Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή του «χρυσού» Μίλτου Τεντόγλου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή του «χρυσού» Μίλτου Τεντόγλου

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Παρισιού στο μήκος. «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και έβλεπα την ελληνική σημαία απέναντι, υπερήφανος», ανέφερε ο Ελληνας πρωταθλητής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε την Τετάρτη, κατά την απονομή των μεταλλίων στο άλμα εις μήκος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Παρισιού, Μίλτος Τεντόγλου.

Ο 26χρονος από τα Γρεβενά, με το χθεσινό του άλμα στα 8,48 μ., κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 2021 στο Τόκιο.

Εν μέσω ένθερμων πανηγυρισμών στις κερκίδες του Stade de France, ο Τεντόγλου παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Στο βάθρο, εκτός από τον Ελληνα Ολυμπιονίκη, ανέβηκαν ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ (2ος) και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι (3ος).

«Είχα ένα θέμα με τα παπούτσια»

«Πολύ όμορφο μετάλλιο, μου αρέσει. Ωραία απονομή, το ευχαριστήθηκα. Εχω ακούσει πάρα πολλές φορές τον Εθνικό Υμνο, σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, κάθε φορά είναι διαφορετικό. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμα πιο σημαντικό και εντυπωσιακό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ολυμπιονίκης, μετά την απονομή.

«Μου άρεσε περισσότερο σήμερα, γιατί υπήρχαν άτομα στις κερκίδες αυτή τη φορά, στο Τόκιο δεν υπήρχε κανένας. Ηταν και η μητέρα μου και η αδερφή μου. Είναι ξεχωριστό. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και έβλεπα την ελληνική σημαία απέναντι, υπερήφανος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις επιδόσεις του στον τελικό, ο Μίλτος Τεντόγλου είπε: «Τα είδα όλα τα άλματά μου, ευχαριστημένος είμαι. Ηταν όλα μεγάλα άλματα, τεχνικά ήταν ωραία. Υπήρχαν κάποια πράγματα που μπορούσα να αλλάξω στη φόρα μου».

Συμπλήρωσε δε πως «είχα ένα θέμα τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, με τα παπούτσια. Επρεπε να φορέσω καινούργιο ζευγάρι παπούτσια και δεν είχα χρόνο να τα συνηθίσω και δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση, όσο έχω συνήθως σε αυτό το κομμάτι».

Το βίντεο της απονομής

Εικόνες από την απονομή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή του «χρυσού» Μίλτου Τεντόγλου-1
Φωτ. Reuters

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή του «χρυσού» Μίλτου Τεντόγλου-2
Φωτ. Associated Press

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή του «χρυσού» Μίλτου Τεντόγλου-3
Φωτ. INTIME News
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή του «χρυσού» Μίλτου Τεντόγλου-4
Φωτ. Reuters
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT