Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινες» Φίτσιου και Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινες» Φίτσιου και Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών κατέκτησαν οι Μιλένα Κόντου και Ζωή Φίτσιου.

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών από τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή, οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού αναδείχτηκαν «χάλκινες» στο ίδιο αγώνισμα, των γυναικών, στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χάρισαν στην Ελλάδα το 4ο κατά σειρά μετάλλιο στο Παρίσι και το 6o ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία.

Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έδωσαν «μάχη» αρχικά με το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας για να περάσουν από τέταρτες στην 3η θέση, κάτι που κατάφεραν. Και ήταν κοντά και στο ασημένιο μετάλλιο, αλλά στα τελευταία μέτρα οι Ρουμάνες Τζιανίνα Ελενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς άντεξαν στην πίεση του ελληνικού πληρώματος, για να περάσουν δεύτερες τη γραμμή του φίνις με 6:48.78. Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού τερμάτισαν τρίτες με χρόνο 6:49.28. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν Βρετανίδες Εμιλι Κρέιγκ και Αϊμότζιν Γκραντ με 6:47.06 που είχαν ξεχωρίσει νωρίτερα στη διαδρομή και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες υπάρχει στο πρόγραμμα για τελευταία φορά, αφού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες (2028) θα αντικατασταθεί με την Παράκτια κωπηλασία. 

Από το 2004, στους έξι τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, λοιπόν, η ελληνική κωπηλασία μετρά έξι ολυμπιακά μετάλλια μέχρι στιγμής (σ.σ. αύριο, 3/8 αγωνίζεται στον τελικό του σκιφ ο «χρυσός» στο Τόκιο Στέφανος Ντούσκος). Εχουν προηγηθεί δηλαδή αυτά των Πολύμερου – Σκιαθίτη (χάλκινο) στο διπλό ελαφρύ το 2004 στην Αθήνα, Πολύμερου – Μούγιου (ασημένιο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Πεκίνο το 2008, Τσιάβου – Γιαζιτζίδου (χάλκινο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο, το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021 στο σκιφ και το χάλκινο των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή σήμερα (2/8/2024) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών στο Παρίσι (2024).

Η εξάδα του τελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με ελληνική συμμετοχή έχει ως εξής:

1. Εμιλι Κρέιγκ και Αϊμότζιν Γκραντ                           (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ)  ΧΡΥΣΟ

2. Τζιανίνα Ελενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς  (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)     ΑΣΗΜΕΝΙΟ

3. Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού                              (ΕΛΛΑΔΑ)       ΧΑΛΚΙΝΟ 

4. Σάνον Κοξ και Τζάκι Κιντλ                                  (Νέα Ζηλανδία)

5. Αοίφε Κέισι και Μάργκαρετ Κρέμειν                          (ΙΡΛΑΝΔΙΑ)

6. Μόλι Ρέκφορντ και Μισέλ Σέξερ                              (ΗΠΑ)

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT