Λοράν, ο διάδοχος

Το «μαργαριτάρι» των 50 εκατ. ευρώ της Φλαμένγκο, πήρε το χρίσμα από τον Βινίσιους και θέλει απόψε να σηκώσει το διηπειρωτικό κόντρα στον Ολυμπιακό

λοράν-ο-διάδοχος-563187433

Οι μικροί του Ολυμπιακου, το βράδυ του Σαββάτου (22.00) στο θρυλικό «Μαρακανά», έχουν αρκετά κίνητρα για να φέρουν στον Πειραιά το διηπειρωτικό κύπελλο. Εκτός από το ότι το ονομά τους αλλά και αυτό του συλλόγου θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο, είναι η ευκαιρία τους να αποδείξουν πως δεν είναι μόνο οι Βραζιλιάνοι «μάγοι της μπάλας».

Ενας 18χρονος «μάγος» υπάρχει στο ρόστερ της Φλαμένγκο, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν τα ΜΜΕ της χώρας του, αλλά και ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, που τον χαρακτήρισε έτσι δημόσια, μέσω των λογαριασμών του στα social media. Ο ίδιος παραδέχεται ότι είναι ο διαδοχός του στην Φλαμένγκο…

Ο Λοράν Λούκας Περέιρα ντε Σόουζα, είναι το ακατέργαστο διαμάντι που θα τον δούμε πιθανότατα στο ερχόμενο Μουντιάλ με την φανέλα της «Σελεσάο». Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής ο νεαρός μεσοεπιθετικός με το προσωνύμιο «Perola» που σημαίνει μαργαριτάρι; Μετρά ήδη 26 συμμετοχές με 2 γκολ και 3 ασίστ με την πρώτη ομάδα της Φλαμένγκο. Στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες Νέων, όπου η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας με 2-1 την Μπόκα Τζούνιορς, είχε γκολ και ασίστ ενώ πρόλαβε να παίξει και τέσσερα παιχνίδια για το Λιμπερταδόρες με την μεγάλη ομάδα.

Το βασικότερο όμως είναι πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να παρουσιάζεται ως ο νέος Βινίσιους Τζούνιορ, παρά το γεγονός πως η Φλαμένγκο έχει εξαιρετικό ιστορικό τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη κορυφαίων ταλέντων. Ενδεικτικά, μερικά από αυτά είναι οι Λούκας Πακετά (Γουέστ Χαμ), Ζοάο Γκόμες (Γουλβς), Οτάβιο (Πόρτο), Ματέους Φράνσα (Κρύσταλ Πάλας), Ροντρίγκο Μουνίς (Φούλαμ).

Το στυλ παιχνιδιού του έχει παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά με αυτα του αστέρα της «Βασίλισσας»: Εξαιρετικό έλεγχο της μπάλας, γρήγορη ντρίμπλα, φοβερή ταχυδύναμη και δημιουργία τόσο πίσω από τον σέντερ φορ όσο και από τα πλάγια, με όμορφα τελειώματα. Υπάρχει όμως και άλλη σύνδεση μεταξύ των δύο, καθώς ο Λοράν με το πρώτο γκολ που πέτυχε με την ανδρική ομάδα της Φλάμενγκο στις 25 Ιανουαρίου του 2023, κόντρα στην Μπάγκου, σε ηλικία 16 ετών, έξι μηνών και 20 ημερών, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας τον Βινίσιους.

Ο επιθετικός της εθνικής Βραζιλίας είχε σημειώσει το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της Φλαμένγκο σε ηλικία 17 ετών και 29 ημερών, κόντρα στην Παλεστίνο από την Χιλή, στο Copa Sudamericana, τον Αύγουστο του 2017.

Τα όσα κάνει με την Φλαμένγκο αλλά και με την εθνική Κ-17 της χώρας του, έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό μεγάλων ευρωπαικών κλαμπ όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι αλλά και η Μπαρτσελόνα.

Το wonderkid από την Βραζιλία, έχει ήδη χρηματιστηριακή αξία 12 εκατομμυρίων ευρώ και στο συμβόλαιό του, που επεκτάθηκε πριν λίγες ημέρες έως το 2029 με καλύτερους οικονομικούς όρους, έχει μπει η εξωφρενική ρήτρα αποδέσμευσης των 50 εκατομμυρίων ευρώ! Η Φλαμένγκο δεν βιάζεται να τον πουλήσει, θεωρώντας πως αυτό το ποσό που όρισε είναι σε θέση να το καρπωθεί μέσα στην επόμενη διετία.

Απαρνήθηκε την «πόλη του Θεού»

Ο Λοράν είναι η προσωποποίηση του Βραζιλιάνικου ποδοσφαιρικού ονείρου. Γεννημένος στην «Πόλη του Θεού», μια από τις φτωχότερες φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο που το 2002 έγινε κινηματογραφική ταινία, έκλεισε τα μάτια στις συμμορίες, στη διακίνηση των ναρκωτικών και την εγκληματικότητα, που εκεί ξεκινούν από πολύ αθώες ηλικίες.

Μεγαλωμένος σε αυτό το άγριο περιβάλλον, από μικρός ένιωσε πως δεν ανήκει εκεί. Το γονίδιο του μπαλαδόρου κυκλοφορούσε μέσα του και αυτό φάνηκε από τότε που πρωτοκλώτσησε τη μπάλα με δεξιότητα στις ακαδημίες της Μαντουρέιρα, ομάδας του Ριο. Στους τοίχους του σπιτιού του δέσποζαν τρεις αφίσες: Του Ριβάλντο, του Ροναλντίνιο και του Νεϊμάρ, δείγμα του ότι και ο ίδιος ήθελε να γίνει ένας διασκεδαστής της μπάλας, ίσως και για να να βρει διέξοδο από τον φαύλο κύκλο της επιβίωσης.

Με το Νο 10 στην πλάτη, ξεχωρίζει για τις ντρίμπλες του και τη σωματοδομή του, που φαντάζει εξωπραγματική για ένα 18χρονο παιδί. Είναι ένα «τέρας» που επιταχύνει γρήγορα, έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και χειρίζεται με μαεστρία και τα δύο του «θανατηφόρα» πόδια, κυρίως το αριστερό. Οταν κουβαλάει τη μπάλα, τραβάει πολλούς παίκτες κοντά του, βγάζοντας τους συμπαίκτες του σε θέση βολής. Το υψηλό IQ του είναι εμφανές, αφού συνεχώς ψάχνει να δημιουργήσει κάτι από το τίποτα.

Ο Λοράν, αγαπάει να σουτάρει. Και μάλιστα πολύ δυνατά. Μόλις προσπεράσει έναν αμυντικό, συνήθως ακολουθεί ένα σουτ και η δύναμη των βολέ προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στους τερματοφύλακες. Του αρέσει να περνάει από το δεξί «φτερό» στο πιο δυνατό αριστερό του πόδι, πιστώνοντας στον μεγάλο Αριεν Ρόμπεν την αγάπη του για την κίνηση αυτή.

«Είμαι πιο συνηθισμένος να παίζω στη δεξιά πλευρά και μετά να κόβω στη μέση. Το δυνατό μου σημείο είναι η ντρίμπλα, όταν κόβω στη μέση. Ο Ρόμπεν με εμπνέει. Τον είδα να παίζει λίγο όταν ήταν στην Μπάγερν και το έκανε τέλεια».

Επικεντρωμένος στην απόκτηση μυϊκής μάζας και εκρηκτικότητας, ο Λοράν προσέλαβε προσωπικό γυμναστή και φυσιοθεραπευτή. Η αυξημένη αφοσίωσή του στην εξατομικευμένη προπόνηση και η απόφασή του να επενδύσει περαιτέρω σε αυτή, δείχνει αποφασιστικότητα να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του, κάτι για τον οποίο επιβραβεύει ο προπονητής της Φλαμένγκο Τίτε και το είχε διακρίνει και προκάτοχός του, Βίτορ Περέϊρα. Ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο του, δινοντάς του τις καταλληλες ευκαιρίες.

«Νομίζω ότι ο Ζίκο έκανε το ντεμπούτο του στα 17 του. Ρωτήστε τον πώς ήταν το ξεκίνημά του, πριν γίνει εξαιρετικός παίκτης. Καλωσορίστε τον λοιπόν. Αντιπροσωπεύει το μεγαλείο της Φλαμένγκο. Ο Λοράν είναι τεράστιο ταλέντο», είπε ο 63χρονος Τίτε μετά το παιχνίδι με την Κρουζέϊρο και τη νίκη της ομάδας του με 2-1, θέοντας να υπερασπιστεί το «πουλέν» του για φυσιολογικά λάθη της ηλικίας του.

Παράλληλα, ο Λοράν, παραχώρησε τα δικαιώματά του στο μεγάλο γραφείο «Roc Nation Sports» του διάσημου ράπερ Jay Z, που εκπροσωπεί μερικούς από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη (Βινίσιους, Μαρτινέλι, Πακετά, Εντρικ, Ντε Μπρόινε). Αυτές οι δεξιότητές του πιθανότατα θα «φωτίσουν» μια μέρα τις μεγαλύτερες σκηνές στο Champions League και θα τον οδηγήσουν στην παγκόσμια ελίτ του ποδοσφαίρου. Μέχρι τότε, ας τον θαυμάσουμε απόψε το βράδυ, απέναντι στους Πειραιώτες μάγκες…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT