Πρεμιέρα με αρκετά φάλτσα

Φωνές του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος βρήκε τον Παναθηναϊκό να χάνει έδαφος στην κούρσα του τίτλου, τη διαιτησία να μην κάνει καθόλου καλό ξεκίνημα και τη ΔΕΑΒ ως κύριο εκφραστή για την αντιμετώπιση της βίας να… προειδοποιεί τις ομάδες πως καραδοκεί για να τους επιβάλει βαριές ποινές.

Οι «πράσινοι», στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, γνώρισαν ήττα-σοκ με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα 120 λεπτά αγώνα και τα 34 πέναλτι της υπερπροσπάθειάς τους στο Αμστερνταμ την Πέμπτη. Αυτή η ψυχολογική και αγωνιστική επιβάρυνση οδήγησε τον Ντιέγκο Αλόνσο σε εννέα αλλαγές στην 11άδα. Η έλλειψη ρυθμού και ομοιογένειας φρέναρε την ομάδα, ενώ καταδικαστική γι’ αυτήν ήταν και η διαιτησία του Σιδηρόπουλου, ο οποίος έδειξε μεν σωστά κόκκινη στον Ζέκα, αλλά όφειλε σύμφωνα με ρητή διάταξη του κανονισμού να ακυρώσει το γκολ-φάουλ του Αστέρα γιατί δύο παίκτες του «μπήκαν» στο τείχος, παρότι απαγορεύεται.

Στην πρεμιέρα έγιναν και άλλα σημαντικά διαιτητικά λάθη, όπως ο καταλογισμός δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο νικηφόρο 3-2 επί του Πανσερραϊκού και η άρνηση του διαιτητή να δώσει πέναλτι υπέρ της Καλλιθέας στο 90΄+6΄ στον ισόπαλο αγώνα (0-0) της Λιβαδειάς.

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ξεκίνησαν με το δεξί – Καραδοκεί η ΔΕΑΒ για βαριές ποινές με σκοπό την αντιμετώπιση της βίας.

Αποβολή –δικαιολογημένη– υπήρξε στο παιχνίδι Βόλου – Ολυμπιακού, όπου ο Βιγιαφάνες πήρε δύο κίτρινες μέσα σε τρία λεπτά, οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 32΄ και οι «ερυθρόλευκοι» το εκμεταλλεύτηκαν για να νικήσουν άνετα με 2-0. Εύκολη νίκη πήρε και η ΑΕΚ με το χαλαρό 3-0 επί του ΟΦΗ. Και εκεί δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ της Ενωσης. Στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Αρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με τους «κίτρινους» να είναι το πρώτο φετινό θύμα της ΔΕΑΒ, η οποία τους τιμώρησε με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών επειδή ένας οπαδός τους έριξε καρεκλάκι εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ευρώπη και μεταγραφές

Μέχρι τα παιχνίδια της 2η αγωνιστικής μεσολαβούν την Πέμπτη οι αγώνες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Europa και του Conference League αντίστοιχα. Ο πρωταθλητής υποδέχεται ως φαβορί στην Τούμπα την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς, ενώ ο κυπελλούχος παίζει στη Γαλλία με τη Λανς, χωρίς να έχει άλλο μαξιλαράκι ασφαλείας. Αν γνωρίσει νέο αποκλεισμό, μένει εκτός Ευρώπης, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που τουλάχιστον έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στη League Phase του Conference League.

Τα μεταγραφικά σενάρια δίνουν και παίρνουν εν μέσω αγωνιστικής δράσης, με τον Παναθηναϊκό να διαψεύδει τις επίμονες αναρτήσεις από το εξωτερικό περί συμφωνίας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αγορά του 22χρονου διεθνούς Ουρουγουανού εξτρέμ, Πελίστρι. Ο Ολυμπιακός έχει καλές πιθανότητες για την επιστροφή των Ποντένσε και Κάρμο, ενώ ο ΠΑΟΚ κινείται για να βρει τον αντικαταστάτη του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, ο οποίος μετά τους αγώνες με τη Σάμροκ Ρόβερς αναμένεται να μεταγραφεί στη Βόλφσμπουργκ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT