνοντας τους αθλητές αντιμέτωπους με μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Ο αγώνας αναβλήθηκε για την Τετάρτη στις 11.45 π.μ. ώρα Ελλάδος, αμέσως μετά το αγώνισμα των γυναικών, που παραμένει προγραμματισμένο για τις 9 π.μ. αύριο.

Οι διοργανωτές είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν βέβαιοι πως η ποιότητα του νερού θα βελτιωθεί εγκαίρως για τον αγώνα, αφού οι έντονες βροχοπτώσεις την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο ρύπαναν το ποτάμι.

«Παρά τη βελτίωση της ποιότητας του νερού τις τελευταίες ώρες, οι μετρήσεις σε ορισμένα σημεία της κολυμβητικής διαδρομής εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια», δήλωσαν σήμερα τα ξημερώματα: «Το Παρίσι 2024 και το World Triathlon επαναλαμβάνουν ότι προτεραιότητά τους είναι η υγεία των αθλητών».

Εάν τα επίπεδα των βακτηρίων παραμείνουν πολύ υψηλά μέχρι το πρωί της Τετάρτης, τόσο οι αγώνες ανδρών όσο και γυναικών είναι πιθανό να αναβληθούν για την Παρασκευή, την ημέρα που έχει προγραμματιστεί για τα αγωνίσματα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η πρόγνωση του καιρού μάλιστα κάνει λόγο για νέα πιθανή βροχόπτωση εντός της ημέρας.

Δίαθλο;

Εάν όμως μέχρι την Παρασκευή η ποιότητα του νερού εξακολουθεί να μην είναι αρκετά καλή, το κομμάτι της κολύμβησης θα εγκαταλειφθεί και οι αθλητές θα αγωνιστούν σε δίαθλο.

Για τον αγώνα σκυταλοδρομίας μεικτού τριάθλου στις 5 Αυγούστου, η ημέρα έκτακτης ανάγκης είναι η 6η Αυγούστου.

Οι Αρχές του Παρισιού υποσχέθηκαν να κάνουν τον Σηκουάνα κατάλληλο για κολύμβηση ως βασική κληρονομιά των Αγώνων και ξόδεψαν 1,4 δισ. ευρώ σε υποδομές λυμάτων, για να περιορίσουν τα λύματα και να ελαχιστοποιήσουν τη διαρροή στην πλωτή οδό.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έκανε βουτιά στο ποτάμι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια να πείσει τους αμφισβητίες. Τότε δεν είχε βρέξει βέβαια…

Το στοίχημα ότι το ποτάμι θα ήταν αρκετά καθαρό την ημέρα του τριάθλου δεν ήταν ποτέ εγγυημένο ότι θα αποδώσει, ειδικά καθώς η ποιότητα του νερού ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό καθημερινά.

Η βροχή αυξάνει σημαντικά τις συγκεντρώσεις βακτηρίων που προκαλούν λοίμωξη όπως το E. coli και οι εντερόκοκκοι.

Πηγή: Reuters, Eurosport

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT