Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής μπάσκετ στους «8»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής μπάσκετ στους «8»

Πικρή ήττα από την Ισπανία με 84-77

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πόρτα της πρόκρισης για την εθνική ομάδα μπάσκετ έμοιαζε ερμητικά κλειστή μετά το πικρό 84-77 από την Ισπανία, αλλά με το φως που μπήκε από τη χαραμάδα μετά τη νίκη του Καναδά επί της Αυστραλίας με 93-83, η φλόγα έμεινε ζωντανή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόκριση της «γαλανόλευκης» είναι η νίκη επί των «καγκουρό» την Παρασκευή, με τα σενάρια να είναι 5, ανάλογα με τη διαφορά των πόντων και το αποτέλεσμα του αγώνα Καναδά – Ισπανίας.

Υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και με νίκη επί της Αυστραλίας να τερματίσει η Εθνική μας 4η στον όμιλο ή να πάρει την 3η θέση χωρίς να είναι μία από τις δύο καλύτερες 3ες των τριών ομίλων. Αναλυτικά τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, με δεδομένο ότι σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας η ομάδα μας ξεκινάει με -14 πόντους, η Ισπανία με -5 και η Αυστραλία με +12.

Για να προκύψει αυτή η τριπλή ισοβαθμία, πρέπει να νικήσουμε εμείς τους Αυστραλούς και ο Καναδάς την Ισπανία. Τα 5 σενάρια:

1. Ηττα της Ελλάδας από την Αυστραλία: Η «γαλανόλευκη» θα αποκλειστεί με τρεις ήττες.

2. Νίκη Ελλάδας επί της Αυστραλίας και νίκη της Ισπανίας επί του Καναδά: Η Ελλάδα θα τερματίσει 3η σε ισοβαθμία με την Αυστραλία και θα περιμένει να δει εάν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες για να προκριθεί στα προημιτελικά.

3. Νίκη της Ελλάδας μέχρι με 2 πόντους κόντρα στην Αυστραλία και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά ανεξαρτήτως διαφοράς: Θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία, με την Ελλάδα να μένει 4η διότι θα έχει -5 στη διαφορά πόντων, όπως και η Ισπανία, από την οποία έχει ηττηθεί. Η Αυστραλία θα βρίσκεται στο +10.

4. Νίκη της Ελλάδας επί της Αυστραλίας με 3-9 πόντους και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά: Η Ελλάδα θα είναι 3η στην τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία – Ισπανία και θα περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες 3ες.

5. Νίκη με +10 πόντους της Ελλάδας επί της Αυστραλίας και νίκη του Καναδά επί των Ισπανών: Η Ελλάδα θα έχει το πλεονέκτημα σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία – Ισπανία και θα κατακτήσει τη 2η θέση.

Ολα θα ήταν πιο απλά εάν η «επίσημη αγαπημένη» εκμεταλλευόταν το +8 από το καλό της ξεκίνημα στο ματς με την Ισπανία ή έβρισκε τον τρόπο να κρατήσει το πόδι της κολλημένο στο γκάζι όταν επέστρεψε από το -16 και ισοφάρισε στην 4η περίοδο. Οι εντυπωσιακοί Γιάννης Αντετοκούνμπο (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα) και Βασίλης Τολιόπουλος (14 π. με 4/6 τρίποντα) δεν είχαν ανάλογη βοήθεια από τα υπόλοιπα παιδιά και το παιχνίδι κρίθηκε τελικά υπέρ των Ιβήρων, από τους οποίους ξεχώρισαν οι Αλντάμα (19 π., 12 ρ.) και Γιούλ (12 π., 7 ασ.). Ο Καλάθης αποχώρησε με έντονους πόνους στα πλευρά, χωρίς οι εξετάσεις να δείξουν κάταγμα.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 49-35, 63-56, 84-77.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής: 14.30 Αυστραλία – Ελλάδα, 18.15 Καναδάς – Ισπανία.

• Η Ιαπωνία λίγο έλειψε να ρίξει μια ηχηρή «βόμβα» στη Γαλλία, η οποία χρειάστηκε το τετράποντο του Στραζέλ στα 10΄΄ πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας (84-84) για να στείλει το ματς στην παράταση, όπου οι «τρικολόρ» επικράτησαν τελικά με 94-90.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σε τζούντο, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, τένις, πινγκ πονγκ και πόλο επικεντρώνεται το ελληνικό ενδιαφέρον. Στο τζούντο αγωνίζονται η Τελτσίδου (70 κ.) και ο Τσελίδης (11.42). Στην κωπηλασία (11.54), οι Αναστασιάδου – Μπούρμπου, οι Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής και Κοντού – Φίτσιου. Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Μπάεζ (13.00) στο τένις και στο πινγκ πονγκ ο Γκιώνης τον Αμερικανό Τζχα (13.00). Κολύμβηση: Χρήστου 200 μ. ύπτ. (12.27), Σίσκος 200 μ. ύπτ. (12.39) και Δαμασιώτη 200 μ. πετ. (12.59). Ο Κοκκαλάνης (ιστιοσανίδα) αγωνίζεται στη Μασσαλία και η εθνική πόλο γυν. με Ισπανία (21.00).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT