Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκρατημένα χαμόγελα στην άφιξη της ελληνικής αποστολής

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκρατημένα χαμόγελα στην άφιξη της ελληνικής αποστολής

Στίβος, πάλη, υγρός στίβος επέστρεψαν από το Παρίσι εν μέσω της καταστροφής

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία λιτή υποδοχή από τους γονείς, τους φίλους και ελάχιστους αθλητικούς παράγοντες η ολυμπιακή ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα. Το μυαλό όλων των μελών της αποστολής είχε επικεντρωθεί στις καταστροφικές πυρκαγιές και το κλίμα δεν ήταν το πανηγυρικό που θα άρμοζε σε μία, συνολικά, τόσο επιτυχημένη εμφάνιση. Οκτώ ολυμπιακά μετάλλια (ένα χρυσό, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα), μία τέταρτη θέση, πέντε 5ες, τρεις 6ες, μία 7η και μία 8η θέση σηματοδότησαν μία από τις καλύτερες παρουσίες της χώρας μας στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτά που κάνατε και τιμήσατε την πατρίδα. Ο κάθε ένας, από την πλευρά του, έβαλε το λιθαράκι του για αυτή την επιτυχία. Με τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής αποφασίσαμε να δώσουμε σε μορφή υποτροφίας 30.000 ευρώ για το χρυσό, 20.000 για το ασημένιο, 15.000 για το χάλκινο και από 4η έως 8η θέση από 10.000 ευρώ. Για τα ομαδικά θα πάρει τα μισά ο κάθε αθλητής. Στις 19 Σεπτεμβρίου, τόσο εμείς όσο και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, θα σας τιμήσουμε με μία μεγάλη γιορτή στο Καλλιμάρμαρο», ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Παρίσι προς την Αθήνα, ο Σπύρος Καπράλος.

Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να αγκαλιάσουν τα όνειρά τους. Σε κάποιες περιπτώσεις το πέτυχαν και σε άλλες δεν τα κατάφεραν. Πολλές φορές τα δάκρυα γέμισαν τα μάτια τους και η απογοήτευση ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό τους. Ο Απόστολος Χρήστου έμεινε εκτός βάθρου στα 100 μ. στο ύπτιο και δεν ήθελε να αγωνιστεί στα 200 μ. υπτ. αλλά, τελικά, αγωνίστηκε και ήρθε 2ος. Οι πολίστριες έβαλαν τα κλάματα όταν άκουσαν τον εθνικό ύμνο στο τελευταίο τους παιχνίδι με τον Καναδά καθώς είχαν στόχο κάτι καλύτερο από την 7η θέση. Η Δώρα Γκουντούρα ήρθε 5η στο ξίφος μονομαχίας αλλά «κατάπιε» τα δάκρυα για τον τρόπο που την αντιμετώπισε η διαιτησία και είπε ότι δεν θα αναζητήσει «δικαιολογίες». Η στάση της ώθησε την παγκόσμια ομοσπονδία να την αποκαλέσει «lady του αθλήματος».

Η στενοχώρια όμως ήταν ζωγραφισμένη και στα πρόσωπα όλων των αθλητών όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ζήτησαν να ενημερωθούν για την εξέλιξη των πυρκαγιών και εξέφρασαν τη θλίψη τους. «Το μυαλό μας είναι σε αυτούς που δοκιμάζονται. Κάποιοι από εμάς νιώθαμε άσχημα που βρισκόμασταν στην τελετή λήξης και γιορτάζαμε, ενώ στη χώρα μας καίγονται περιουσίες», δήλωσε στην «Κ» η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT