Είκοσι χρόνια ελληνικού αθλητισμού και λάμψης

Είκοσι χρόνια ελληνικού αθλητισμού και λάμψης

Η ΕΟΕ γιόρτασε στο Καλλιμάρμαρο τη συμπλήρωση εικοσαετίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την κατάκτηση του Euro 2004

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στιγμές υπερηφάνειας και συγκίνησης, αναμνήσεις, καταξιωμένοι ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής και ένα σόου από φώτα συνέθεσαν το παζλ της μεγάλης γιορτής «Αθήνα 20 χρόνια μετά», που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Παναθηναϊκό Στάδιο προκειμένου να τιμήσει τις αθλητικές γενιές του 2004 και του 2024. Νωρίτερα τα μέλη της Ολυμπιακής και της Παραολυμπιακής Ομάδας «Παρίσι 2024» είχαν γίνει δεκτά στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με ομπρέλες και αδιάβροχα χιλιάδες φίλοι του αθλητισμού βρέθηκαν από νωρίς στον χώρο προκειμένου να χειροκροτήσουν την αθλητική γενιά του 2004 και του 2024 αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για να διεξαχθεί με επιτυχία η διοργάνωση της Αθήνας, 20 χρόνια πριν.

Από τις ντουλάπες είχαν βγει οι στολές και οι φόρμες και μαζί με αυτές και οι αναμνήσεις. Στη διοργάνωση του 2004 αγωνίστηκαν 441 αθλητές και αθλήτριες, οι περισσότεροι από τους οποίους έδωσαν το «παρών» σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή. Παρά τα είκοσι χρόνια που έχουν περάσει, ένα μεγάλο ποσοστό παλαιών πρωταθλητών φόρεσε τα ίδια ρούχα που φορούσε εκείνο το, γεμάτο στιγμές χαράς, καλοκαίρι και ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σαν να ξανάγιναν παιδιά. Μόνο που χθες το βράδυ πολλά μέλη από την αθλητική γενιά του 2004 κράταγαν από το χέρι τα δικά τους παιδιά, πολλά από τα οποία είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν την προσφορά των γονιών τους στον ελληνικό αθλητισμό και να ζήσουν μαζί τους το χειροκρότημα των χιλιάδων φιλάθλων.

Το 2004, όμως, η Ελλάδα δεν γιόρτασε μόνο τις επιτυχίες των ολυμπιονικών και των παραολυμπιονικών μας. Λίγες εβδομάδες πριν από τη μεγάλη αθλητική γιορτή, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου και έδωσε το σύνθημα γιορτής γι’ αυτό το μαγευτικό καλοκαίρι. Και οι «Legends 2004» με τον Οτο Ρεχάγκελ στο πλευρό τους ανέβηκαν στη σκηνή και το Καλλιμάρμαρο σείστηκε από το χειροκρότημα.

Με τα μετάλλια στον λαιμό προσήλθαν κάποιοι από τους ολυμπιονίκες και τους παραολυμπιονίκες του 2024. Οι πρωταθλητές που αγωνίστηκαν στην «Πόλη του Φωτός» έδωσαν δυναμικό «παρών», αλλά υπήρξαν και δύο ηχηρές απουσίες, καθώς ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής δεν προσήλθαν σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ελλάδος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό ταξίδι μουσικής και χρωμάτων, που συνεπήρε τους χιλιάδες θεατές οι οποίοι «έριξαν» τα τείχη για να τιμήσουν τους πρωταθλητές μας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT