Μίλτος Τεντόγλου: Δικό του και αυτό το χρυσό μετάλλιο

Μίλτος Τεντόγλου: Δικό του και αυτό το χρυσό μετάλλιο

Μετά το Τόκιο, ο Μίλτος Τεντόγλου πρώτευσε και στο Παρίσι με άλμα 8,48 μ. στο μήκος

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Στο πάνθεον των θρύλων του κλασικού αθλητισμού μπήκε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Ελληνας πρωταθλητής στο μήκος με άλμα στα 8,48 μ. κατέκτησε το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιό του και έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Καρλ Λιούις, καθώς μόνο ο σπουδαίος Αμερικανός έχει στην τροπαιοθήκη του περισσότερα από ένα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (τέσσερα). Ο αγώνας άρχισε με ένα εντυπωσιακό άλμα του Ιταλού Ματία Φουρλάνι στα 8,34 μ. Ο Μίλτος «απάντησε» με 8,27 μ. και στα πρώτα άλματα ήταν οι μοναδικοί άλτες που είχαν περάσει πάνω από τα οκτώ μέτρα. Στο δεύτερο άλμα του ο Ελληνας ολυμπιονίκης έδειξε την εξαιρετική κατάστασή του και προσγειώθηκε στα 8,48 μ. Ο Γουέιν Πίνοκ από την Τζαμάικα με μία εντυπωσιακή προσπάθεια στα 8,36 μ. ανέβηκε στην 3η θέση. Το 3ο άλμα του ολυμπιονίκη μας ήταν στα 8,24 μ. και το 4ο στα 8,36 μ. Στις 5ες προσπάθειες των αθλητών ο Φουρλάνι ισοφάρισε την επίδοσή του, ο Πίνοκ έφτασε τα 8,24 μ. και ο πρωταθλητής μας τα 8,31 μ. Η τελευταία προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου ήταν άκυρη.

«Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό που κατάφερα. Ηθελα να κάνω το κάτι παραπάνω ως επίδοση. Στο τέλος άρχισα να ξυπνάω. Το 5ο άλμα μου ήταν κι αυτό πολύ καλό, αλλά το 6ο δεν έκατσε. Αλλαζε ο αέρας. Σαν επίδοση ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω, για μένα. Μου έβαλε πίεση ο Φουρλάνι και ο Πίνοκ. Γι’ αυτό δεν σταμάτησα να προσπαθώ στον αγώνα. Το 8,48 είναι καλή επίδοση. Ισως να μπορούσα να απαντήσω ξανά αν με ξεπερνούσε κάποιος. Για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι και λίγο τύχη. Είναι κάθε 4 χρόνια. Πολλοί αθλητές δεν ήταν τυχεροί. Πολύ σημαντική η πνευματική προσέγγιση. Προσπαθώ να σκέφτομαι τι να κάνω. Πάντα τα περιμένω όλα. Είπα στον Πομάσκι ότι δεν ήμουν καλός και μου είπε ότι “δεν πειράζει, το πήραμε πάλι”. Εβλεπα πολλά μηνύματα από την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη. Ελπίζω να σας έκανα περήφανους και να χαμογελάσατε», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μίλτου στην ΕΡΤ.

Το όνειρο για μία ολυμπιακή διάκριση δεν επετεύχθη για την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθη στους προημιτελικούς από την Αυστραλία με 9-6 και θα διεκδικήσει μία θέση από την 5η έως την 8η. Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 6-4, 9-6. Παρά την εκπληκτική άμυνα που έπαιξαν οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στην επίθεση. Η Αυστραλία προηγήθηκε με 3-0, οι διεθνείς μας ισοφάρισαν για να δουν τις αντιπάλους τους και πάλι να… παίρνουν κεφάλι και παρά την προσπάθειά τους δεν κατάφεραν να περάσουν μπροστά, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός της ζώνης της διεκδίκησης των μεταλλίων. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της Ιωάννας Σταματοπούλου. Η τερματοφύλακας σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού… κατέβασε ρολά και δεν επέτρεψε στις αντιπάλους μας να διευρύνουν το σκορ.

«Είπα στον Πομάσκι ότι δεν ήμουν καλός και μου είπε ότι “δεν πειράζει, το πήραμε πάλι”», τόνισε ο Ελληνας oλυμπιονίκης – Αποκλείστηκε η εθνική πόλο γυναικών.

«Τα συναισθήματα είναι τόσο πολλά. Δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά. Σίγουρα κολλήσαμε επιθετικά, σκοράραμε πολύ λίγο. Στην αρχή ήταν κλειστό το παιχνίδι και καταφέραμε να διατηρήσουμε την άμυνά μας κλειστή σε όλο το παιχνίδι. Μας κόστισε η επιθετική δυστοκία. Θέλαμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ήταν για μας το παιχνίδι της ζωής μας. Η Ελλάδα έφτασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφτασε να παίζει στην οκτάδα, τόσο κοντά στους αγώνες για τα μετάλλια. Δεν τα καταφέραμε. Ζητώ συγγνώμη που δεν κάναμε περήφανους τους Ελληνες, ζητώ συγγνώμη από τους εαυτούς μας που τους αδικήσαμε σε όλο το τουρνουά. Υπάρχει παρόν για αυτή την ομάδα, δεν είναι τυχαία όσα έχει πετύχει. Υπάρχει και μέλλον και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ό,τι καλύτερο και από εκεί και πέρα θέλουμε να έχει μέλλον και συνέχεια αυτή η ομάδα», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού η Αλεξάνδρα Ασημάκη στην ΕΡΤ. Ο Οδυσσέας και η Αριάδνη Σπανάκη δεν κατάφεραν να μπουν στην κούρσα των μεταλλίων στην κατηγορία του μεικτού. Των 470. Κατέκτησαν τη 12η θέση ανάμεσα στα 19 πληρώματα που πήραν μέρος στην κλάση. Οι δύο πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και η παρουσία τους στις ιστιοδρομίες της Μασσαλίας μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Τη 10η θέση την οποία κυνηγούσαν οι ιστιοπλόοι μας την κατέλαβε η Βραζιλία.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου δεν θα λάβει μέρος στον σημερινό τελικό στο επί κοντώ, καθώς υπέστη θλάση.

Το πρόγραμμα

Η Μαρία Πρεβολαράκη θα είναι η πρώτη, από ελληνικής πλευράς, που θα μπει σήμερα σε αγωνιστικό χώρο. Στην 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα αρχίσει την προσπάθειά της για διάκριση απέναντι στη Γερμανίδα Ανίκα Βέντλε λίγο μετά τις 12.00. Στους προκριματικούς του ακοντισμού θα λάβει μέρος η Ελίνα Τζένγκο (12.50). Στη Μασσαλία συνεχίζονται οι κούρσες στο Kite με τον Κάμερον Μαραμενίδη. Πόλο: 16.35: Ελλάς – Σερβία (προημιτελικοί). Στίβος: Στις 19.15, η Κατερίνα Στεφανίδη θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την ολυμπιακή καριέρα της με ένα μετάλλιο.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT