Παναθηναϊκό Στάδιο: Επίκεντρο της μπασκετικής Ευρώπης

Παναθηναϊκό Στάδιο: Επίκεντρο της μπασκετικής Ευρώπης

Ο μπασκετικός κόσμος στρέφεται απόψε στο Παναθηναϊκό Στάδιο - Το τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος» σε ένα ιστορικό μέρος αναμένεται να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα «πράσινα» θα ντυθεί απόψε και για μόνο ένα βράδυ το Καλλιμάρμαρο, για τη φιλοξενία ενός τουρνουά μπάσκετ που υπό αυτές τις συνθήκες παίρνει ιστορικές διαστάσεις και οι εικόνες του θα κάνουν τον γύρο της Ευρώπης! Λόγω των εργασιών ανακαίνισης που γίνονται στο ΟΑΚΑ, η ιδέα να διεξαχθεί το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Παναθηναϊκό Στάδιο, και όχι σε κάποιο άλλο κλειστό της Αθήνας, έμοιαζε στην αρχή ανέφικτη. Το πιο ιστορικό γήπεδο του κόσμου είχε να φιλοξενήσει αγώνα μπάσκετ από το μακρινό 1969 και τον τελικό των μπαράζ μεταξύ των «πρασίνων» και της ΑΕΚ, σε εποχές που ήταν αρκετά συχνή η χρήση ανοικτών γηπέδων.

Από τις μέρες εκείνες μέχρι τη σημερινή εποχή έχουν αλλάξει πάρα πολλά και στο πρώτο άκουσμα η σκέψη να γίνει σε ανοικτό γήπεδο ένα τουρνουά επιπέδου Ευρωλίγκας, με παίκτες και ομάδες που κοστίζουν εκατομμύρια, έμοιαζε ανεδαφική. Οταν το θέμα τέθηκε επί τάπητος και εξετάστηκε από κάθε πλευρά, η ιδέα άρχισε να γίνεται ελκυστική. Οι ειδικοί διαβεβαίωσαν ότι μπορεί να γίνει με ασφάλεια η τοποθέτηση του παρκέ του ΟΑΚΑ (θα αντικατασταθεί εκεί με Glass Floor) και πως μπορεί να διατεθεί για τη φιλοξενία των φιλάθλων σχεδόν το μισό γήπεδο, δηλαδή περίπου 35.000 θέσεις.

Τα δεδομένα εξετάστηκαν εξονυχιστικά, το σύνθημα δόθηκε και το ραντεβού κλείστηκε για σήμερα το βράδυ, με την παρουσία του Παναθηναϊκού AKTOR, της Αναντολού Εφές, της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Παρτιζάν Βελιγραδίου! Οι οπαδοί του Πρωταθλητή Ευρώπης αγκάλιασαν αμέσως την προσπάθεια και μέσα σε λίγες ώρες 35.000 εισιτήρια έγιναν καπνός! Πουλήθηκαν όλα μέχρις ενός, ανακοινώθηκε sold out μέσα σε λιγότερο από 36 ώρες και η Ευρωλίγκα είναι έτοιμη να ανοίξει ένα κεφάλαιο στο βιβλίο των ρεκόρ της, καθώς τα 35.000 εισιτήρια είναι μακράν τα περισσότερα που έχουν διατεθεί ποτέ σε αγώνα υπό την αιγίδα της. Μαζί με την ιστορική αύρα του Καλλιμάρμαρου και τη διεξαγωγή αγώνων τέτοιου επιπέδου, δίνουν μια ιστορική χροιά στο τουρνουά και την αίσθηση της μοναδικότητας!

Η έναρξη του τουρνουά θα γίνει απόψε στις 19.00 με τον αγώνα Μακάμπι – Εφές, ενώ τρεις ώρες αργότερα, στις 22.00, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα ολοκληρωθεί με μόνο δύο αγώνες μέσα σε μία ημέρα, αντί για τέσσερις σε δύο ημέρες, ως συνήθως.

Στην πανηγυρική συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προανήγγειλε τη φιλοξενία ομάδων του ΝΒΑ στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ και εμφανίστηκε συγκινημένος όταν βρέθηκε ανάμεσα σε παλιές και σύγχρονες ιστορικές μορφές του Παναθηναϊκού, όπως οι Ομπράντοβιτς (τον αγκάλιασε πολύ θερμά), Κάτας, Αταμάν και Σλούκας. Ολοι όσοι μίλησαν ήταν ενθουσιασμένοι για την παρουσία τους στην αποψινή, πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση, η οποία έχει και έντονο αγωνιστικό υπόβαθρο καθώς συμμετέχουν τέσσερις πολύ ισχυρές ομάδες που φιλοδοξούν να παίξουν και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρωλίγκα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT