Τζάμπολ για το BCL με τέσσερις ελληνικές ομάδες

Τζάμπολ για το BCL με τέσσερις ελληνικές ομάδες

Στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης, το ελληνικό μπάσκετ παρατάσσει τέσσερις: Την ΑΕΚ, το Περιστέρι, τον Προμηθέα και τον Κολοσσό

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η εβδομάδα μπορεί να… ανήκει στην Ευρωλίγκα που ξεκινά τη σεζόν της, όμως αύριο θα κάνει το πρώτο τζάμπολ του και το Basketball Champions League (BCL).

Κι αν στην Ευρωλίγκα έχουμε μόλις δύο ομάδες (Παναθηναϊκό ΑΚΤΟΡ και Ολυμπιακό), στο BCL, τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης, το ελληνικό μπάσκετ παρατάσσει τέσσερις: Την ΑΕΚ, το Περιστέρι, τον Προμηθέα και τον Κολοσσό.

Αύριο Τρίτη, μπαίνουν στον… χορό η ΑΕΚ και ο Κολοσσός, ενώ την Τετάρτη ο Προμηθέας με το Περιστέρι.

ΑΕΚ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΡΑΜΑΤ ΓΚΑΝ (Τρίτη, 19.00)

Αυτή θα είναι η 9η σεζόν της ΑΕΚ Betsson στο BCL. Είναι μία από τις τρεις ομάδες που πετυχαίνουν κάτι τέτοιο: Οι άλλες δύο είναι η Τενερίφη και η Οστάνδη.

● Η AEK Betsson BC έχει κερδίσει μόνο ένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της που έπαιξε εναντίον μιας ομάδας από το Ισραήλ στο BCL. Εχει γνωρίσει την ήττα μάλιστα στα τρία τελευταία ματς. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα αντιμετωπίσει ομάδα από το Ισραήλ στην πρεμιέρα του BCL. Είχε προηγηθεί ο αγώνας με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ το 2018/19 και η ήττα με 75-79.
● Η Μακάμπι Ραμάτ-Γκαν θα παίξει την πρώτη της σεζόν στο BCL, και θα γίνει η 6η ομάδα από το Ισραήλ που θα λάβει μέρος στη διοργάνωση.
● Η AEK Betsson BC είχε τα περισσότερα δίποντα (22,7 μέσο όρο) και τις περισσότερες ελεύθερες βολές (19,0) μεταξύ όλων των ομάδων του BCL τη σεζόν 2023/24.
● Ο Ντριου Κρόφορντ (Μακάμπι Ραμάτ-Γκαν) θα παίξει στο BCL με 4η διαφορετική ομάδα, μετά την MHP Ρίζεν Λούντβιγκσμπουργκ, την Γκαζιάντεπ και τη Χάποελ Χολόν. Ο Κρόφορντ είχε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ στο τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στο BCL, τον προηγούμενο Μάρτιο με τη Χολόν.

ΣΕΝΤ ΚΕΝΤΑΝ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Τρίτη, 21.00)

Η Σεντ Κεντάν θα είναι η 11η ομάδα από τη Γαλλία στο BCL. Μόνο η Τουρκία έχει περισσότερες ομάδες στη διοργάνωση (13).
● Ο Κολοσσός Ρόδου θα κάνει το ντεμπούτο του στο BCL. Θα είναι η 7η ομάδα από την Ελλάδα που θα λάβει μέρος στην κανονική περίοδο και η πρώτη νέα μετά το Λαύριο Megabolt το 2021/22 που θα κάνει ντεμπούτο.
● Οι γαλλικές ομάδες έχουν κερδίσει 13 από τους 16 εντός έδρας αγώνες τους εναντίον ελληνικών ομάδων στην κανονική περίοδο του BCL. Η ΑΕΚ (2 φορές) και ο ΠΑΟΚ (1 φορά) είναι ομάδες που έχουν κερδίσει στη Γαλλία στην κανονική περίοδο.
● Ο Λόιτς Σβαρτς (Σεντ Κεντάν) έχει ήδη παίξει 51 αγώνες στο BCL, με τους Proximus Spirou και Οστάνδη; Σκόραρε 10+ πόντους στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στη διοργάνωση.
● Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης (Κολοσσός) έχει ήδη παίξει 52 παιχνίδια στο BCL, όλα με ελληνικές ομάδες (Αρης, Προμηθέας & ΠΑΟΚ). Εχει μέσο όρο 8,9 πόντους τη σεζόν 2023/24 με τον ΠΑΟΚ, αλλά σκόραρε 10+ πόντους σε τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια του.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΝΙΜΠΟΥΡΚ (Τετάρτη, 19.00)

Ο Προμηθέας Πάτρας κέρδισε το πρώτο παιχνίδι του σε καθεμία από τις δύο προηγούμενες σεζόν του στο BCL.

Αυτή θα είναι η όγδοη σεζόν της ERA Νίμπουρκ στο BCL, η οποία δεν συμμετείχε τη σεζόν 2023/24. Η Νίμπουρκ έχει κερδίσει μόνο δύο από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια της εναντίον ελληνικών ομάδων στο BCL. Η τελευταία νίκη ήταν εντός έδρας (84-83 στον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2021).

● Η ERA Νίμπουρκ έχει τον καλύτερο μέσο όρο ριμπάουντ ανά παιχνίδι στην ιστορία του BCL (41,0).
● Ο Κένι Γουίλιαμς θα λάβει μέρος για τρίτη σεζόν στο BCL με την τρίτη διαφορετική ελληνική ομάδα στην καριέρα του (ΑΕΚ το 2022/23 και Περιστέρι το 2023/24). Σκόραρε διψήφιο αριθμό στα τελευταία πέντε παιχνίδια εντός έδρας στο BCL.

Ο Γιάρομιρ Μπόχατσικ θα παίξει την τέταρτη σεζόν του με την ERA Nymburk στο BCL, ενώ πριν ήταν στη SIG Στρασμπούργκ. Εχει σκοράρει με διψήφιο αριθμό στα 9 από τα 11 τελευταία παιχνίδια του απέναντι σε ελληνικές ομάδες στο BCL.

FMP – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Τετάρτη, 21.00)

Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση της FMP SoccerBet στην κανονική σεζόν του BCL. Δύο σερβικές ομάδες έχουν πάρει μέρος στη διοργάνωση μέχρι σήμερα: Το 2016/17 η Παρτιζάν και η Μέγκα Λεκς.
● Το Περιστέρι Domino’s θα αγωνιστεί στο BCL για πέμπτη φορά τις τελευταίες έξι σεζόν.
● Το Περιστέρι σημείωνε 82,3 πόντους ανά αγώνα στο BCL το 2023/24, που ήταν και η πιο υψηλή επιδοση που είχε ποτέ στο BCL.
● Ο προπονητής της FMP SoccerBet, Σάσα Νικίτοβιτς, έχει ήδη εργαστεί  σε μία ομάδα του BCL, ήταν το 2018/19 όταν κι έκατσε στον πάγκο της Petrol Olimpija. Ωστόσο, η ομάδα του κέρδισε μόνο 1 από τα 14 παιχνίδια της εκείνη τη σεζόν.
● Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είναι ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία σε συμμετοχές στο BCL (88).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT