Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η πιο μεγάλη ώρα για την εθνική μπάσκετ… μέχρι την επόμενη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η πιο μεγάλη ώρα για την εθνική μπάσκετ… μέχρι την επόμενη

Στις 12 το μεσημέρι η Ελλάδα απέναντι στη Γερμανία για την υπέρβαση και το εισιτήριο στους ημιτελικούς

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία πήρε απότομα μπόι όταν πριν από δύο χρόνια, στην έδρα της μεν αλλά κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, νίκησε με το εντυπωσιακό 107-96 την Εθνική μας και την άφησε έξω από τον χορό των μεταλλίων στο Ευρωμπάσκετ του 2022.

Εκείνο το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε τότε ήταν ο σπόρος για να φυτρώσει ένα απρόσμενο χρυσό στο στήθος της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, όπου τα «πάντσερ» άφησαν νοκ άουτ τις ΗΠΑ στον ημιτελικό και τελείωσαν εμφατικά τη δουλειά κόντρα στη Σερβία στον τελικό, με ένα αήττητο ρεκόρ 8-0 νικών.

Αυτή την ομάδα, που έχει εξελιχθεί σε γίγαντα του παγκόσμιου μπάσκετ τα τελευταία 2-3 χρόνια, καλείται να αντιμετωπίσει το μεσημέρι (12.00) η «γαλανόλευκη» στον πρώτο χρονικά από τους τέσσερις σημερινούς προημιτελικούς στο Παρίσι, σε μια αναμέτρηση που θα αποκτήσει ιστορικό χαρακτήρα εάν η ομάδα μας νικήσει και προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην ημιτελική φάση ενός oλυμπιακού τουρνουά, διεκδικώντας μετάλλιο.

Ο πήχυς είναι πολύ ψηλά απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και στα μάτια πολλών μοιάζει να είναι η μόνη που μπορεί να κοντράρει τις ΗΠΑ, αλλά η Εθνική μας έχει το μέταλλο για να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κάνει την υπέρβαση.

«Υπάρχει ανυπομονησία. Ολα τα παιδιά έχουν τρομερή θέληση και είναι πανέτοιμα να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Πάντα ήμασταν έτοιμοι σε αυτό το τουρνουά, σε έναν όμιλο με σπουδαίες ομάδες που είναι πάντα στα μετάλλια. Το ίδιο σπουδαία είναι και η Γερμανία, η παγκόσμια πρωταθλήτρια. Πρέπει να κρατήσουμε όσα καλά δείξαμε μέχρι τώρα και να διορθώσουμε κάποια πράγματα ακόμα», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης, θεωρώντας ότι το μυστικό για την επιτυχία θα είναι ο έλεγχος του άγχους: «Δεν υπάρχει λόγος για άγχος, μόνο κίνητρο και ενθουσιασμός γι’ αυτήν τη μεγάλη πρόκληση. Το πιο σημαντικό είναι ότι βάλαμε όλα τα παιδιά στην κουλτούρα, τη νοοτροπία και τη χαρά της Εθνικής. Πιστεύω ότι όλοι διασκεδάζουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ευχαριστιούνται και χτίζουν αναμνήσεις για μια ολόκληρη ζωή…».

Κατά τον ομοσπονδιακό τεχνικό, όπλο της Γερμανίας είναι το βάθος του ρόστερ της, η καλή χημεία και ο Σρέντερ με τον Φραντς Βάγκνερ, παίκτες-πυλώνες στην επίθεση. Παραμένει όμως αισιόδοξος: «Εχουμε κι εμείς πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε εμείς το δικό τους τέμπο, ας προσπαθήσουν αυτοί να ακολουθήσουν το δικό μας. Πάνω απ’ όλα, η ομάδα μας είναι μια παρέα. Βλέπω πόσο πολύ προσπάθησαν τα παιδιά να τα βρουν μεταξύ τους, πόσο πολύ στεναχωρήθηκαν στις ήττες, πόσο ταπεινοί έμειναν στις νίκες. Εχει ανοίξει πλέον η όρεξή τους για τα καλά. Ολοι θέλουν να νικήσουν και να πετύχουν. Είναι σημαντικό να μην αφήσεις τα συναισθήματα να σε συνεπάρουν, γιατί τότε θα πάψει να λειτουργεί το μυαλό. Κι εμείς θέλουμε κίνητρο, θέληση, δίψα, αλλά θέλουμε να παίξουμε και με μυαλό…».

Οι άλλοι προημιτελικοί: Σερβία – Αυστραλία 15.30, Γαλλία – Καναδάς 19.00 και Βραζιλία – ΗΠΑ 22.30. Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του Γερμανία – Ελλάδα θα αναμετρηθεί στους ημιτελικούς με τον νικητή του Γαλλία – Καναδάς και αυτούς του Σερβία – Αυστραλία με του Βραζιλία – ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα

Σε στίβο, ιστιοπλοΐα και πόλο επικεντρώνεται σήμερα το ελληνικό ενδιαφέρον. Στις 21.15, ο Μίλτος Τεντόγλου θα προσπαθήσει να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών του και να κατακτήσει το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιό του στο άλμα εις μήκος. Λίγο νωρίτερα, στις 20.00, η εθνική
ομάδα πόλο των γυναικών θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο συγκρότημα της Αυστραλίας με στόχο την πρόκριση στην τετράδα. Στη μαρίνα της Μασσαλίας, από τις 13.03 θα αρχίσουν οι ιστιοδρομίες στο μεικτό των 470 (αδέλφια Σπανάκη) και kite (Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT