Στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου με ένα άλμα

Στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου με ένα άλμα

Με ένα άλμα στα 8,32 μ. ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την πρόκριση για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο πρωταθλητής μας θα αγωνιστεί στον τελικό της Τρίτης και θα προσπαθήσει να προσθέσει στη συλλογή του ακόμα ένα ολυμπιακό μετάλλιο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Με ένα άλμα στα 8,32 μ. ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την πρόκριση για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο πρωταθλητής μας θα αγωνιστεί στον τελικό της Τρίτης και θα προσπαθήσει να προσθέσει στη συλλογή του ακόμα ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

«Δεν είχε πολύ καλό καιρό σήμερα, δεν πειράζει, εγώ πηδάω οπουδήποτε, ό,τι ώρα να’ναι. Ηταν γεμάτο το στάδιο, χειροκροτούσαν όλα τα παιδιά και ακούστηκε και μια κραυγή όταν έκανα εγώ το άλμα ήταν ωραία και θα είναι ωραία και στον τελικό σίγουρα. Ελπίζω να μην έχει κόντρα άνεμο ή να μην αλλάζει, να έχει ήλιο και να μην έχει αέρα και μπορώ και ρεκόρ να κάνω», είπε μετά την πρόκριση ο Μίλτος Τεντόγλου.  

Το βράδυ, η Τατιάνα Γκούσιν και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα πάρουν μέρος στον πρώτο τους τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προβλήματα τραυματισμών είχαν στερήσει στην αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου να κατακτήσει, κατά το παρελθόν, μία πρόκριση στο σπουδαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Με 1,92 μ. στον προκριματικό και 1,94 μ. εφετινή επίδοση θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον εαυτό της και να βρεθεί όσο το δυνατόν υψηλότερα στην κατάταξη. Στον τελικό μετέχουν 13 κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος όπως η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, η τρίτη στην προηγούμενη διοργάνωση, η Αυστραλή Ολισλάγκερς με φετινό 2,03 μ. και η σπουδαία Αντζέλινα Τόπιτς, η οποία τραυματίστηκε στον προκριματικό.

Ο Φραντζεσκάκης μετέχει για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά για πρώτη θα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου, όπως έκανε το 2022 στον τελικό του Παγκοσμίου στο Όρεγκον.Ο σφυροβόλος μας ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμών και θα επιδιώξει να ξεπεράσει τα 76,86 (εφετινό ρεκόρ).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT