Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εγραψε Ιστορία ο Απόστολος Χρήστου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εγραψε Ιστορία ο Απόστολος Χρήστου

Κατέκτησε το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο (ασημένιο στα 200 μ. ύπτιο) για την Ελλάδα σε πισίνα

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Στην πισίνα «La Defence» του Παρισιού ο Απόστολος Χρήστου χάρισε στην ελληνική κολύμβηση τη μεγαλύτερη επιτυχία της. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μ. ύπτιο, ένα ολυμπιακό μετάλλιο που είναι το πρώτο για την Ελλάδα στην κολύμβηση.

Για να το πετύχει αυτό ξεπέρασε τον εαυτό του και το έκανε με πανελλήνιο ρεκόρ 1.54.82. Σπουδαία μέρα ήταν η χθεσινή και για την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που πήρε την πρόκριση στους προημιτελικούς με μεγάλη νίκη επί της ομάδας των ΗΠΑ με 13-11.

«Ο γιος μου θα κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία του σήμερα και θα τη δείτε εσείς γιατί εγώ έφυγα από το Παρίσι και επέστρεψα στην Ελλάδα», μας είπε ο Θωμάς Χρήστου, πατέρας του Απόστολου, ελάχιστες ώρες πριν από τον αγώνα του γιου του. Και τα λόγια του πατέρα του αποδείχθηκαν προφητικά. Ο κολυμβητής μας μπήκε στην πισίνα «La Defence» (η άμυνα) αποφασισμένος για… επίθεση. Από την αρχή πήρε μεγάλο προβάδισμα και γύρισε το πρώτο κατοστάρι σε 55.14. Ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος, ο οποίος ήταν το φαβορί για διάκριση, μείωσε την απόσταση και τον προσπέρασε κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο σε 1.54.26.

Ο Απόστολος, μετά την 4η θέση στα 100 μ. ύπτ., το οποίο είναι το αγαπημένο του στυλ, είχε δηλώσει ότι σκέφτεται να μην αγωνιστεί στα 200 μ. ύπτ., φανερά απογοητευμένος. «Αρχικά έλεγα να μην μπω, αλλά ευτυχώς δεν το έκανα. Είχα στενοχωρηθεί πολύ με την 4η θέση. Μπήκα από την αρχή για το μετάλλιο και πίεσα για να το πάρω. Εκμεταλλεύτηκα το γρήγορο κολύμπι που έχω στην αρχή και μετά με πρόλαβε ο Ούγγρος που είναι φανταστικός κολυμβητής», δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα του. Και όταν τον ρωτήσαμε εάν τα 200 μ. θα γίνουν το αγαπημένο του στυλ, απάντησε: «Θα παραμείνουν τα 100 μ. το αγαπημένο μου, αλλά η μεγάλη επιτυχία ήρθε στα 200».

Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος σήμερα θα αγωνιστεί στο μεικτό ομαδικό, έκανε έναν γρήγορο απολογισμό της παρουσίας του στο Παρίσι. «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω πάρει το μετάλλιο. Το μυαλό μου αρνείται να το δεχτεί. Ο Θεός, η τύχη, το κάρμα, όλα ήταν μαζί μου σήμερα. Και, φυσικά, η πολλή δουλειά. Καμία τύχη δεν έρχεται χωρίς δουλειά».

Απίστευτη η εθνική πόλο ανδρών, νίκησε τις ΗΠΑ – 22η η Ντρισμπιώτη – Αποκλεισμός Τσιτσιπά από Τζόκοβιτς.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε στον σημερινό (21.30) τελικό των 50 μ. του ελεύθερου με τον 7ο καλύτερο χρόνο (22.62). Ο Στέργιος Μπίλας ήρθε 18ος με χρόνο 22.00. Ο Απόστολος Παπαστάμος δεν κατάφερε να προκριθεί στο τελικό των 200 μ. μεικτής ατομικής και με χρόνο 2.01.02 ήρθε 16ος.

Στο πόλο, η εθνική ομάδα με τους Στέλιο Αργυρόπουλο και Γιάννη Φουντούλη σε πρωταγωνιστικό ρόλο πέτυχε την 3η σερί νίκη της στον όμιλό της. Στα προσεχή παιχνίδια με την Κροατία και την Ιταλία θα αγωνιστεί με στόχο την υψηλότερη θέση στον όμιλο, κάτι που θα τη βοηθήσει στις διασταυρώσεις στην οκτάδα. «Αυτό είναι το παιχνίδι μας. Επιστρέψαμε στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις. Από την άμυνα παίρνουμε δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε. Στα δύο επόμενα ματς θα διεκδικήσουμε μια καλή θέση στον όμιλό μας. Οταν κερδίζεις ανεβαίνεις πιο ψηλά και πηγαίνεις στα χιαστί με αυτοπεποίθηση», υπογράμμισε αμέσως μετά την αναμέτρηση ο Θοδωρής Βλάχος.

Ο Στέφανος Ντούσκος, όπως αναμενόταν, κατέκτησε την πρόκριση για τον τελικό του μονού σκιφ. Ο Γερμανός Ολιβερ Ζάιντλερ, ο οποίος είναι φαβορί για το χρυσό, έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση καθώς πέτυχε ολυμπιακό ρεκόρ με 6.35.77, αφήνοντας στην ιστορία το ρεκόρ που είχε πετύχει ο Ντούσκος στο Τόκιο με 6.40.45. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ολοκλήρωσε συγκινημένη την ολυμπιακή καριέρα της στο Παρίσι. Κατέκτησε την 22η θέση στα 20 χλμ. βάδην και έφτασε στον τερματισμό στο Τροκαντερό με την αγκαλιά της γεμάτη γαλανόλευκες σημαίες, τις οποίες πήρε από τους φιλάθλους που βρίσκονταν στη διαδρομή. Ηταν η 3η συμμετοχή της στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Στο τένις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς άναψε… κόκκινο στο όνειρο του Στέφανου Τσιτσιπά για ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Σέρβος επικράτησε του αθλητή μας με 6-3, 7-6 (3) και προκρίθηκε στην τετράδα.

ΣΠΥΡ. ΣΠΑΝΕΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT