Μια ιστορική βραδιά για τον Παναθηναϊκό στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες – βίντεο)

Μια ιστορική βραδιά για τον Παναθηναϊκό στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες – βίντεο)

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιστορική βραδιά έζησε το Σάββατο ο Παναθηναϊκός. Δίπλα στους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους του Καλλιμάρμαρου προστέθηκαν τα επτά αστέρια του «τριφυλλιού» και οι περίπου 40.000 φίλαθλοι που κατέκλυσαν το στάδιο, έγιναν μέρος της «πράσινης» Ιστορίας. 

Μια ιστορική βραδιά για τον Παναθηναϊκό στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες – βίντεο)-1
Μια ιστορική βραδιά για τον Παναθηναϊκό στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες – βίντεο)-2

Κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό και με φόντο την Ακρόπολη, έπεσε η αυλαία του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», στη μνήμη του εμβληματικού παράγοντα του συλλόγου, με την ΚΑΕ να τοποθετεί σε περίοπτη θέση ένα κάδρο με την εικόνα του, συνοδευόμενη από ένα κασκόλ με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και μία λευκή ανθοδέσμη. 

Μια ιστορική βραδιά για τον Παναθηναϊκό στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες – βίντεο)-3

Στο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και μέρος της αθλητικής και Ολυμπιακής ιστορίας της Ελλάδας, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, από την οποία ηττήθηκε με 75-64. 

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για το event που οργάνωσαν για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Είναι μοναδικό. Ήταν τρομερό να βλέπεις τόσο κόσμο εδώ. Ξέρετε τα συναισθήματά μου για τον Παύλο. Πέρασα ίσως τα καλύτερα 15 χρόνια της ζωής μου εδώ. Εδώ είναι το σπίτι μου», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός, που φυσικά έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον Παναθηναϊκό.

Μια ιστορική βραδιά για τον Παναθηναϊκό στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες – βίντεο)-4
Μια ιστορική βραδιά για τον Παναθηναϊκό στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες – βίντεο)-5

Σε κάθε περίπτωση, το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η βραδιά αποτέλεσε μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους, μιας και ήταν η πρώτη φορά μετά το 1968 και την αλησμόνητη βραδιά της ΑΕΚ (είχε νικήσει στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης τη Σλάβια Πράγας ενώπιον 80.000 θεατών), που το Καλλιμάρμαρο φιλοξένησε διεθνή αγώνα μπάσκετ. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT