Ετοιμη και για το e-τζάμπολ η Ελλάδα 

Με τη συμμετοχή 61 ομοσπονδιών από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και της ελληνικής, ξεκινά την 1η Οκτωβρίου η 3η σεζόν στο eFIBA

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ελληνικό μπάσκετ είναι έτοιμο να βάλει καλάθια, να μαζέψει ριμπάουντ και να δώσει ασίστ, και μέσα από τις πλατφόρμες του Playstation 5!

61 ομάδες από ισάριθμες χώρες, θα ριχτούν στη μάχη από την 1η Οκτωβρίου, στο τρίτο τουρνουά eFIBA NBA 2K., που επιστρέφει με σπουδαίο έπαθλο. Η σεζόν θα ολοκληρωθεί με τους World Finals, που θα διεξαχθούν αργότερα. Tο eFIBA NBA 2K θα διεξαχθεί σε πλατφόρμα Playstation 5 με διάφορες ομοσπονδίες από όλες τις γωνιές του πλανήτη να παλεύουν, διεκδικώντας ένα μερίδιο από το συνολικό pool των 50.000 ευρώ που θα μοιραστούν στους νικητές.

Το e-Τζάμπολ θα γίνει την 1η Οκτωβρίου με το μορφή των τοπικών προ-προκριματικών και θα ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου. Μία ημέρα αργότερα θα αρχίσουν οι προκριματικοί τοπικοί αγώνες που θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Στο τέλος, 8 ομάδες που θα παραμείνουν, θα κερδίσουν το δικαίωμα για τη συμμετοχή στους World Finals κι εκεί, οι παίκτες θα βρεθούν σε ένα κοινό μέρος για να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον. Οι ομοσπονδίες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

Αφρική (17): Αλγερία, Αγκόλα, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Αίγυπτος, Γκαμπόν, Γουινέα, Κένυα, Λιβερία, Μαδαγασκάρη, Μαρόκο, Νιγηρία, Σενεγάλη, Τόγκο, Τυνησία

Ασία/Ωκεανία (9): Ινδία, Ινδονησία, Καζακστάν, Νέα Ζηλανδία, Μακάο, Μαλαισία, Μογγολία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη.

Ευρώπη (22): Αλβανία, Βέλγιο, Κροατία, Κύπρος, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Κόσοβο, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία.

Μέση Ανατολή (4): Λίβανος, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία

Βόρεια και Κεντρική Αμερική, Καραϊβική (5): Νησιά Κέιμαν, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, ΗΠΑ.

Νότια Αμερική (4): Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα

Αυτή η τρίτη σεζόν eFIBA έρχεται να διαδεχθεί την προηγούμενη, που είχε τεράστια επιτυχία με αποκορύφωμα την παρουσία 45 χιλιάδων ανθρώπων που παραβρέθηκαν στο 3ήμερο φεστιβάλ που διεξήχθη στη Σουηδία. Τον τίτλο κατέκτησε η εθνική ομάδα των ΗΠΑ που στον τελικό νίκησε τη Γαλλία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό από το έπαθλο των 50 χιλιάδων δολαρίων. Η Τουρκία ήταν τρίτη και οι Φιλιππίνες τερμάτισαν στη 4η θέση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT