Σοκ στην Μπαρτσελόνα, έχασε τον Τερ Στέγκεν με χιαστό

Σοκ στην Μπαρτσελόνα, έχασε τον Τερ Στέγκεν με χιαστό

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χειρότεροι φόβοι των φίλων της Μπαρτσελόνα, που είδαν τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν να τραυματίζεται επιβεβαιώθηκαν χθες, καθώς ο διεθνής Γερμανός τερματοφύλακας υπέστη τελικά ολική ρήξη χιαστού και θα χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν 2024-25.

Λίγο πριν από το ημίχρονο του αγώνα της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Βιγιαρεάλ, ο Τερ Στέγκεν «απογειώθηκε» για να αποκρούσει τη μπάλα σε ένα κόρνερ και η προσγείωση τού κόστισε έναν πικρό τραυματισμό στο δεξί του γόνατο.

Η διάγνωση χθες έδειξε ρήξη που χρήζει άμεσης επέμβασης, η οποία πραγματοποιήθηκε ήδη με επιτυχία, όπως ανακοίνωσε ο καταλανικός σύλλογος. Δεν έγινε αναφορά στην ημερομηνία επανόδου, αλλά εκτιμάται ότι θα μείνει εκτός μάχης για τους επόμενους οκτώ μήνες – αν και θα γίνει προσπάθεια επιστροφής του νωρίτερα.

Αυτό ανοίγει στην «Μπάρτσα» ένα μεγάλο κενό, και στη Βαρκελώνη μια μεγάλη συζήτηση για το ποιος μπορεί να το καλύψει. Υπάρχουν αντικρουόμενες θεωρίες, η μεν περί κάλυψης εκ των ενόντων, η δε περί απόκτησης ενός άλλου τερματοφύλακα, που θα πρέπει να είναι ελεύθερος – διαφορετικά θα πρέπει να περιμένει έως τον Ιανουάριο.

Το όνομα που κυριαρχεί στον ισπανικό Τύπο και τα σενάριά του είναι αυτό του πρώην «γουαρδαμέτα» της Ρεάλ Μαδρίτης και της Κόστα Ρίκα, Κέιλορ Νάβας. Υποψηφιότητα θέτουν επίσης οι Ζόρντι Μασίπ, Εντγκάρ Μπαδία, Γίρι Πάβλενκα, Αντόνιο Αδάν, Λόρις Κάριους και οι βετεράνοι Βόιτσιεχ Σέζνι και Κλάουδιο Μπράβο, με τον τελευταίο και τον Μασίπ να έχουν ήδη περάσει από τη θέση του γκολκίπερ στην Μπαρτσελόνα.

Μέχρι την απόκτηση (αν τελικά συμβεί) άλλου τερματοφύλακα, την εστία των «μπλαουγκράνα» αναμένεται να υπερασπίζεται ο Ινιάκι Πένια, η προφανής δηλαδή επιλογή ως πρώτος αναπληρωματικός του Τερ Στέγκεν. Ωστόσο πέρυσι δεν είχε ακριβώς λάμψει με την παρουσία του, δεχόμενος 32 γκολ σε 17 ματς.

Αντίστοιχα δυσμενή μοίρα με τον Τερ Στέγκεν είχε και ο Ρόδρι. Ο διεθνής Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο στο ντέρμπι με την Αρσεναλ και, όπως φαίνεται, χάνει κι αυτός την υπόλοιπη σεζόν, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT