Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική έκανε το καθήκον της και περιμένει

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική έκανε το καθήκον της και περιμένει

Η Εθνική θέλει νίκη της Σερβίας το Σάββατο, με τουλάχιστον +3 πόντους απέναντι στο Νότιο Σουδάν για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «8», ως δεύτερη καλύτερη 3η ομάδα στο Ολυμπιακό τουρνουά

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι της, η Εθνική επικράτησε επί της Αυστραλίας με σκορ 71-77 και παραμένει «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε ακόμη και με +19 (36-55 με την έναρξη της 3ης περιόδου), αλλά εν τέλει νίκησε με 77-71, μετά από άστοχο τρίποντο του Καλάθη στα 2΄΄.

Πλέον, η Εθνική θέλει νίκη της Σερβίας με τουλάχιστον 3 πόντους απέναντι στο Νότιο Σουδάν το Σάββατο, για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «8», ως δεύτερη καλύτερη 3η ομάδα του τουρνουά.

Στο α’ μέρος, η Εθνική έκανε την Αυστραλία να μοιάζει… μικρή, με τον Τόμας Ουόκαπ να παίζει εξαιρετική άμυνα στον Πάτι Μιλς, αλλά να μετρά και 13 πόντους, στο καλύτερο παιχνίδι του στη Λιλ. Ο Αντετοκούνμπο είχε σημειώσει 15 πόντους και ο Μήτογλου 11 στο πρώτο 20άλεπτο. Το “run ‘n’ gun παιχνίδι των παικτών του Βασίλη Σπανούλη με κίνηση και γρήγορες πάσες απέδιδε, αφού αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να νικήσει τη «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Αυστραλία.

Ομως, οι Ελληνες διεθνείς άρχισαν να κουράζονται, για ν’ ακολουθήσει ένα δεκάλεπτο με τη μικρότερη παραγωγικότητα και για τις δύο ομάδες (14-9 υπέρ των Αυστραλών στην 3η περίοδο).

 

Και στο 4ο δεκάλεπτο, το 21-15 υπέρ της Αυστραλίας, παρά τα μεγάλα τρίποντα από Αντετοκούνμπο, Τολιόπουλο και Ουόκαπ κατά σειρά…, η Εθνική έμεινε ένα καλάθι μακριά από την εξασφάλιση μιας άμεσης πρόκρισης, όταν ο Καλάθης αστόχησε στο τρίποντο. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τέλειωσε το ματς με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Ουόκαπ είχε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ από 13 πόντους πρόσθεσαν οι Ντίνος Μήτογλου (και 7 ριμπάουντ) και Βασίλης Τολιόπουλος (1/7 τρίποντα). Ο Καλάθης μοίρασε 8 ασίστ (και 7 πόντους). Με επτά ριμπάουντ τέλειωσε το ματς και ο βασικός σέντερ της εθνικής, Γιώργος Παπαγιάννης. 

Ο Τζοκ Λάντεϊλ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Αυστραλίας, με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ. Στους 13 πόντους έμεινε ο σούπερ σταρ των Αυστραλών Πάτι Μιλς και στους 6 ο Ντάντε Εξουμ. Ομως, ο Ντάισον Ντάνιελς έκανε ζημιά στην Εθνική με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Τζος Γκίντεϊ μάζεψε 11 ριμπάουντ και σημείωσε 9 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 36-53, 50-62, 71-77

Διαιτητές: Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Κοζλόβσκις (Λετονία), Μπατίστα (Πουέρτο Ρίκο)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπράιαν Γκοορτζιάν): Ντάνιελς 11 (2), Γκίντεϊ 9 (1), Μιλς 13 (3), Γκριν, Ντελαβιντόβα 3 (1), Έξουμ 6 (1), Λάντεϊλ 17, Κέι 6, ΜακΒέιφ 3 (1), Μάγκνεϊ 3, Ριθ

ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Σπανούλης): Ουόκαπ 18 (4), Λαρεντζάκης, Μωραϊτης, Τολιόπουλος 13 (1), Καλάθης 7 (1), Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης 2, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Παπανικολάου 1, Αντετοκούνμπο 20 (1), Μήτογλου 13 (1)

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT