Εμμανουήλ Καραλής: Κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6 μέτρα

Εμμανουήλ Καραλής: Κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6 μέτρα

Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Παρισιού έγινε ο πρώτος Ελληνας αθλητής του επί κοντώ που σπάει το «φράγμα» των 6 μέτρων. Νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε ο Αρμαντ Ντουπλάντις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία την Κυριακή, καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας αθλητής του επί κοντώ που πετυχαίνει άλμα πάνω από τα 6 μέτρα.

Κατά τη διάρκεια του Diamond League της Σιλέσιας, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Παρισιού κατάφερε, με την τρίτη προσπάθειά του στα 6 μέτρα, να πετύχει νέο πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντας κατά επτά εκατοστά την καλύτερη επίδοσή του.

Αναλυτικά, ο «Μανόλο» ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,62μ., τα 5,72μ. και τα 5,82 μ. Στη συνέχεια, ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5.92μ., επίδοση ένα εκατοστό κάτω από το μέχρι πρότινος πανελλήνιο ρεκόρ του.

Ο Ελληνας άλτης αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη στα 6.00μ. Μετά από δύο άκυρες προσπάθειες, η τρίτη αποδείχθηκε επιτυχημένη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

 

«Μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε και ο πρώτος Ελληνας άλτης που περνά τα 6 μέτρα στην ιστορία του επί κοντώ. Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά. Και πάντα με το χαμόγελό σου!», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για το επίτευγμα του Ελληνα πρωταθλητή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ίδιο ο αγώνα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Παρισιού, Αρμαντ Ντουπλάντις, πέτυχε ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 6,26 μέτρα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT