«Πάμε προς μια απεργία»

Κραυγή διαμαρτυρίας παικτών για το βαρύ πρόγραμμα του Champions League

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγη ώρα πριν από το εναρκτήριο σφύριγμα στο ανανεωμένο Champions League σε Τορίνο και Βέρνη κι ενώ όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη περίμενε με ανυπομονησία να πάρει μια πρώτη γεύση του εγχειρήματος, το μεγάλο ζήτημα της συνεχούς αγωνιστικής επιβάρυνσης των ποδοσφαιριστών ήρθε στο τραπέζι της συζήτησης με τον πιο επίσημο τρόπο.

Ο ένας μετά τον άλλον οι ποδοσφαιριστές που μετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση εκθέτουν τους προβληματισμούς τους για το νέο φορμάτ και προειδοποιούν την UEFA με απεργία: «Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να απεργήσουμε. Οποιον παίκτη και να ρωτήσετε θα σας το πει, δεν είναι απλά η γνώμη του Ρόδρι. Αν αυτό συνεχιστεί, σε κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν άλλες επιλογές», δήλωσε ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ενόψει του αποψινού μεγάλου αγώνα των πρωταθλητών Αγγλίας με αντίπαλο την Ιντερ.

«Είναι κάτι που μας ανησυχεί, γιατί εμείς είμαστε εκείνοι που υποφέρουν», πρόσθεσε ο Ισπανός μέσος, που πέρυσι αγωνίστηκε σε σχεδόν 60 επίσημα παιχνίδια με τη Σίτι και την εθνική Ισπανίας. «Μεταξύ 40 και 50 αγώνων οι παίκτες μπορούν να αποδίδουν στο υψηλότερο επίπεδο. Μετά πέφτεις, γιατί δεν είναι δυνατόν να διατηρήσεις το ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πρέπει να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας. Αν ο κόσμος θέλει να βλέπει καλύτερο ποδόσφαιρο, πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραζόμαστε. Οσο αυξάνει ο αριθμός των αγώνων, τόσο πέφτει το επίπεδο και η ποιότητα», πρόσθεσε στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Αλισον.

«Κανείς δεν μας ρωτάει, ίσως η γνώμη μας να μην έχει σημασία, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πού πηγαίνει το ποδόσφαιρο», τόνισε.

Με νίκες ξεκίνησαν Γιουβέντους και Αστον Βίλα – Το Μάντσεστερ Σίτι – Ιντερ δεσπόζει σήμερα.

Στη χθεσινή πρεμιέρα και τα ματς που άνοιξαν την αυλαία, τα φαβορί επικράτησαν. Η Γιουβέντους νίκησε εντός έδρας την Αϊντχόφεν με 3-1 ενώ με 3-0 νίκησε η Αστον Βίλα τους Γιουνγκ Μπόις εκτός έδρας.

Ο 19χρονος Τούρκος Κενάν Γιλντίζ με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το πρώτο γκολ στο Champions League της νέας εποχής και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της «Μεγάλης Κυρίας» στη διοργάνωση, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Αλεσάντρο ντελ Πιέρο από το 1995.

Οι ΜακΚένι (27΄) και Γκονζάλεζ (52΄) «κλείδωσαν» τη νίκη για τη Γιουβέντους, ενώ για τους Ολλανδούς σκόραρε ο Σαϊμπάρι στο 93΄. Η Αστον Βίλα επέστρεψε θριαμβευτικά στο Champions League έπειτα από το 1983. Οι Τίλεμανς (27΄), Ράμσεϊ (38΄) και Ονανά (86΄) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Στο αποψινό πρόγραμμα, η 1η αγωνιστική συνεχίζεται με έξι ακόμη παιχνίδια από τα οποία αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Σίτι με την Ιντερ, σε μια επανάληψη του τελικού του 2023.

Αναλυτικά τα ματς: Μπολόνια – Σαχτάρ, Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ, Μ. Σίτι – Ιντερ, Μπριζ – Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν – Χιρόν, Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT