Παναθηναϊκός – Αγιαξ: «Να γράψουμε Ιστορία υπέρ μας», το μήνυμα Αλόνσο

Παναθηναϊκός – Αγιαξ: «Να γράψουμε Ιστορία υπέρ μας», το μήνυμα Αλόνσο

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ (21.00), στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις τους για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Φώτη Ιωαννίδη για πρώτη φορά σε αποστολή αγώνα και τον Γιώργο Βαγιαννίδη καθηλωμένο στην εξέδρα λόγω ενός τραβήγματος στον δικέφαλο, θα υποδεχθεί απόψε (21.00) ο Παναθηναϊκός τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις τους για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο 25χρονος στράικερ, αδιαμφισβήτητα κεντρικό πρόσωπο στην καθημερινότητα των «πρασίνων» εδώ και αρκετές εβδομάδες λόγω του μεταγραφικού ενδιαφέροντος πολλών ξένων ομάδων, θα είναι στον πάγκο και λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής μόνο αν το επιτρέψει η εξέλιξη του αγώνα. Δεν έχει, όμως, ούτε λεπτό αγώνα στα πόδια του το τελευταίο δίμηνο, από τότε που τραυματίστηκε με την Εθνική, και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν ξεκινήσει στην ενδεκάδα, όσο κι αν ο Αλόνσο δηλώνει πως είναι έτοιμος και τον υπολογίζει.

Με βάση την εικόνα από τις προπονήσεις, το πιθανότερο σενάριο είναι να επιβραβεύσει ο Ουρουγουανός τεχνικός τους παίκτες που πέτυχαν το εντυπωσιακό 0-4 επί της Μπότεφ μέσα στη Βουλγαρία την περασμένη εβδομάδα και να ξεκινήσει με την ίδια ενδεκάδα, κι ας είναι πλέον διαθέσιμοι οι Βιλένα και Σένκεφελντ που ήταν βασικοί στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ αλλά απουσίαζαν στη ρεβάνς. Ο νεοαποκτηθείς Φίλιπ Μαξ έχει μόνο μία προπόνηση με την ομάδα και δεν θα είναι στην αποστολή, στην οποία συμπεριλήφθηκαν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Ινγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Μπάλντοκ, Βιλένα, Αράο και Κάτρης.

«Γνωρίζουμε την ιστορία του Παναθηναϊκού με τον Αγιαξ, αλλά αυτή θα είναι μια άλλη ιστορία, σε διαφορετικό πλαίσιο. Κι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τη γράψουμε εμείς υπέρ μας», δήλωσε ο Ντιέγκο Αλόνσο, αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να βάλει μπροστά στους οπαδούς τις βάσεις για την πρόκριση, όπως έκανε πέρυσι με τη Μαρσέιγ: «Οποιος σκοράρει πρώτος θα έχει πλεονέκτημα και φυσικά αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε, χωρίς να ξεχνάμε ότι έχουμε έναν αγώνα 180 και όχι μόνο 90 λεπτών. Αισθανόμαστε πολύ άνετα όταν παίζουμε μπροστά στους φιλάθλους μας. Κανένα αποτέλεσμα δεν θα αποφασίσει για την πρόκριση εάν δεν ολοκληρωθούν πρώτα και οι δύο αγώνες. Σεβόμαστε πολύ τον αντίπαλό μας, έχουμε όμως την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα με νέο προπονητή και άλλο τρόπο παιχνιδιού, που κτίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα και είναι πολύ επικίνδυνη, ειδικά εάν τη βλέπεις στην πλάτη».

Λαβωμένος αλλά πανέτοιμος ο Αγιαξ

Λαβωμένος από τις σημαντικές απουσίες των Μπεργκβάιν και Ράσμουνσεν, αλλά με τον Μπρόμπεϊ να μπαίνει στην αποστολή και να διεκδικεί χρόνο συμμετοχής κι ας μην είναι εντελώς έτοιμος, έφτασε ο Αγιαξ στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Οι Ολλανδοί επέλεξαν να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους στο Αμστερνταμ και να μην κάνουν προπόνηση στο ΟΑΚΑ, χωρίς να θορυβούνται από την αναμενόμενη παρουσία περισσότερων των 40.000 «πράσινων» φιλάθλων στις εξέδρες του, μιας και είναι απόλυτα εξοικειωμένοι να παίζουν μπροστά σε πολύ κόσμο.«Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για τις μάχες μέσα στο γήπεδο, ειδάλλως δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Δουλεύουμε κάθε μέρα στο γήπεδο και στο πνευματικό κομμάτι. Εξελισσόμαστε, είμαι χαρούμενος με όσα βλέπω κάθε μέρα στις προπονήσεις», δήλωσε ο Φραντσέσκο Φαριόλι, πρώην προπονητής και φίλος του Τάσου Μπακασέτα από την κοινή τους παρουσία στην Αλάνιασπορ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT