«Πρωταθλητής» των μεταγραφών ο Παναθηναϊκός

«Πρωταθλητής» των μεταγραφών ο Παναθηναϊκός

Δαπάνησε περίπου 20 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 51 εκατ. των ελληνικών ομάδων

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αγωνία να παραμένει στο «κόκκινο» μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η φετινή μεταγραφική περίοδος. Την αυλαία έριξε ο ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν ως ελεύθερου από τη Λιόν, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ, αν και έφτασε πολύ κοντά στον δανεισμό του Φοφανά από την Τσέλσι, αυτός τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα καλοκαίρια, ο πήχυς φέτος ανέβηκε ψηλά, με τις ομάδες να ξοδεύουν συνολικά 51 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται σε αυτά τα χρήματα τα συμβόλαια, οι παίκτες που ήρθαν ως ελεύθεροι, όπως και οι ανανεώσεις των συμβολαίων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κέρδισε το άτυπο πρωτάθλημα των μεταγραφών, καθώς ξόδεψε περίπου 20 εκατ. ευρώ μπαίνοντας στη διαδικασία αγοράς των περισσότερων από τους παίκτες που κατάφερε εύκολα ή δύσκολα να ντύσει στα πράσινα. Τα πιο πολλά από τα χρήματα (7,25 εκατ.) πήγαν στα ταμεία της Γαλατασαράι για την απόκτηση του Τετέ, ενώ άλλα 6 εκατ. ευρώ στοίχισε στους κυπελλούχους ο Φακούντο Πελίστρι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ακολούθησε τον Παναθηναϊκό δίνοντας 11,5 εκατ. ευρώ για μεταγραφές. Πιο ακριβή κίνηση ήταν αυτή του Κρίστοφερ Βέλντε, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν στη Λεχ Πόζναν 4 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ (πήρε 10 παίκτες), έδωσε 6,6 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, με (σχεδόν) τα μισά από αυτά, 3 εκατ., να πηγαίνουν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκειμένου να πει το «ναι» για την παραχώρηση του Φέντορ Τσάλοφ. Η ΑΕΚ με τη σειρά της ξόδεψε 7,4 εκατ. ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος να δίνεται για τη μεταγραφή του Κοϊτά από Σεντ Τρούιντεν, με το κόστος να φτάνει στα 3,6 εκατ. ευρώ. Ομως, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ είχαν σημαντικά έσοδα, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε σχεδόν 16,5 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις του Κουλιεράκη και του Εκόνγκ, ενώ η Ενωση 9 εκατ. μόνο από την παραχώρηση του Πόνσε.

Ψηλά τον πήχυ έβαλε και ο Αρης, που έβγαλε από τα ταμεία του 5,2 εκατ., με τα 3,6 εκατ. από αυτά να πηγαίνουν στη Βαγιαδολίδ για τον Μόντσου.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, ξεχωρίζουμε την επιστροφή στην Ελλάδα του Βαλμπουενά για λογαριασμό της Καλλιθέας, την παρουσία των Φαν Φερτ, Κίνι, Καρλίτος και Ουάρντα στο ρόστερ του Ατρομήτου, τη σημαντική ενίσχυση του Αστέρα Τρίπολης που στοχεύει στην 5η θέση, αλλά και την κίνηση του ΟΦΗ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών να φέρει στο «Γεντί Κουλέ» τον 22χρονο Εντι Σαλσέδο, από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ιντερ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT