Oλυμπιακοί Αγώνες 2024: Με Μπίλι Aϊλις και Σνουπ Ντογκ η τελετή λήξης

Oλυμπιακοί Αγώνες 2024: Με Μπίλι Aϊλις και Σνουπ Ντογκ η τελετή λήξης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι ο παράτολμος Τομ Κρουζ θα εκτελέσει κάποιο επικίνδυνο κόλπο. Με έναν περφόρμερ βέβαια δεν γίνεται οικουμενική γιορτή, αλλά ένα ωραιότατο τοπικό πανηγύρι. Oχι ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας: όπως αποκάλυψε το περιοδικό Variety, η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, που θα μεταδοθεί την Κυριακή το βράδυ, θα περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα και μάλιστα με καταγωγή από την ηλιόλουστη πόλη που το 2028 θα φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση.

Ο λόγος για την τραγουδοποιό Μπίλι Aϊλις, τον ράπερ Σνουπ Ντογκ και το συγκρότημα των Red Hot Chilli Peppers, που κλείδωσαν τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, γιατί η ιδιαίτερη πατρίδα τους είναι το Λος Αντζελες. Οι τρεις καλλιτέχνες βέβαια θα συμμετέχουν μεν στην τελετή λήξης του Παρισιού, αλλά με ζωντανές ή βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Θα τους δώσει πάσα για να βγουν ο Τομ Κρουζ, με εκείνο το κόλπο του, που τον θέλει να πηδάει με μια μοτοσικλέτα από την Πόλη του Φωτός και να προσγειώνεται –σε μια επίσης βιντεοσκοπημένη εκδοχή του– στην Πόλη των Αγγέλων και συγκεκριμένα στην περίφημη πινακίδα του Χόλιγουντ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες και για συμμετοχή της Τέιλορ Σουίφτ. Η Σουίφτ κρατάει από την Πενσιλβάνια, αν και ο βασικός λόγος που μάλλον δεν θα της επιτρέψει να εμφανιστεί, είναι οι ανησυχίες των διοργανωτών για κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, σαν αυτό που σχεδιαζόταν σε συναυλίες της στην Αυστρία. Οχι ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν λιγότερο. Χαρακτηριστικά, το περιοδικό Variety συμφώνησε να μην αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία από την οποία θα μεταδοθεί το αμερικανικό κομμάτι της τελετής. Το οποίο κιόλας θα διαρκεί 15 λεπτά, αντί των 12 που ίσχυαν σε παλιότερες τελετές λήξης.

Στο Παρίσι έχουν τις δικές τους σκοτούρες. Οι αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η τελετή έναρξης της 26ης Ιουλίου και κυρίως οι απειλές κατά της ζωής του καλλιτεχνικού διευθυντή της, Τομά Ζολί και του τελετάρχη Τιερί Ρεμπούλ, τους έκαναν, όπως δήλωσε ο δεύτερος, να ξαναγράψουν «για πολλοστή φορά» το σενάριο του φινάλε που θα παιχτεί την Κυριακή στο Σταντ ντε Φρανς. Ισως να μην πείραξαν πολλά. «Δεν γνωρίζω κάποια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων», έλεγε ο Ρεμπούλ, «που η τελετή λήξης να άλλαξε την αντίληψη της τελετής έναρξης».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT