Το «Σταντ ντε Φρανς» χειροκρότησε έντονα τον Τεντόγλου στην απονομή

Το «Σταντ ντε Φρανς» χειροκρότησε έντονα τον Τεντόγλου στην απονομή

Η ελληνική πολιτεία τιμά τον Λευτέρη Πετρούνια δίνοντας το όνομά του στο «Σπίτι της Γυμναστικής»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Ογδόντα χιλιάδες φίλαθλοι όρθιοι στις κερκίδες του «Σταντ ντε Φρανς». Από τα μεγάφωνα ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας και η Γαλανόλευκη υψώνεται στον υψηλότερο ιστό προς τιμήν του αθλητή που βρίσκεται στην πρώτη θέση του ολυμπιακού βάθρου: του Μίλτου Τεντόγλου. Ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος είχε φορέσει στον λαιμό του άλτη το χρυσό μετάλλιο. Ο εθνικός ύμνος ολοκληρώνεται και στο πανέμορφο στάδιο αντηχεί το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Ο 28χρονος ολυμπιονίκης υποκλίνεται σε αυτό το φανταστικό κοινό, που δεν σταματά ούτε λεπτό να τον επευφημεί. Ηταν μία ακόμη «χρυσή» σελίδα που γράφτηκε χθες στο βιβλίο του ελληνικού αθλητισμού.

«Εχω κερδίσει πολλά μετάλλια, αλλά αυτό το χάρηκα ιδιαίτερα. Το στάδιο γεμάτο και στις κερκίδες βρισκόταν και η οικογένειά μου. Νωρίτερα είχαν έρθει στο Χωριό και στη συνέχεια ήρθαμε κατευθείαν εδώ για την απονομή. Δεν έχω προλάβει να κάνω κάτι άλλο», μας είπε αμέσως μετά την απονομή και όταν τον ρωτήσαμε εάν πρόλαβε να ξεκουραστεί, απάντησε: «Δεν έχω ξεκουραστεί ιδιαίτερα. Μετά τον αγώνα γύρισα αργά στο Χωριό. Είχαμε τη συνέντευξη Τύπου και ύστερα τον έλεγχο αντιντόπινγκ. Υπήρχε και η υπερένταση, και δεν κατάφερα να ξεκουραστώ».

Ο δύο φορές «χρυσός» ολυμπιονίκης του μήκους είχε προλάβει να ενημερωθεί για όσα έγιναν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Γρεβενά, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα του: «Εμαθα ότι στα Γρεβενά έγινε χαμός. Χαίρομαι γιατί πέρασαν ωραία», μας είπε συγκινημένος. Η σεζόν για τον Μίλτο Τεντόγλου δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ήταν μία… στάση σε ένα δύσκολο και κοπιαστικό πρόγραμμα. Θα ακολουθήσουν αγώνες στο Ντάιαμοντ Λιγκ κ.λπ. και ύστερα θα ξεκουραστεί για λίγο προκειμένου, στη συνέχεια, να μπει στο πρόγραμμά του για τον κλειστό στίβο. «Δεν τελείωσα τη σεζόν ακόμη. Αύριο έχω προπόνηση», τόνισε.

Στην Ελλάδα ο Πετρούνιας

Ο Μίλτος Τεντόγλου, εκτός απροόπτου, θα γυρίσει στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Στην Ελλάδα, όμως, βρίσκεται από χθες ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος μετά την κατάκτηση του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου είχε δηλώσει: «Θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα να δω τις κόρες μου». Ετσι, από χθες βρίσκεται αγκαλιά και με τις τρεις γυναίκες της ζωής του. Θυμίζουμε ότι η Βασιλική Μιλλούση είχε έρθει στο Παρίσι για να παρακολουθήσει τον αγώνα του συζύγου της, αλλά μετά επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε ότι το «Σπίτι της Γυμναστικής», το οποίο θα στεγαστεί στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, θα πάρει το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια. «Συναισθήματα χαράς, τιμής, συγκίνησης. Λευτέρη, σε ευχαριστούμε εκ μέρους του ελληνικού αθλητισμού, της ελληνικής πολιτείας. Συμβολικά, για τη μεγάλη τιμή που μας δίνεις, τη συγκίνηση που προσφέρεις στον ελληνικό λαό, το Σπίτι της Γυμναστικής, που θα στεγάζεται στο ποδηλατοδρόμιο, τον Δεκέμβριο που θα ολοκληρωθεί, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα γίνει η ονοματοδοσία και θα πάρει το όνομά σου, Λευτέρη», υπογράμμισε, κατά την άφιξη του πρωταθλητή, ο κ. Βρούτσης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT