Η Ιμάνε Κελίφ ζητεί τον τερματισμό του εκφοβισμού κατά αθλητών

Η Ιμάνε Κελίφ ζητεί τον τερματισμό του εκφοβισμού κατά αθλητών

Η Αλγερινή αθλήτρια μίλησε για την ταραχώδη ολυμπιακή της εμπειρία - «Στέλνω μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές», σημείωσε

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ολυμπιονίκης πυγμάχος Ιμάνε Κελίφ δήλωσε ότι το κύμα μίσους που αντιμετώπισε εξαιτίας παρανοήσεων σχετικά με το φύλο της «βλάπτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και ζήτησε να σταματήσει ο εκφοβισμός των αθλητών.

Η Αλγερινή αθλήτρια μίλησε για την ταραχώδη ολυμπιακή της εμπειρία το βράδυ της Κυριακής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SNTV.

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές και τον Ολυμπιακό Χάρτη, να σταματήσουν τον εκφοβισμό όλων των αθλητών, γιατί αυτό έχει επιπτώσεις, τεράστιες επιπτώσεις», δήλωσε η Κελίφ. «Είναι κάτι που μπορεί να καταστρέψει ανθρώπους, να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και εξαιτίας αυτού, τους ζητώ να σταματήσουν τον εκφοβισμό».

Η 25χρονη μίλησε για την την πίεση και τον πόνο που υπέμεινε στη διάρκεια αυτών των ημερών, ενώ αγωνιζόταν μακριά από την πατρίδα της στο σημαντικότερο γεγονός της αθλητικής της καριέρας.

«Επικοινωνώ με την οικογένειά μου δύο ημέρες την εβδομάδα. Ελπίζω να μην έχουν επηρεαστεί βαθιά», δήλωσε. «Ανησυχούν για μένα. Θεού θέλοντος, αυτή η κρίση μπορεί να έχει κατάληξη ένα χρυσό μετάλλιο, και αυτό θα ήταν η καλύτερη απάντηση», συμπλήρωσε.

Η ίδια αρνήθηκε, πάντως, να απαντήσει όταν ρωτήθηκε αν έχει υποβληθεί σε άλλους ελέγχους εκτός από ελέγχους ντόπινγκ για αναβολικά, λέγοντας ότι δεν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, που στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό της.

«Ξέρω ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή με δικαίωσε και είμαι χαρούμενη με αυτή την επανόρθωση γιατί δείχνει την αλήθεια», είπε.

Επιπλέον σημείωσε: «Ειλικρινά, δεν παρακολουθώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχει μια ομάδα υπεύθυνη για την ψυχική υγεία που δεν μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε εγώ είτε άλλοι αθλητές. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα».

Με πληροφορίες από Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT