Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ωρα τελικού για την Εθνική μπάσκετ απέναντι σε Αυστραλία και τύχη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ωρα τελικού για την Εθνική μπάσκετ απέναντι σε Αυστραλία και τύχη

Η ελληνική ομάδα, πέραν της νίκης, θα χρειαστεί να την ευνοήσουν και άλλοι παράγοντες

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νικ Καλάθης θα σφίξει τα δόντια και θα παίξει παρά τους έντονους πόνους στα πλευρά, η πρόκληση μιας μεγάλης πρόκρισης «πνίγει» την απογοήτευση από τις ήττες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και το μόνο που χρειάζεται η «γαλανόλευκη» για να διεκδικήσει σήμερα (14.30) με αξιώσεις το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του ολυμπιακού τουρνουά στον «τελικό» με την Αυστραλία, είναι να κάνουν πράξη τα παιδιά αυτό που τους ζήτησε ο αρχηγός τους, Κώστας Παπανικολάου, δηλαδή «να φορέσουμε το καλό μας χαμόγελο και να μπούμε στο ματς»!

Η νίκη επί των «καγκουρό» είναι μονόδρομος κι αν έλθει τελικά απέναντι σε μια ομάδα που έχει ξεκάθαρα τον τίτλο του φαβορί, μόνο τότε θα βγουν από το συρτάρι τα ουκ ολίγα σενάρια που θα καθορίσουν την τύχη της Εθνικής μας, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα Καναδάς – Ισπανία (18.15) για τον όμιλό μας και πιθανώς τις διαφορές πόντων που θα κρίνουν ποιες θα είναι οι δύο καλύτερες 3ες των τριών ομίλων που θα προχωρήσουν στο τουρνουά.

Τα σενάρια είναι όλα ανοικτά, από το να νικήσει η ομάδα μας μέχρι 2 πόντους διαφορά και να αποκλειστεί ως 4η σε τριπλή ισοβαθμία, μέχρι να επικρατήσει με +10 και να περάσει απευθείας ως 2η, εάν ο Καναδάς νικήσει την Ισπανία με οποιαδήποτε διαφορά. Με επικράτηση της Ισπανίας και νίκη της ομάδας μας με οποιαδήποτε διαφορά, τερματίζει 3η στον όμιλο.

Στην περίπτωση αυτή, το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να περάσει η Εθνική μας ως μία από τις δύο καλύτερες 3ες κι ας ξεκινάει από το -14 στη διαφορά πόντων, γιατί τουλάχιστον η μία από τις άλλες δύο 3ες που θα προκύψουν από τους αγώνες Σερβία (+15) – Νότιο Σουδάν (-6 π.) και Ιαπωνία (-24) – Βραζιλία (-25) λογικά θα έχει χειρότερο συντελεστή.

«Το πρώτο μετάλλιο είναι ότι ήρθαμε εδώ μετά από 16 χρόνια. Το 2ο μετάλλιό μας είναι ότι δεν αφήνουμε κανένα ματς να χαθεί. Αν δεν παλεύαμε και δεν δείχναμε τέτοιο χαρακτήρα, το παιχνίδι με την Αυστραλία δεν θα είχε τέτοια σημασία γιατί μετά από δύο ήττες, θα είχαμε πολύ μεγάλο μειονέκτημα στη διαφορά πόντων», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης, πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει η υπέρβαση και η Εθνική μας θα προκριθεί.

Και πρόσθεσε: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Εχω τρομερή εμπιστοσύνη στην ομάδα και στα παιδιά. Δεν με ενδιαφέρει καμία διαφορά. Αυτό που θέλω είναι να παίξουμε αυτό που μπορούμε, να κερδίσουμε το ματς και μετά να δούμε όλα τα άλλα. Στην Αθήνα παίξαμε δύο νοκ άουτ αγώνες και τους κερδίσαμε. Εχουμε άλλη μία χρυσή ευκαιρία για να κάνουμε κάτι που έχουμε πολλά χρόνια να το πετύχουμε. Οι υπερβάσεις θέλουν μεγάλες νίκες, γι’ αυτό είμαστε εδώ και το πιστεύουμε».

Ο Παπανικολάου τόνισε ότι «είναι ακόμη ένα παιχνίδι, θα παλέψουμε. Μας δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση και πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε για τη νίκη. Φυσικά δεν θα είναι εύκολο, παίζουμε με μια εξαιρετική ομάδα, με πολύ ταλέντο και εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια. Αλλά είμαστε εδώ, έχουμε άλλα 40 λεπτά, μια ευκαιρία να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Ο αγώνας Ιαπωνία – Βραζιλία που μας ενδιαφέρει άμεσα γιατί θα κρίνει την 3η θέση του Β΄ ομίλου, θα αρχίσει κι αυτός σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Το αντίστοιχο παιχνίδι του Γ΄ ομίλου Σερβία – Νότιο Σουδάν θα γίνει αύριο (22.00).

Το πρόγραμμα

Σε κωπηλασία, στίβο, σκοποβολή, κολύμβηση και ιστιοπλοΐα επικεντρώνεται σήμερα το ελληνικό ενδιαφέρον. Στις 10.00, η Κορακάκη θα αγωνιστεί στα 25 μ. πιστόλι ακριβείας και οι Μήτας, Χαλκιαδάκης στο σκιτ (10.30). Στον στίβο, ο Αναστασάκης (σφυροβολία) θα είναι ο πρώτος που θα μπει στο Σταντ ντε Φρανς (11.00). Θα ακολουθήσουν: 11.15: ύψος: ∆όση, Γκούσιν, 12.35: Σφυροβολία: Φραντζεσκάκης. Κωπηλασία: ∆ίκωπος: 12.42: Αναστασιάδου – Μπούρμπου, 13.02: Σκιφ: Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής, 13.22: Σκιφ: Φίτσιου – Κοντού, 13.09: Μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ100. Ιστιοπλοΐα: Σπανάκη – Σπανάκης. Πόλο: 16.35: Ελλάδα – Ιταλία (γυναίκες).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT