Europa League – ΠΑΟΚ: Στα βαθιά με το… καλημέρα

Europa League – ΠΑΟΚ: Στα βαθιά με το… καλημέρα

Δύσκολη πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει τη Γαλατασαράι στην Πόλη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το νέο Champions League, του οποίου τα πρώτα δείγματα είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, από σήμερα σειρά παίρνει το Europa League. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα προσπαθήσουν να διακριθούν, έχοντας βασικό στόχο το πλασάρισμα στις θέσεις 9-24, που μέσω πλέι οφ μπορούν να χαρίσουν την πρόκριση στους «16».

Την αρχή και μάλιστα πολύ δύσκολη κάνουν απόψε το βράδυ (22.00) οι Θεσσαλονικείς, που δοκιμάζονται στο κατάμεστο «RAMS Park» της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην ενισχυμένη Γαλατασαράι. Μιας ομάδας, που θεωρείται εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας στο ρόστερ της παίκτες-σταρ, όπως οι Οσιμεν, Μέρτενς, Ικάρντι, Μπατσουαγί, Σάντσες, Σάρα και Τορέιρα.

Παρ’ όλα αυτά η αισιοδοξία στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν λείπει, κάτι που φάνηκε στα λόγια του Ραζβάν Λουτσέσκου για το ματς. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά δεν απαγορεύεται να κάνουμε όνειρα. Εχουμε φτάσει δύο φορές στα προημιτελικά του Conference League και ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους παιχνίδια και συνεχόμενα ματς Τετάρτη – Κυριακή. Ωστόσο δεν βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους, αλλά κοιτάμε να απολαύσουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Σε τέτοια παιχνίδια το κίνητρο των ποδοσφαιριστών είναι μεγάλο». Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο ισχίο και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, σε αντίθεση με τον Μπράντον Τόμας και τον Τσιφτσή.

Στο στρατόπεδο των Τούρκων, που προέρχονται από το «6 στα 6» στο πρωτάθλημα και τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, ο τεχνικός του συλλόγου Οκάν Μπουρού δεν έκρυψε πως η ομάδα του θα κυνηγήσει με όλες της τις δυνάμεις την κατάκτηση του Europa League. «Η κατάκτηση του Europa League είναι ένας στόχος για εμάς. Είμαστε μια ομάδα πεινασμένη για επιτυχίες. Θα το δείξουμε στο γήπεδο», είπε χαρακτηριστικά.

Το σημερινό πρόγραμμα της πρεμιέρας της League Phase του Europa League έχει ως εξής: 19.45 Αλκμααρ – Ελφσμποργκ, Μπόντο Γκλιμτ – Πόρτο, 22.00 Αντερλεχτ – Φερεντσβάρος, Δυναμό Κ. – Λάτσιο, Λουντογκόρετς – Σλάβια Πρ., Μάντσεστερ Γ. – Τβέντε, Μίντιλαντ – Χόφενχαϊμ, Νις – Σοσιεδάδ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT