Μπάσκετ: Εκτοξεύουν τα μπάτζετ και τις προσδοκίες οι «αιώνιοι»

Μπάσκετ: Εκτοξεύουν τα μπάτζετ και τις προσδοκίες οι «αιώνιοι»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βερολίνο, 1η Μαΐου 2009. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στον ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας. Πέρα από την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, που θα έδινε στον νικητή το εισιτήριο για τον τελικό της Ευρωλίγκας, στο παρκέ γινόταν «παρέλαση» αστέρων και εκατομμυρίων. Διαμαντίδης, Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους, Νίκολας, Χατζηβρέττας, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Περπέρογλου, Μπατίστ, Πέκοβιτς με τους «πράσινους». Παπαλουκάς, Τσίλντρες, Γκριρ, Τεόντοσιτς, Πάργκο, Πρίντεζης, Βούισιτς, Μπουρούσης με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Γάλλου Εβάν Φουρνιέ έβαλε την τελευταία πινελιά σε ένα μεταγραφικό πάρε δώσε των «αιωνίων», που υπόσχεται απίστευτες μάχες τόσο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση όσο και στην Basket League και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό εκείνη την περίοδο.

Φέρνοντας στο ΣΕΦ τον Βεζένκοβ αλλά και τους Ντόρσι, Εβανς και Βιλντόζα, η διοίκηση των Πειραιωτών καθώς και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι φανερό πως αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν μια διαφορετική λογική στον σχεδιασμό της ομάδας, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο με τους Λορέντζο Μπράουν και Ομέρ Γιουρτσεβέν. Αλλωστε στη χρονιά που οι Πειραιώτες κλείνουν 100 χρόνια ζωής, μια νέα απώλεια του πρωταθλήματος και μια τρίτη σερί αποτυχία στο Final 4 δεν θα συμβαδίζουν με το επετειακό κλίμα και την προσμονή που θα υπάρχει για επιστροφή στους τίτλους.

Τα ρόστερ και των δύο μοιάζουν πλέον να είναι τα πιο πλήρη στην Ευρώπη, ενώ τα μπάτζετ τους αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ. Και οι δύο έχουν καταφέρει να στρέψουν τα βλέμματα όλων γύρω τους, με κερδισμένο αναμφίβολα να είναι το ελληνικό μπάσκετ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT