Φουρνιέ: Σαν όνειρο που βγήκε αληθινό

Φουρνιέ: Σαν όνειρο που βγήκε αληθινό

Ο Φουρνιέ ντύθηκε στα ερυθρόλευκα και αποκάλυψε το δέσιμό του με την ομάδα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εβάν Φουρνιέ ήρθε, αποθεώθηκε στο αεροδρόμιο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και στη χθεσινή παρουσίασή του από την ΚΑΕ αποδείχθηκε πως είναι ένας από αυτούς. Στα πρότυπα του Μάριο Χεζόνια, που όταν είχε φορέσει τα «πράσινα» του Παναθηναϊκού είχε εκμυστηρευτεί το δέσιμό του με την ομάδα από μικρή ηλικία, έτσι και ο Γάλλος ΝΒΑer, αποκάλυψε πως από το 2010 τρέφει βαθιά αισθήματα για τους Πειραιώτες, που τώρα θα έχει την ευκαιρία να τα… εξωτερικεύσει χωρίς ενοχές.

«Η πρώτη μου εμπειρία με τον Ολυμπιακό ήταν στο Παρίσι το 2010 στο Final-4. Hμουν μόλις 16 ετών και βρισκόμουν ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο αγαπημένος μου παίκτης ήταν για χρόνια ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Η αγαπημένη μου ομάδα στην Ευρώπη ήταν πάντα ο Ολυμπιακός», ανέφερε το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων», που γνωρίζει πως αυτό για το οποίο ήρθε στην Ελλάδα είναι η επανάκτηση των πρωτείων που κατέχει ο Παναθηναϊκός. Οπως είπε, ο καλός του φίλος και συμπαίκτης του στην Εθνική Γαλλίας, Ματίας Λεσόρ, του συνέστησε να μείνει στο NBA, αλλά «εγώ του απάντησα ότι έρχομαι για να τους κερδίσουμε», ενώ δεν έκρυψε πως από τον συμπατριώτη του Μουσταφά Φαλ ενημερώθηκε για τα… εσωτερικά της ομάδας και για τον ρόλο που σκοπεύει να του αναθέσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον οποίο είχε την πρώτη γνωριμία στην προπόνηση της ομάδας.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι χαρακτήρισαν τον Φουρνιέ ως μία «από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει. Οι διαπραγματεύσεις μαζί του ήταν πολύ σύντομες. Είναι παγκόσμιας κλάσης μπασκετμπολίστας, από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ευρώπη. Είναι προσωπικότητα δυνατή για να πετύχουμε τους στόχους μας», ενώ επανέλαβαν πως είναι αναγκασμένοι να παίξουν σε ένα περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς «ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το γήπεδο και έχει ένα τεράστιο προβάδισμα, ενώ εμείς περιμένουμε 3,5 χρόνια».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT