Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος ο Καραλής

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος ο Καραλής

Με εντυπωσιακό άλμα στα 5,90 μ., ο Ελληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Παγκόσμιο ρεκόρ, με άλμα στα 6,25 μ. πέτυχε ο Σουηδός Αρμαντ Ντουπλάντις

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο Ελληνας πρωταθλητής, με επίδοση στα 5 μέτρα και 90 εκατοστά, εξασφάλισε την 3η θέση. 

Ο Ελληνας πρωταθλητής ξεκίνησε δυναμικά από την αρχή του αγώνα, καθώς στα πρώτα του άλματα πέρασε με χαρακτηριστική άνεση τα 5,50 μ. και τα 5,70 μ.

Εξίσου δυνατή ήταν και η συνέχεια, με τον Καραλή να περνάει τα 5,80 μ. και τα 5,85 μ. Στην πέμπτη του προσπάθεια, πέρασε τα 5,90 μ., ενώ αποτυχημένες ήταν οι απόπειρες να περάσει τα 5,95 μ. και 6 μ. αντίστοιχα.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος ο Καραλής-1
Reuters

Το μετάλλιο του Καραλή είναι το 31ο που κατακτά ο ελληνικός στίβος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και το 128ο συνολικά. Πρόκειται επίσης για το 6ο μέχρι στιγμής μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ολη η Ελλάδα είναι περήφανη

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον χάλκινο Ολυμπιονίκη, σημειώνοντας: «Καταπληκτικός Εμμανουήλ Καραλής! “Πέταξε” απόψε και έφτασε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο. Μανόλο, θερμά συγχαρητήρια. Ολη η Ελλάδα είναι περήφανη!», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατ. Σακελλαροπούλου: Το μέλλον του ανήκει

«Ολη η Ελλάδα πέταξε μαζί του! Θερμά συγχαρητήρια στον εξαιρετικό επικοντιστή μας Εμμανουήλ Καραλή για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Του αξίζουν τα καλύτερα, το μέλλον του ανήκει», ανέφερε από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγχαρητήρια από Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

«Χαμόγελο, πείσμα, δικαίωση. “Πετάξαμε” μαζί σου σήμερα Μανόλο! Συγχαρητήρια», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συγχαρητήρια ανάρτηση του στο Χ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

«Λίγο πριν τον τελικό, μας έστειλε μήνυμα ότι θα αγωνιστεί με την καρδιά και την ψυχή του. Και το έκανε με το παραπάνω! Συγχαρητήρια Εμμανουήλ για το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Μας έκανες περήφανους», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Σουηδός Αρμαντ Ντουπλάντις, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς.

Ο Σουηδός, παρόλο που κατέκτησε το χρυσό με άλμα στα 6 μ., σε επόμενη προσπάθεια πέτυχε ολυμπιακό ρεκόρ στα 6,10 μ., ενώ στο τελευταίο άλμα του έβαλε στόχο τα 6,25 μ., σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Δείτε βίντεο

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT