Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεν άξιζε τέτοιον αποκλεισμό η ελληνική ομάδα πόλο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεν άξιζε τέτοιον αποκλεισμό η ελληνική ομάδα πόλο

Δεν τα κατάφερε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ και κατετάγη 9η ύστερα από τρία αποτυχημένα άλματα στα 4,80 μ.

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Ενα γκολ στα δύο δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης «πάγωσε» τους φίλους της του ελληνικού πόλο. Η εθνική ομάδα των ανδρών ηττήθη από τη Σερβία με 11-12 και θα διεκδικήσει μία θέση από την 5η έως την 8η, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με την κατάκτηση ενός μεταλλίου την καριέρα της. Η «Αικατερίνη των αιθέρων» ήρθε 9η με καλύτερο άλμα στα 4,70 μ.

Το παιχνίδι των αθλητών του Θοδωρή Βλάχου με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σερβίας ήταν από τα πρώτα λεπτά συναρπαστικό.

Σε όλη τη διάρκεια είχε τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Και στα τέσσερα οκτάλεπτα οι κόντρες των αθλητών μέσα στην πισίνα ήταν δυνατές και οι άμυνες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, σαν να αντλούσαν έμπνευση από το όνομα του κολυμβητηρίου (La Dedence, η άμυνα).

Απέμεναν έξι δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και ο Αγγελος Βλαχόπουλος νίκησε τον Φιλίποβιτς και έκανε το 11-11. Οι Ελληνες φίλαθλοι που βρίσκονταν στις εξέδρες πανηγύρισαν το γκολ αλλά πριν κοπάσουν τα χειροκροτήματα ο Γιάκσιτς πολύ μακριά από την ελληνική εστία, στα δύο δευτερόλεπτα πριν από το σφύριγμα της λήξης, εξαπόλυσε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να βρίσκει, αρχικά, το οριζόντιο δοκάρι και ύστερα να περνάει τη γραμμή του τέρματος του Ζερδεβά. Ετσι οι Σέρβοι πήραν τη νίκη και μαζί την πρόκριση για τους ημιτελικούς.

«Ο τρόπος που χάσαμε αδικεί την προσπάθειά μας. Είναι κρίμα να χάνεις το παιχνίδι στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα με ένα τέρμα που επιτεύχθηκε από το κέντρο της πισίνας και με τρεις παίκτες να έχουν υψώσει τα χέρια τους για μπλοκ. Δεν έχω παράπονο από το πώς έπαιξαν τα παιδιά. Ηταν ένα καλό παιχνίδι σε σχέση με τον αντίπαλο», μας είπε αμέσως μετά το παιχνίδι ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος.

Λίγο αργότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη είχε τρεις χαμένες προσπάθειες στα 4,80 μ. και κατάφερε να υπερβεί μόνο τα 4,70 μ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλή Νίνα Κένεντι με 4,90 μ., το ασημένιο η Κέτι Μουν (ΗΠΑ, 4,85 μ.) και το χάλκινο η Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς, 4,85 μ.).

«Είμαι ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Θα μπορούσα ίσως να κάνω το 4,80. Ηθελα να το κάνω. Είχα χάσει όμως κάποιες προπονήσεις και δεν τα κατάφερα. Επίσης πρόβλημα υπήρξε το ότι δεν είχα πάρει μέρος σε αρκετούς αγώνες. Δεν μπορώ να απαντήσω εάν θα αγωνιστώ στους επόμενους Ολυμπιακούς. Θα το πηγαίνουμε χρόνια χρόνια και θα δούμε πώς θα πάει. Από Σεπτέμβριο θα επιστρέψω στην Αμερική και θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε το σπίτι μας. Θα είναι ένα από τα διαφορετικά πράγματα που έχω σκοπό να κάνω», τόνισε η Κατερίνα και συμπλήρωσε ότι θα ασχοληθεί και με αλλά αθλήματα για ενδυνάμωση όπως σκι, πεζοπορία κ.ά.».

Η Ελίνα Τζένγκο έστειλε το ακόντιο στα 63,22 μ., κατέρριψε το φετινό ατομικό ρεκόρ της (61,71 μ.) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του ακοντισμού με την 5η καλύτερη επίδοση. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεθαύριο (20.35).

Η Μαρία Πρεβολαράκη ηττήθηκε στη φάση των «16» από την Ανίκα Βέντλε (66 κ.) και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο ολυμπιακό τουρνουά της πάλης.

Ο Κύπριος πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας Παύλος Κοντίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των ILCA (πρώην Laser).

Το ελληνικό ενδιαφέρον, σήμερα, επικεντρώνεται στην πάλη γυναικών και στο πόλο γυναικών. Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ θα πάρει μέρος στα 86 κ. και θα αντιμετωπίσει τον Ιθαν Εντριάν Ράμος από το Πουέρτο Ρίκο (12.56). Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία (19.00) για μία θέση από την 5η έως την 8η.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT