Πόλακ: Δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα, προσοχή στο τι τρώτε

Πόλακ: Δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα, προσοχή στο τι τρώτε

Η δήλωση της Ελληνίδας αθλήτριας του άλματος επί κοντώ, μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια καταγγελία προέβη η Ελληνίδα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ Ελένη Πόλακ, μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ελληνίδα αθλήτρια ανέφερε ότι παραλίγο να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στα ούρα της βρέθηκε υψηλή συγκέντρωση από ουσία που χορηγείται σε βοοειδή για την ταχύτερη ανάπτυξή τους.

«Βρέθηκε κάτι στα ούρα μου το οποίο ήταν από κρέας. Ηταν σε μικρή ποσότητα σε σχέση με το όριο και για αυτό μπόρεσα και αγωνίστηκα. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου πρωτεϊνες, δεν έχω πάρει ποτέ συμπληρώματα, ήμουν αυτές τις ημέρες πάρα πολύ χάλια. Θέλω να πω στον κόσμο να προσέχει τι τρώει, τι δίνει στα παιδιά του. Εγώ έχω ένα πρόβλημα με το σίδηρο και πρέπει να τρώω καθημερινά κόκκινο κρέας. Και αυτό απ’ ό,τι φαίνεται πρέπει να βρίσκεται στα κόκκινα κρέατα. Ημουν πολύ χάλια ψυχολογικά γιατί δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Ηταν πολύ μεγάλο σοκ, ειδικά τις πρώτες ημέρες, γιατί φοβήθηκα ότι θα μείνω εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν το λέω για να δικαιολογήσω την σημερινή μου απόδοση. Ξέρω ότι για ό,τι κάνω στον αγώνα φταίω εγώ και αποκλείστηκα εγώ. Απλά έχει καταντήσει επικίνδυνο το τι τρώμε, αφού είδα μετά ότι η ουσία αυτή μπορεί να σου προκαλέσει ακόμη και καρδιακή προσβολή. Θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα», ανέφερε η Ελληνίδα αθλήτρια.

«Το κρέας που έφαγα είχε αυτή την ουσία, για την ανάπτυξη του ζώου, για να μεγαλώσει πιο γρήγορα. Είχα πάει σε έναν αγώνα στην Ολλανδία και το έφαγα, μόνο εκεί μπορώ να σκεφτώ πώς έγινε.  Το τεστ έγινε στις 10 Ιουλίου, αν είχε γίνει πιο νωρίς, μπορεί να είχα ακυρωθεί. Το είχα φάει στις 7 Ιουλίου. Σκεφτείτε να είχαν έρθει το πρωί της 8ης. Θα είχα αποκλειστεί. Δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα, γιατί τα φοβάμαι και δεν κοιμάμαι ήσυχη. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε πώς ήμουν όταν το έμαθα. Σίγουρα αυτό δεν έφταιξε στον αγώνα. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι ενώ στο Τόκιο ήμουν πολύ καλά σωματικά, πολύ κακά ψυχολογικά, εδώ ήμουν πολύ κακά σωματικά και πολύ καλά ψυχολογικά, στο Λος Αντζελες ελπίζω να είμαι καλά σε όλα τα επίπεδα!»

Η 28χρονη, αφού πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.20μ, είχε τρία αποτυχημένα άλματα στα 4.40μ.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT