Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κολυμβητές υψηλού ρίσκου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κολυμβητές υψηλού ρίσκου

Νέες, άθλιες εικόνες στον Σηκουάνα στα 10 χλμ. ανοικτού νερού

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Οι τοξωτές γέφυρες με τα χερουβείμ, τις νύμφες και τα φτερωτά άλογα και το Μεγάλο Παλάτι με την κλασική και αρ νουβό αρχιτεκτονική αποτέλεσαν ένα εντυπωσιακό «κάδρο» για τους αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης (10 χλμ.). Μόνο που κύριο θέμα του «κάδρου» ήταν ο ποταμός Σηκουάνας, ο οποίος, παρά τις εξαγγελίες, των Γάλλων, εξακολουθεί να είναι ένας μολυσμένος ποταμός και οι αθλητές κολύμπησαν δίπλα σε σωλήνες αποχέτευσης, λύματα ακόμα και σε νεκρά τρωκτικά. Το χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ. ανοικτού νερού κατέκτησε ο Κριστόφ Ρασόφσκι από την Ουγγαρία, ενώ ο Αλκης Κυνηγάκης ήρθε 10ος και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του, δήλωσε ότι δεν τον απασχόλησε το θέμα της μόλυνσης.

«Δεν με απασχόλησε καθόλου. Δεν είναι στο χέρι μου να κάνω κάτι. Ο,τι αποφάσισαν οι διοργανωτές αυτό κάναμε οι αθλητές. Μόνο εάν είχαμε μαζευτεί όλοι οι αθλητές να μιλήσουμε ίσως να γινόταν κάτι διαφορετικό. Δεν μαζευτήκαμε όμως», τόνισε ο πρωταθλητής και αναφέρθηκε σε προβλήματα που του δυσκόλεψαν την προσπάθεια για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Πέρασα δύσκολα. Ηταν πολύ δύσκολα τα τρία χρόνια που πέρασαν. Είχα να αντιμετωπίσω πολλές προπονητικές δυσκολίες. Μέχρι να φτάσω να προπονούμαι με τον Σπύρο Γιαννιώτη άλλαξα πέντε προπονητές. Ημουν μόνος να παλεύω να βρω κάποια ομάδα, κάποιον άνθρωπο να με βοηθήσει για να φτάσω σε αυτούς τους Ολυμπιακούς», υπογράμμισε. Ο Σπύρος Γιαννιώτης από την πλευρά του υπογράμμισε: «Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά πώς και γιατί, σίγουρα τώρα είναι φορτισμένος, εγώ είμαι τεχνικός σύμβουλος στην ομοσπονδία και στο κομμάτι αυτό έχουμε βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κολυμβητές υψηλού ρίσκου-1
Η Ελίνα Τζένγκο θα πάρει σήμερα μέρος στον τελικό του ακοντισμού. [INTIMENEWS]

Χθες, επίσης, η εθνική πόλο ανδρών νίκησε την Αυστραλία με 15-9 και αύριο στις 10.00 απέναντι στην Ισπανία θα ψάξει την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην πάλη, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς ο Ρασάντιν έχασε με 8-2 από τον Τζαμάλοφ, με συνέπεια να μη δοθεί στον Ελληνα παλαιστή η ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο από τη διαδικασία των ρεπεσάζ στην κατηγορία των 74 κιλών ελευθέρας ανδρών.

Κυνηγάκης: Ημουν μόνος να παλεύω να βρω κάποια ομάδα, κάποιον άνθρωπο να με βοηθήσει για να φτάσω σε αυτούς τους Ολυμπιακούς.

Σε στίβο, πόλο και καλλιτεχνική κολύμβηση επικεντρώνεται το σημερινό ενδιαφέρον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει τον Καναδά για την 7η θέση (10.00), η Ελίνα Τζένγκο θα πάρει μέρος στον τελικό του ακοντισμού γυναικών (20.30) και την ίδια ώρα το ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης θα πάρει μέρος στο ελεύθερο πρόγραμμα.

Η τελετή λήξης

Η αυλαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα πέσει αύριο με την τελετή λήξης. Θα πραγματοποιηθεί στο Σταντ ντε Φρανς, το οποίο θα μετατραπεί σε μια γιγάντια αίθουσα συναυλιών. Στη σκηνή αναμένεται να ανεβούν οι Red Hot Chili Peppers, Snoop Dogg και η Μπίλι Αϊλις, αλλά και τα δύο γαλλικά συγκροτήματα από τις Βερσαλλίες, οι Phoenix και Air. Αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, ακροβάτες, χορευτές και καλλιτέχνες του θεάτρου μαζί με παγκοσμίου φήμης τραγουδιστές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT