Στέφανος Ντούσκος: Υπάρχουν αθλητές που αδικούνται

Στέφανος Ντούσκος: Υπάρχουν αθλητές που αδικούνται

Αιχμές κατά του ομοσπονδιακού προπονητή Τζιάνι Ποστιλιόνε και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας άφησε ο Στέφανος Ντούσκος

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης μας, ο οποίος τερμάτισε 6ος στο σκιφ ελαφρών βαρών, έκανε λόγο για αδικίες που γίνονται στις επιλογές πληρωμάτων και ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση τον έχει επηρεάσει τόσο πολύ που δεν κατάφερε να ξεκουραστεί χθες το βράδυ ώστε σήμερα να είναι έτοιμος προκειμένου να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του Τόκιο.

Μάλιστα ανέφερε ότι εάν δεν είχαν γίνει αυτά τα λάθη θα είχαμε και άλλα μετάλλια. Η ελληνική κωπηλασία πρωταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο και είναι ένα από τα αθλήματα με τις περισσότερες διακρίσεις στη χώρα μας.

Οταν ο κορυφαίος Ελληνας κωπηλάτης έφτασε στη μικτή ζώνη του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου στο πρόσωπό του αποτυπωνόταν η στενοχώρια.

Μία στενοχώρια που δεν ήταν για την 6η θέση στον τελικό αλλά για αυτά που τον έχουν ενοχλήσει εκτός νερού. «Με ενοχλούν κάποια πράγματα. Με έχουν επηρεάσει πάρα πολύ από χθες. Κάποια πράγματα, τα οποία είναι άδικο να γίνονται για κάποιους ανθρώπους. Εμένα με πειράζει πάρα πολύ. Η Ομοσπονδία είναι λάθος σε αυτό, ο προπονητής είναι λάθος, τα έχω ξαναπεί. Χθες κοιμήθηκα τρεις ώρες το βράδυ και σήμερα είχα αυτό το αποτέλεσμα. Ημουν έτοιμος να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, ξέρω ότι το σώμα μου δεν ανταποκρινόταν, για αυτό και άντεξα μέχρι τα 1.500 μέτρα
και μετά το σώμα μου δεν μπόρεσε να δώσει το 100%. Δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω ότι χρωστάω μία συγγνώμη στους Έλληνες. Πίστευα ότι μπορώ να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά…», ήταν τα πρώτα λόγια του και συνέχισε:

«Ηταν κάποια πράγματα που δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Ημουν πάρα πολύ στενοχωρημένος και δυστυχώς δεν μπορούσα καθόλου να ξεκουραστώ».

«Δεν παίρνονται αξιοκρατικές αποφάσεις»

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωταθλητής μας δεν αφορούσε τον ίδιο αλλά συναθλητές του που, όπως είπε ο ίδιος, έχουν αδικηθεί: «Είμαι στενοχωρημένος με θέματα κάποιων αθλητών, που αδικήθηκαν. Δεν θέλω να αναπτύξω άλλο το θέμα. Πιστεύω όμως ότι αυτά δεν πρέπει να γίνονται. Οι αποφάσεις να πρέπει να παίρνονται με αξιοκρατικό τρόπο. Οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι σωστές για όλους τους αθλητές, γιατί ματώνουμε και φτύνουμε αίμα κάθε μέρα. Οσοι αξίζουν και είναι καλύτεροι θα πρέπει να δίνεται η ευκαιρία και τουλάχιστον να δοκιμάζονται. Απλά να δοκιμάζονται και αν δεν είναι καλοί, ας αποφασίζεται, στη συνέχεια, ποιος είναι πιο γρήγορος. Οταν δεν τους δίνεται η ευκαιρία είναι κάτι πάρα πολύ λυπηρό. Μέσα από προπονήσεις, πρέπει οι άνθρωποι που στέκονται στην κορυφή και είναι οι καλύτεροι. Ο καλύτερος όταν χρειάζεται να έχει μία ευκαιρία, θα πρέπει ο προπονητής τουλάχιστον να του την δώσει. Πιστεύω ότι όταν είσαι ο καλύτερος, δικαιωματικά χρειάζεσαι μία ευκαιρία. Οταν σου ζητάει κάποιος να του δώσεις μία ευκαιρία να δοκιμαστεί, πρέπει τουλάχιστον να του δώσεις έστω και μία ευκαιρία».

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού δεν εξελίχθηκε για τον Στέφανο Ντούσκο όπως την ονειρευόταν. Μέχρι και μετά τα 1000 μ. αγωνιζόταν για το μετάλλιο αλλά δεν τα κατάφερε.

«Το ήθελα πάρα πολύ και πιστεύω ότι μπορούσα να το κατακτήσω, αλλά όπως είπα ήμουν πολύ
χάλια, βγήκε η κούραση, βγήκε η αϋπνία, όλο αυτό δηλαδή δεν βοήθησε καθόλου. Αυτή η διοργάνωση μου αφήνει μία πικρία, γιατί ήρθα προετοιμασμένος, ήμουν έτοιμος να δώσω το 100%. Μπορώ να πω πηγαίνουμε παρακάτω, εγώ συνεχίζω, ξέρω είμαι μαχητής, ξέρω έχω φάει πολλές
πίκρες. Μπορεί να έχω φάει και εγώ αδικίες, έχω μάθει όμως να συνεχίζω και να προχωράω παρακάτω. Πιστεύω ότι ο Θεός μου το χρωστάει. Οπως και στο Τόκιο μου το έδωσε, γιατί κατάλαβε κάποια πράγματα που είχαν γίνει και τότε και δεν ήταν σωστά. Πάλεψα μέχρι τελευταίας… ρανίδας για να κρατηθώ, για να μπορέσω να αγωνιστώ σε εκείνους τους Ολυμπιακούς. Ετσι και τώρα στο Λος Αντζελες πιστεύω ότι μπορεί να είναι ξανά η σειρά μου. Αυτό έχω να πω, ότι θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Ο πρωταθλητής παρά τη φόρτιση δεν ξέχασε τους συναθλητές του που ανέβηκαν χθες στο βάθρο. «Είναι μία γιορτή για την κωπηλασία. Μία μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά πληρώματα από τα οποία τα δύο τα ελαφριά μας κατέκτησαν αυτά τα μετάλλια. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Και εγώ μπορώ να πω ότι προσπάθησα για την Ελλάδα. Δεν τα κατάφερα. Δεν το βάζω όμως κάτω. Θα ξαναπροσπαθήσω», τόνισε και αναφερόμενος στο χθεσινό βράδυ πρόσθεσε: «Δεν είχα κοιμηθεί, ήπια καφέ, να βάλω το μυαλό μου σε μία ευθεία. Εφτασα μέχρι τα 1.500 μέτρα, την άλλη φορά πιστεύω θα φτάσω στα 2.000».

Σε ερώτηση εάν οι αιχμές αφορούν την Ομοσπονδία και τον προπονητή, ο Στέφανος Ντούσκος απάντησε καταφατικά: «Ναι, γενικά αυτοί είναι που παίρνουν τις αποφάσεις. Δυστυχώς ή μη δεν μπορώ να πάρω εγώ κάποιες αποφάσεις. Εγώ βλέπω το σωστό και το λάθος. Ως εκπρόσωπος αθλητών μπορώ να πω κάτι, αλλά μέχρι εκεί. Όταν κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για κάποιους άλλους. Αμα είναι λάθος πάλι δεν μπορώ να επέμβω. Προσπαθώ ως εκπρόσωπος να κάνω το σωστό, αλλά δυστυχώς δεν μετράει. Μπορώ να σας το πω». Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης τόνισε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε και άλλα ολυμπιακά μετάλλια.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ολυμπιονίκη τους ανέφεραν: «Λυπούμαστε για αυτές τις δηλώσεις αλλά όλα αυτά θα συζητηθούν στην Αθήνα όταν καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι. Η Ομοσπονδία πέτυχε κάτι πρωτοφανές να προκρίνει τέσσερα πληρώματα στους τελικούς και αθλητές και αθλήτριές μας να κατακτήσουν δύο μετάλλια. Αυτό είναι κάτι τεράστιο και μοναδικό. Όλοι πρέπει να δούμε το μέλλον ξεκινώντας άμεσα με προγραμματισμό και σχέδιο για την επόμενη ημέρα, με όραμα το Λος Αντζελες (2028). Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους συνοδούς και τους γονείς που στάθηκαν δίπλα στις προσπάθειες τω κωπηλατών μας».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT