Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Ασημένιος» ο Αντώνης Τσαπατάκης στο πρόσθιο

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Ασημένιος» ο Αντώνης Τσαπατάκης στο πρόσθιο

O 36χρονος αθλητής, δύο φορές πια Παραολυμπιονίκης, κυνήγησε όσο μπορούσε την πρώτη θέση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιώντας μια πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση, ο Αντώνης Τσαπατάκης τερμάτισε δεύτερος στον τελικό των 100μ πρόσθιο SB4. Το ασημένιο μετάλλιό του ανεβάζει την ελληνική συγκομιδή μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στα επτά!

O 36χρονος αθλητής, δύο φορές πια Παραολυμπιονίκης, κυνήγησε όσο μπορούσε την πρώτη θέση και προσπάθησε για κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο, να κερδίσει τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, Ντμίτρι Τσερνιάεφ (Ρωσία).

Τελικά τερμάτισε με χρόνο 1:36.16, με τον Τσερνιάεφ να κερδίζει την κούρσα με 1:32.20. Τρίτο ο Ιταλός Μανουέλ Ματέο Μπρούτζο με 1:42.52.

«Τα συναισθήματα είναι ότι για ακόμα μία μέρα ήμουν και παρέμεινα ελεύθερος», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Αντώνης Τσαπατάκης. «Μία ακόμα μέρα που έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα γιατί ξέρω πως αν ξαπλώσω σήμερα το βράδυ για να κοιμηθώ, αν καταφέρω να κοιμηθώ, ότι τα έχω δώσει όλα. Για κάθε κούρσα είμαι χαρούμενος ανεξαρτήτου αποτελέσματος, γνωρίζοντας όμως ότι έχω δώσει το παραπάνω από αυτό που μπορώ». 

Και πρόσθεσε: «Το αργυρό μετάλλιο αυτό δεν σημαίνει κάτι, παρά μόνο ότι είναι ακόμα μία μέρα στην δουλειά. Αύριο έχουμε ακόμα έναν αγώνα και μετά ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων. Η ζωή επιφυλάσσει κάθε μέρα έναν αγώνα που δεν ξέρεις ότι υπάρχει. Το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα, τους γονείς μου, τη γυναίκα μου και σε όσους εμπνεύστηκαν και τους έκανα να ονειρευτούν αυτό το βράδυ».

Συγχαρητήρια

«Μεγάλη τιμή» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, την παρακολούθηση του τελικού των 100 μέτρων πρόσθιο των Παραολυμπιακών Αγώνων, κατά τον οποίο ο Αντώνης Τσαπατάκης κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

«Κάνε το αν… ΝΑ», ανέφερε σε σχετική ανάρτηση ο υπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε τον Παραολυμπιονίκη «για το μάθημα θέλησης και δύναμης που μας δίνει».

Ο υπουργός, ο οποίος συνεχάρη από κοντά τον Παραολυμπιονίκη, μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Καπελλάκη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σύνολο της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι, οι οποίοι, όπως ανέφερε, «μας κάνουν υπερήφανους κάθε μέρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT