«Ανηφόρα» με απανωτά ντέρμπι στη SL1

Ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας για τους διεκδικητές του τίτλου, ενώ μπαίνει στην εξίσωση και η Ευρώπη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη σειρά της τελικής κατάταξής τους στο περασμένο πρωτάθλημα πλασαρίστηκαν στην κορυφή της Super League 1 στο τέλος της 5ης αγωνιστικής οι τέσσερις ομάδες που ξεκίνησαν με στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» και τη λευκή ισοπαλία της ΑΕΚ με την Καλλιθέα στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον συγκατοίκους στην πρώτη θέση, την οποία απολαμβάνει μόνος του χάρις στο 4-1 της νίκης του στον Βόλο. Η «Ενωση» δεύτερη, δύο βαθμούς πιο πίσω μετά τη δεύτερη ισοπαλία της στα πρώτα 5 παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός υποχώρησε στην 3η θέση με 3 βαθμούς λιγότερους, όσους άφησε στη Θεσσαλονίκη λόγω της (πρώτης στη σεζόν) ήττας του με 2-1 από τον Αρη.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην 4η θέση, με αρκετούς συγκατοίκους όμως στους 8 βαθμούς. Οι «πράσινοι» νίκησαν με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο 3-1 τον ουραγό Πανσερραϊκό στο (άδειο λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ και πήραν, μαζί με τους βαθμούς, χρόνο και ανάσα. Στην ίδια θέση βρίσκονται και οι Αρης, ΟΦΗ, Ατρόμητος, τρεις ομάδες που ξεκίνησαν με τη φιλοδοξία να κάνουν την έκπληξη και να σπάσουν την τετράδα της κορυφής, με μίνιμουμ προσδοκιών ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Αρης έδειξε με τη νίκη του επί του Ολυμπιακού ότι έχει την ποιότητα να διεκδικήσει αυτόν τον στόχο, ο Ατρόμητος ήταν ξανά εντυπωσιακός στο 4-2 επί της Λαμίας, στη 2η συνεχόμενη νίκη του, ενώ ο ΟΦΗ έσωσε την παρτίδα ισοφαρίζοντας τον Λεβαδειακό στις καθυστερήσεις. Μοιρασιά βαθμών υπήρξε και στο Αγρίνιο, όπου Παναιτωλικός και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Η επόμενη αγωνιστική έχει τα ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ – Αρη, η μεθεπόμενη το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, έπειτα από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα ματς της Εθνικής με την Αγγλία και την Ιρλανδία, στις 10 και 13 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Στο τέλος αυτής της σειράς των απανωτών ντέρμπι θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα από αγωνιστικής και βαθμολογικής πλευράς, πάντα με την υποσημείωση ότι θα ακολουθήσουν πολλές άλλες μεταξύ τους αναμετρήσεις που μπορούν να ανατρέψουν το σκηνικό.

Στην εξίσωση μπαίνουν πλέον και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να δοκιμάζονται εκτός Ελλάδας με τη Γαλατασαράι και τη Λιόν αντίστοιχα, στην πρεμιέρα τους στο Europa League την Πέμπτη. Ο Παναθηναϊκός ξεκινά μία εβδομάδα αργότερα στο Conference League, με αντίπαλο την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βοσνία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT