«Τα σωματεία επένδυσαν στον πρωταθλητισμό και έχασαν τη σύνδεση με την κοινωνία»

«Τα σωματεία επένδυσαν στον πρωταθλητισμό και έχασαν τη σύνδεση με την κοινωνία»

Στη Σαντορίνη χτυπάει η καρδιά του γυναικείου βόλεϊ για το τουρνουά «Νομίκεια» (Φωτ: Καθημερινή)

τα-σωματεία-επένδυσαν-στον-πρωταθλη-563249644

Με στόχο τη στήριξη του αθλητισμού στη Σαντορίνη και την καλή προετοιμασία εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών, ξεκίνησε την Τρίτη στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί και θα ολοκληρωθεί αύριο το τουρνουά «Νομίκεια». Ο Παναθηναϊκός και ο Α.Ο. Θήρας έδειξαν τη δυναμική τους και εξασφάλισαν την πρόκριση στον αυριανό τελικό, με νίκες επί των Πανιωνίου και Μίλωνα αντίστοιχα. Στις κερκίδες του κλειστού, δεκάδες νέα παιδιά χειροκρότησαν τις ομάδες και με φίλαθλο πνεύμα έστειλαν μηνύματα ελπίδας, σε μία εποχή που τα επεισόδια νεανικής βίας κυριαρχούν στις ειδήσεις.

Η ομάδα του Α.Ο. Θήρας είναι ο μοναδικός γυναικείος νησιώτικος σύλλογος που βρίσκεται στα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας. Σε ένα νησί, το οποίο συγκαταλέγεται στους διασημότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ αποτελεί το «καμάρι» των κατοίκων του. Το τουρνουά «Νομίκεια» διεξάγεται για 11η χρονιά και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Α.Ο. Θήρας, Γιώργος Σκοπελίτης, αποτελεί «μία διοργάνωση με στόχο την ενίσχυση του αθλητισμού στο νησί».

«Θέλουμε να έχουμε ως ομάδα μία σταθερή παρουσία στις πρώτες θέσεις και να αποτελέσουμε έμπνευση για τα νέα παιδιά»

Ελάχιστες ημέρες πριν από τα ευρωπαϊκά ραντεβού, τα κορίτσια του Παναθηναϊκού και του Α.Ο. Θήρας δοκίμασαν τις δυνάμεις τους απέναντι στους «νεοφώτιστους» της μεγάλης κατηγορίας, Πανιώνιο και Μίλωνα. Οι «πράσινες» επικράτησαν του Πανιωνίου με 3-0 (25-22, 25-21, 25-21) και οι «οικοδέσποινες» τον Μίλωνα με 3-0 (25-23, 25-18, 25-23). Οι δύο σύλλογοι της Νέας Σμύρνης, με τη μαχητικότητά τους, έδειξαν ότι δεν βρέθηκαν τυχαία ανάμεσα στην «αφρόκρεμα» του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

«Θέλουμε να έχουμε ως ομάδα μία σταθερή παρουσία στις πρώτες θέσεις και να αποτελέσουμε έμπνευση για τα νέα παιδιά. Να έρθουν σε ένα χώρο που κυριαρχεί η πειθαρχία, ο συναγωνισμός και η συνεργασία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μέσα από αυτό του τουρνουά θα δούμε το επίπεδο που βρισκόμαστε. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τον αγώνα με τη Γαλατάσαράι. Δουλεύουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο και είναι σημαντικό το ό,τι ο δεύτερος αγώνας διεξάγεται στην έδρα μας», δήλωσε η Στέλλα Χριστοδούλου, αρχηγός του Α.Ο. Θήρας.

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς ετοιμάζεται να μπει και ο Παναθηναϊκός καθώς την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει για το Challenge Cup την ΤΣΣΚΑ. «Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε Ευρώπη, οπότε, πρέπει να δείξουμε ένα καλό ανταγωνιστικό πρόσωπο. Να τελειώσουμε το τουρνουά χωρίς τραυματισμούς που είναι και το πιο σημαντικό και να έχουν όλες οι αθλήτριες την υγειά τους. Να δείξουμε σε όλους τους φιλάθλους ότι πρέπει να ακολουθήσουν το άθλημα του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντράγκαν Νέσιτς.

«Πώς περιμένουμε τα παιδιά να έχουν κατάλληλα πρότυπα, όταν δεν τα προβάλλουμε;»

Η παραβατικότητα των ανηλίκων αποτέλεσε θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του τουρνουά. Σε ερώτηση της «Κ», εάν ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, μέσα από τις αξίες που πραγματεύεται, θα μπορούσε να αναδειχθεί σε αντίδοτο για τη βία, η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Αθηνά Παπαφωτίου, απάντησε: «Τα τελευταία χρόνια τα σωματεία επένδυσαν στο αθλητικό κομμάτι, τον πρωταθλητισμό και έχασαν τη σύνδεση με την κοινωνία. Είναι κάτι στο οποίο τα σωματεία μπορούν να βοηθήσουν, διότι ο αθλητισμός αυτό πρέπει να πρεσβεύει. Να βοηθάει την ανάπτυξη της κοινωνίας και να δείχνει σωστά πρότυπα. Τα σωματεία νομίζω το έχουν ξεχάσει ή δεν τους έχει επιτραπεί λόγω των σκηνικών. Αλλά είναι στο χέρι όλων μας να το αλλάξουμε. Η τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Πρέπει η κοινωνία, τα νέα παιδιά, να έχουν σωστά πρότυπα και η τηλεόραση μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο. Πώς περιμένουμε τα παιδιά να έχουν κατάλληλα πρότυπα, όταν δεν τα προβάλλουμε;».

Ενα ακόμα σοβαρό θέμα έθιξε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, το οποίο δεν είναι άλλο από τα έξοδα μετακίνησης των ερασιτεχνικών σωματείων των νησιών: «Θα πρέπει να καταργηθεί το εισιτήριο για τα ερασιτεχνικά σωματεία που μεταφέρονται με τα επιδοτούμενα πλοία προκειμένου να πάρουν μέρος σε αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα 11α «Νομίκεια» θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη με τον μικρό (15.00: Μίλωνας – Πανιώνιος) και τον μεγάλο τελικό (18.00: Παναθηναϊκός – ΑΟ Θήρας).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT