Super League 1: Ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Super League 1: Ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Αρης κλέβουν την παράσταση στην 6η αγωνιστική.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αγωνιστικές που οι πρωταγωνιστές θα ξεχωρίσουν μέσα από τα συνεχόμενα ντέρμπι μπαίνει από αυτό το Σαββατοκύριακο η Super League 1. Η 6η αγωνιστική και όσες θα ακολουθήσουν μέχρι και την 11η, οπότε το πρωτάθλημα θα διακοπεί για τον εντός έδρας αγώνα της Εθνικής με την Αγγλία, είναι οι πλέον καθοριστικές για την πορεία των ομάδων στην κανονική διάρκεια.

Ενα τέτοιο ντέρμπι είναι και αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που δεσπόζει στο πρόγραμμα. Για τους «κιτρινόμαυρους», που προέρχονται από την «γκέλα» με την Καλλιθέα είναι το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς και μέσα στην «OPAP Arena» θέλουν να πανηγυρίσουν τη νίκη, προκειμένου να μετριαστούν οι εντυπώσεις τόσο από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό όσο και από την άσχημη εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Το ιατρικό δελτίο αυτή τη φορά περιλαμβάνει τους Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο και Μουκουντί, ενώ αντίθετα επιστρέφουν οι Λαμέλα, Αμραμπατ και Ρότα.

Για τον Ντιέγκο Αλόνσο το ματς θα κριθεί εν πολλοίς στη μάχη του κέντρου, όπου σκέφτεται τριάδα με Αράο, Μαξίμοβιτς, Ουνάι προκειμένου να δοθεί έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία. Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία, σε μια κίνηση συσπείρωσης, χθες το βράδυ δείπνησαν μαζί δηλώνοντας αποφασισμένοι να χτίσουν ένα καλό σερί, ώστε να μπουν σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου, έχοντας μάλιστα μπροστά τους ευρωπαϊκό παιχνίδι και ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.

Ενα ντέρμπι για το οποίο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στα πρότυπα του αγώνα με τη Λανς, προσφέρει ξανά δωρεάν μετακίνηση των φιλάθλων του από την περιφέρεια.

Ντέρμπι όμως έχει και η Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ, μετά την αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι, να υποδέχεται τον Αρη στο classico της πόλης. Ο Ιβάν Σαββίδης μιλώντας χθες στους παίκτες εμφανίστηκε περήφανος, πλέκοντας το εγκώμιο της φετινής ομάδας, τονίζοντας πως «είναι η καλύτερη που είχαμε ποτέ». Ως παίκτης του «δικεφάλου του Βορρά» θα πρέπει να λογίζεται ο 32χρονος διεθνής Τσέχος τερματοφύλακας Γίρι Παβλένκα, με πλούσια παρουσία στη Βέρντερ Βρέμης. Ο Αρης, ο οποίος προέρχεται από τη νίκη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έχει ως μοναδικό ερωτηματικό τη συμμετοχή του Ούγκο Μάγιο.

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο «Γ. Καραϊσκάκης», κόντρα στον ιδιαίτερα ανεβασμένο Ατρόμητο. Οι «ερυθρόλευκοι», ύστερα από τα τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα με Παναιτωλικό, Αρη και Λυών, χρησιμοποίησαν την έξτρα διορία για μεταγραφές ελεύθερων παικτών, προκειμένου να εντάξουν στο ρόστερ τους τον 27χρονο διεθνή Τούρκο μεσοεπιθετικό Γιουσούφ Γιαζίτσι. Αντιθέτως, η μεταγραφή του Αλγερινού Ανταμ δεν προχώρησε αφού ο παίκτης διάλεξε την καλύτερη οικονομικά πρόταση της Αλ-Σαντ του Κατάρ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής: ΣΗΜΕΡΑ: Βόλος – Καλλιθέα (17.00), Αστέρας Τρ. – Λεβαδειακός (20.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ – Παναιτωλικός (17.00), Ολυμπιακός – Ατρόμητος (16.00), ΠΑΟΚ – Αρης (20.30), ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (21.30). ΔΕΥΤΕΡΑ: Λαμία – Πανσερραϊκός (20.00). Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 13, ΑΕΚ 11, Ολυμπιακός 10, ΟΦΗ 8, Ατρόμητος 8, Αρης 8, Παναθηναϊκός 8, Λαμία 5, Παναιτωλικός 5, Αστέρας Τρ. 5, Καλλιθέα 4, Λεβαδειακός 3, Βόλος 3, Πανσερραϊκός 1.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT