Χρειάζονται και υπερβάσεις για ευρωπαϊκές επιτυχίες

Χρειάζονται και υπερβάσεις για ευρωπαϊκές επιτυχίες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν «η κάθε αρχή είναι το ήμισυ του παντός», τότε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά, αν θέλουν να πετύχουν κάτι στην Ευρώπη. Οι ήττες, στους πρώτους αγώνες του Europa League, δεν είναι καταστροφικές, αλλά ανέδειξαν τις γνωστές αδυναμίες και των δύο.

Και αν για τον πρωταθλητή Ελλάδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως… εντός προγράμματος, για τον κάτοχο του Conference δεν υπάρχει αυτός ο προσδιορισμός. Μπορεί μεν και τα δύο παιχνίδια να ήταν εκτός έδρας, όμως άλλο το μέγεθος της Γαλατασαράι κι άλλο αυτό της Λυών.

Δεν είναι όμως μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και οι εμφανίσεις που πραγματοποίησαν οι δυο τους. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πέρα από τις αμυντικές της αδυναμίες, έδειξε πως μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε αντίπαλο και σε κάθε «καυτή» έδρα.

Η επιθετική της ανάπτυξη, η ταχύτητα των αντεπιθέσεών της και οι «δουλεμένες» κινήσεις των παικτών της, μπορεί να αποφέρουν τους βαθμούς που χρειάζεται για την πρόκριση. Αντιθέτως, οι «ερυθρόλευκοι» και ομαδικά και ατομικά δεν έδωσαν αισιόδοξα μηνύματα.

Η αιτία είναι πως οι αντικαταστάτες των παικτών που έφυγαν δεν δείχνουν ικανοί, τουλάχιστον στους πρώτους αγώνες της περιόδου, να καλύψουν το κενό τους. Και μόνο η συνεχιζόμενη αναζήτηση αυτών αποδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει.

Και αυτό δεν μπορεί να λυθεί, όσο κι αν ο Μεντιλίμπαρ με διάφορα… τρικ προσπαθεί να παρουσιάσει ένα «πιάτο γκουρμέ». Γιατί, όσο καλό σεφ κι αν διαθέτεις, πρέπει να του παρέχεις και τα ανάλογα υλικά για να το πετύχει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT