Αναβάθμιση με Πελίστρι

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον 23χρονο Ουρουγουανό από τη Μάν. Γιουνάιτεντ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού στη Λανς με τους νέους συμπαίκτες του θα έχει πιθανότατα ο Φακούντο Πελίστρι, μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Επειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις που κράτησαν σχεδόν 1,5 μήνα και πέρασαν από χίλια μύρια κύματα λόγω της επιμονής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διατηρήσει ένα σημαντικό ποσοστό των δικαιωμάτων του 23χρονου Ουρουγουανού διεθνούς εξτρέμ, οι «πράσινοι» έφτασαν σε οριστική συμφωνία με τους «μπέμπηδες» και θα τον αποκτήσουν για 4 χρόνια, με ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες του 1,2 εκατ. ευρώ που εισέπραττε στην Αγγλία. Μόνο τα διαδικαστικά απομένουν για να ολοκληρωθεί αυτή η ηχηρή μεταγραφή και να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Αν προλάβει να γίνει η αλλαγή στην προβλεπόμενη προθεσμία, ο Πελίστρι θα δηλωθεί στη λίστα για τους αγώνες με τη Λανς ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα ρεβάνς και μάλλον θα πάει απευθείας στη Γαλλία για να ενσωματωθεί στην αποστολή.

Ο Πελίστρι είναι προσωπική επιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος τον καθιέρωσε στην εθνική Ουρουγουάης (26 εμφανίσεις, 2 γκολ) και τον χρησιμοποίησε σε όλα τα παιχνίδια της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 18 ετών έναντι 7 εκατ. ευρώ και αγωνίστηκε 28 φορές στην πρώτη ομάδα της (13 στην Πρέμιερ Λιγκ, από 3 σε Champions και Europa League), χωρίς να κερδίσει φανέλα βασικού. Δόθηκε δύο φορές δανεικός στην Αλαβές και μία στη Γρανάδα, μετρώντας 48 εμφανίσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο. Ηταν βασικός με την Ουρουγουάη στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, ενώ αγωνίστηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 31 λεπτά κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στο πρόσφατο (10/8) Σούπερ Καπ Αγγλίας.

Το τίμημα για την απόκτησή του ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Αν και αγγλικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι θα κοστίσει στον Παναθηναϊκό 10 εκατ. ευρώ συν άλλα 1,6 εκατ. ευρώ ως μπόνους, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυπελλούχος θα καταβάλει τελικά 6 εκατ. ευρώ, μετά την επιμονή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διατηρήσει 45% ποσοστό μεταπώλησης και να μην παραχωρήσει το 100% των δικαιωμάτων του, παρότι το συμβόλαιό του έληγε σε ένα χρόνο. Ο Πελίστρι αγωνίζεται κυρίως ως δεξί εξτρέμ κι αυτό σημαίνει ότι ο Τετέ θα παίξει είτε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, είτε ως κεντρικό χαφ, θέσεις που έχει καλύψει με επιτυχία. Οπως όλοι οι διεθνείς της που συμμετείχαν στο Euro 2024 και στο Κόπα Αμέρικα, δεν ακολούθησε την αποστολή της Γιουνάιτεντ στην τουρνέ στις ΗΠΑ, αλλά έμεινε στο Νησί και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Αυτή δεν θα είναι η τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού καθώς αναμένονται κι άλλες κινήσεις.

Αγώνας δρόμου για να μπει στη λίστα των ευρωπαϊκών αγώνων και να αγωνιστεί στη ρεβάνς με τη Λανς.

Δικαίωση από Λανουά

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά, τόσο στη χθεσινή σύσκεψη με τους διαιτητές της Super League 1 όσο και στο βίντεο που δημοσίευσε η ΕΠΟ χθες βράδυ με την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της 1ης αγωνιστικής, επιβεβαίωσε πως το γκολ με το οποίο επικράτησε ο Αστέρας Τρίπολης του Παναθηναϊκού ήταν αντικανονικό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT