Super League 1: Πρόωρος «τελικός» για ΠΑΟ

Η Super League 1 στη σέντρα ξανά με ένα κρίσιμο ντέρμπι στην Τούμπα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τούμπα θα φιλοξενήσει αύριο τη μονομαχία ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού, το πρώτο ντέρμπι του νέου πρωταθλήματος. Μ’ αυτό ξεκινούν τα παιχνίδια μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου που απουσίαζαν από το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών για να διευκολυνθούν οι «Ευρωπαίοι» στην προσπάθειά τους να μπουν στη League Phase των διοργανώσεών τους. Κι αυτό το πρώτο ντέρμπι είναι ουσιαστικά ένα άτυπο Σούπερ Καπ, υπό την έννοια ότι ο πρωταθλητής της περασμένης περιόδου αντιμετωπίζει τον κυπελλούχο, χωρίς όμως να κρίνεται ένας τίτλος, μια και αυτός ο θεσμός έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, το ντέρμπι της Τούμπας δεν είναι ιδιαίτερο μόνο και μόνο επειδή είναι το πρώτο της περιόδου, αλλά και επειδή το αποτέλεσμά του μπορεί να εκτροχιάσει από νωρίς έναν από τους διεκδικητές του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη χάσει 5 απρόσμενους βαθμούς στις 3 πρώτες αγωνιστικές κι αν ηττηθεί αύριο θα βρεθεί στο -8 από τον ΠΑΟΚ και πιθανώς τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει πολύ πιο χαμηλό εμπόδιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μ’ αυτή τη λογική, οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να πάρουν αποτέλεσμα στην Τούμπα για να μη μείνουν πολύ πίσω στο κυνήγι του τίτλου και υποχρεωθούν να κυνηγάνε από μακριά τους τρεις βασικούς αντιπάλους τους.

Οι «πράσινοι» αν ηττηθούν αύριο θα βρεθούν από πολύ νωρίς στο -8 από τον ΠΑΟΚ και πιθανώς τον Ολυμπιακό.

Εκτός από τον Ολυμπιακό που προβάλλει ακλόνητο φαβορί απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, ξεκάθαρο πλεονέκτημα έχει και η ΑΕΚ απέναντι στον Βόλο στην OPAP Arena, στο ματς που κλείνει την αυλαία της αγωνιστικής τη Δευτέρα. Οι φιλοξενούμενοι είναι πάντα μια απρόβλεπτη ομάδα, αλλά μετά το πάθημα με τη Λαμία, η «Ενωση» θα είναι πολύ πιο προσεκτική και δεν θα πιαστεί εύκολα στον ύπνο.

Ενα σκαλοπατάκι πιο κάτω, ο ΟΦΗ υποδέχεται στο Ηράκλειο τον Αρη, σε ένα αμφίρροπο ντέρμπι 2ης ταχύτητας ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν έχουν μεν ανοικτό δρόμο για την πρώτη τετράδα των πλέι οφ που θα πάει για τον τίτλο, φιλοδοξούν όμως να είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι Αστέρας AKTOR – Ατρόμητος, που θα αναμετρηθούν απόψε στην Τρίπολη υπό το βλέμμα του Κλοντ Μακελελέ, που ήλθε στην Ελλάδα για να αναλάβει τους Αρκάδες. Τα άλλα δύο παιχνίδια του προγράμματος Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός και Λαμία – Καλλιθέα είναι θεωρητικά στη ζώνη των πλέι άουτ, μια και οι δύο γηπεδούχοι δεν δείχνουν να έχουν την περυσινή δυναμική, που τους κράτησε πολύ ψηλά στη βαθμολογία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (4η αγ.): ΣΑΒΒΑΤΟ: 18.00 Λαμία – Καλλιθέα, 20.00 Αστέρας – Ατρόμητος. ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.30 Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός, 18.30 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός, 20.30 ΟΦΗ – Αρης, 20.30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. ΔΕΥΤΕΡΑ: 20.00 ΑΕΚ – Βόλος. Η βαθμολογία (3 αγώνες): Ολυμπιακός 9, ΠΑΟΚ 9, ΑΕΚ 7, Αρης 5, Αστέρας AKTOR 4, Παναθηναϊκός 4, ΟΦΗ 4, Λαμία 4, Παναιτωλικός 3, Βόλος 3, Ατρόμητος 2, Athens Kallithea 2, Λεβαδειακός 1, Πανσερραϊκός 0.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT