Ευρωλίγκα: Επιστροφή στον τόπο του… εγκλήματος για τον Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα: Επιστροφή στον τόπο του… εγκλήματος για τον Παναθηναϊκό

Πρώτο τζάμπολ στην Ευρωλίγκα από το Βερολίνο, με τους «πράσινους» να αντιμετωπίζουν την Αλμπα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μακρυμάνικα, Οκτώβρη μήνα, θα κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός AKTOR «ποδαρικό» στην Ευρωλίγκα! Οι «πράσινοι» βρήκαν χειμωνιάτικο καιρό στο Βερολίνο, με τη θερμοκρασία να είναι το πρωί 11 βαθμοί Κελσίου και το βράδυ να πέφτει ακόμη περισσότερο, αλλά η παρουσία τους στην πόλη όπου τέσσερις μήνες νωρίτερα σήκωσαν το 7ο τρόπαιο στην Ευρωλίγκα ήταν αρκετή για να τους κρατήσει ζεστούς! Η πρεμιέρα σε κάθε σημαντική διοργάνωση είναι πάντα ιδιαίτερη υπόθεση, ειδικά για τις ομάδες που έχουν να υπερασπιστούν έναν τίτλο, και σίγουρα ο αποψινός αγώνας με την Αλμπα χρειάζεται προσοχή, υπάρχει όμως φανερή διαφορά δυναμικότητας και μια μεγάλη ευκαιρία για ένα νικηφόρο ξεκίνημα. Παρά την ενίσχυσή της με τον Τρέβιον Ουίλιαμς και τον Ουίλ ΜακΝτάουελ-Ουάιτ, η γενική εκτίμηση είναι ότι η γερμανική ομάδα δύσκολα θα αντέξει φέτος στον ανταγωνισμό.

Οπως αναμενόταν, ο Λορέντζο Μπράουν ακολούθησε την αποστολή στη Γερμανία και θα πάρει χρόνο συμμετοχής, εκτός κι αν οι συνθήκες του επιτρέψουν να μη ρισκάρει. Νιώθει αρκετά καλύτερα, η φλεγμονή που τον ταλαιπώρησε έχει υποχωρήσει, αλλά έχει χάσει αρκετές προπονήσεις και χρειάζεται να επιστρέψει με προσεκτικά βήματα, χωρίς πίεση και βιασύνη. Αντίθετα, ο τραυματίας Αντετοκούνμπο έμεινε στην Αθήνα, μαζί με τους Μωραΐτη και Σαμοντούροβ που κόπηκαν από την αποστολή.

Μιλώντας στο Eurohoops με την ευκαιρία της έναρξης της Ευρωλίγκας, ο Κέντρικ Ναν παρουσιάστηκε ενθουσιασμένος από την τόνωση του ανταγωνισμού και την παρουσία πολλών καλών ομάδων, χαρακτήρισε αναγκαία συνθήκη την ενίσχυση του Ολυμπιακού (ειδικά με τον Φουρνιέ) για να δυναμώσει και να διεκδικήσει με καλύτερες πιθανότητες το τρόπαιο, έδειξε να απολαμβάνει την αγάπη που του δείχνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού αλλά και τον σεβασμό των οπαδών ανταγωνιστικών ομάδων, ενώ θεωρεί πως ο ίδιος ήταν πολύ καθοριστικός για να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός την Ευρωλίγκα: «Νιώθω ότι ήμουν εγώ ο MVP της σεζόν. Τόσο απλά. Ηρθα και μεταμόρφωσα την ομάδα. Μας έδωσα τη σπίθα, την ενέργεια που χρειαζόμασταν, την αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες μου. Και το κατάφερα και στις δύο πλευρές του παρκέ»!

Το αποψινό πρόγραμμα της πρεμιέρας: 19.45 Αλμπα – Παναθηναϊκός AKTOR, 20.00 Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπαρτσελόνα, 20.00 Μονακό – Μιλάνο, 21.30 Μπασκόνια – Παρτίζαν, 21.45 Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης και 22.00 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βιλερμπάν.

Ο Ολυμπιακός θα κάνει πρεμιέρα μία ημέρα αργότερα, με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη στις 20.30. Την Παρασκευή θα γίνουν οι αγώνες Βίρτους Μπολόνια – Αναντολού Εφές (22.00) και Παρί – Ερυθρός Αστέρας (22.00).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT