Τεντόγλου: «Θέλω να κρατήσω τη σημαία το 2028»

Τεντόγλου: «Θέλω να κρατήσω τη σημαία το 2028»

Στο Λος Αντζελες στράφηκε ο Τεντόγλου – Στεφανίδη, Καραλής, υποψήφιοι σημαιοφόροι για τελετή λήξης

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Η ολυμπιακή κλεψύδρα άρχισε να μετράει αντίστροφα και την προσεχή Κυριακή (11/8) θα πέσει η αυλαία των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων. Στο «Σταντ ντε Φρανς» θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και στο ελληνικό… ολυμπιακό τραπέζι έχουν αρχίσει να πέφτουν τα ονόματα που θα κρατήσουν την ελληνική σημαία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εξέφρασε την επιθυμία να είναι σημαιοφόρος στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Αντζελες αλλά, όπως είπε στην «Κ», μόνο «εάν γίνει σε στάδιο…». Στην τελετή λήξης, η Ελλάδα, όπως και στην έναρξη, θα έχει δύο σημαιοφόρους και, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιοι είναι η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Εμμανουήλ Καραλής, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις αγωνιστικές παρουσίες των αθλητών που δεν έχουν αγωνιστεί.

«Χαίρομαι να κατακτώ χρυσά μετάλλια, όμως η μεγαλύτερη χαρά μου είναι ο συναγωνισμός και να κάνω μεγάλες επιδόσεις. Αν ξέρω ότι έκανα καλό αγώνα δεν έχω πρόβλημα να βγω δεύτερος και να πάρω το ασημένιο μετάλλιο», επισήμανε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αθλητικής εταιρείας που είναι χορηγός του, και υπογράμμισε ότι του φαίνεται απίστευτο που το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού: «Εχουμε πολλούς θρύλους και σπουδαίους αθλητές στην ιστορία μας. Το να είμαι ένας από αυτούς είναι εκπληκτικό. Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί αυτό. Είμαι χαρούμενος που τα καταφέρνω και κάνω περήφανη τη χώρα μου».

Ο κορυφαίος αθλητής του ελληνικού στίβου μίλησε για την προπόνησή του και τόνισε ότι θέλει να εξελίσσεται και ότι αγαπάει το άθλημά του. Σε ό,τι αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες του 2028, υπογράμμισε ότι είναι ένας μακρινός στόχος και πως προτιμάει να κοιτάζει «κάθε διοργάνωση ξεχωριστά». Οσον αφορά την τελετή λήξης, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να ήταν σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης του Λος Αντζελες και, με σεμνότητα, είπε στην «Κ» ότι «θα ήθελα να είμαι εάν δεν επιθυμεί κάποιο άλλο παιδί και εάν η τελετή διεξαχθεί σε στάδιο».

Σπ. Καπράλος: Η ελληνική αποστολή θεωρείται επιτυχημένη – Στις 19 Σεπτεμβρίου, η ΕΟΕ θα τιμήσει τους πρωταθλητές μας στο Καλλιμάρμαρο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 35η θέση των κρατών σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μεταλλίων. «Η ελληνική αποστολή θεωρείται επιτυχημένη. Εχουμε κατακτήσει επτά μετάλλια και έχουμε και άλλους αθλητές και αθλήτριες που διαθέτουν δυνατότητες για να διεκδικήσουν μία θέση στο ολυμπιακό βάθρο. Μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, στους οποίους οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, η συγκομιδή του Παρισιού είναι η μεγαλύτερη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος, ως παλαιός πολίστας, στενοχωρήθηκε πολύ για τον αποκλεισμό της εθνικής πόλο από τα μετάλλια και χάρηκε ιδιαίτερα για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Απόστολο Χρήστου. «Η Ελλάδα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς κατέκτησε διακρίσεις σε δημοφιλή αθλήματα – αγωνίσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα… ρίξει τα τείχη για να τιμήσει τους πρωταθλητές μας με μια μεγάλη γιορτή στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σύμφωνα με όσα είπε ο Σπύρος Καπράλος, η εκδήλωση θα είναι για τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού την τελευταία 20ετία με αφετηρία το 2004. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό. Εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν διακριθεί αυτά τα χρόνια σε Ολυμπιακούς κ.λπ. θα τιμηθεί και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Το πρόγραμμα δεν θα περιλαμβάνει μόνο βραβεύσεις, αλλά και μια μεγάλη συναυλία με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

• Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κατονόμασε την Ελένη Πόλακ ως την Ελληνίδα αθλήτρια που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς εξαιτίας θετικού δείγματος. Η ίδια αθλήτρια μετά τον αγώνα της είχε ενημερώσει για μια ουσία που βρέθηκε στα ούρα της, αλλά είχε πει ότι ήταν κάτω από το σχετικό όριο και το είχε αποδώσει στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος κατά τη διάρκεια της παραμονής της σε προετοιμασία στην Ολλανδία. Δίπλα στο όνομά της, στη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, υπάρχει το DQ (disqualified).

Το πρόγραμμα

Στον υγρό στίβο και στην πάλη επικεντρώνεται σήμερα το ελληνικό ενδιαφέρον στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Την αυλαία της ημέρας θα «σηκώσει» ο Αλκης Κυνηγάκης, ο οποίος θα μπει στα νερά του Σηκουάνα για να αγωνιστεί στα 10 χλμ. (08.30). Στην πάλη, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης θα αντιμετωπίσει τον Βίκτορ Ρασάντιν από το Τατζικιστάν στα 74 κ. (12.56). Στο πόλο, η εθνική των ανδρών θα αντιμετωπίσει στους αγώνες κατάταξης την Αυστραλία (19.00). Στις 20.30, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου θα πάρουν μέρος στο τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου.   

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT